Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2017 09:48 - Още неизвестни неща за древните българи.
Автор: 4ervenaarmia Категория: Други   
Прочетен: 3125 Коментари: 23 Гласове:
1

Последна промяна: 04.07.2020 10:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още неизвестни неща за древните българи.
Масагети е друго име древните българи. Идва от неправилното българи - благи - блажни. (Името мизи е със същия прозход - прозводно на българи.) Тези древни българи живеели в Средна Азия, имали развито земеделие и градска цивилизация. Били голяма военна сила - разгромили персите.
http://4ervenaarmia.blog.bg/drugi/2017/10/28/kakvo-oshte-ne-znaem-za-iaponiia-i-starite-bylgari-triabva-b.1574544
За гръците и другите близкоизточни култури, жената нямала никакви права и не я уважавали. За това и не се грижели за за задоволяването й. Българите-хуните не били такива. При тях жените имали права и се радвали на почит и уважение. Мъжете слушали мнението на жените. Жената освен това управлявала семейното стопанство и семейните дела. И до сега при потомците им - японците жените ръководят семейните финанси и мъжът се подчинява.
При древните българи строят бил социалистически. http://4ervenaarmia.blog.bg/drugi/2017/10/01/bylgari-huni-iaponci-bylgarskite-amazonki-samodivski-bilki-z.1570148 Имало селски, занаятчийски и търговски задруги. Стандартната селска задруга била от 10 семейства, за което са запазени някакви спомени в Китай. Задругите били определени от държавата, със закон и били по-ефективна и социална организация на производството.

Анти е друго име на хуните - уните. Пановете, от Панония, европейските хуни.
Като се има предвид, че славяните - склавини са сколос - скитите, които идват от Средна Азия. Прародината славяните трябва да е бил Западен Сибир.
Византия е имала стрелци скити-славяни. Техните лъкове също били добри като българските, за това Византия успяла да издържи срещу България.
Византийските и западни историци са изфабрикували "новите" народи и скрили древната им история - славяните, българите и др. заради империалистическата си политика, за да заличат древната история на тези народи и да ги покорят и асимилират по-лесно.

Конете на древните българи били средни на ръст, яки, с дебел врат, яки крака, голяма глава - признак за по-голяма интелигетност, а такива коне се обучавали по-добре. Те били много бързи и издръжливи. Минавали 500км дневно. Освен за ездитни ставали и за работни коне. Българите отглеждали и друга порода ездитни коне, дългокраки. И те минавали по 500км дневно.
... . ...
 Древните българи залесяват степите и полето, за да имат дъждове и влага, а също и за дървен материал и отопление. Сее се главно бряст, защото това са били най-подходящите дървесни видове - издръжливи, здрави, сравнително бързо порастват и са били най-добрите за целта. За по-сухите земи се ползва облагородена елха - ела присадена на бор, тя е иглолистна и смолиста, губи малко влага, а корена на бора е дълбок, с ела която расте високо и сравнително бързо облагороден корена става още по-дълбок и достига повече подпочвена влага. Семената на облагородената елха запазват облагородените си качества. С нея се борят с пустинята - садят я по края и постепенно я залесяват - отвоюват плодородна земя от пустинята, Българите са превърнали сухите и пустинните райони в Средна и Централна Азия в гористи земи с плодородни градини.

Българите имали обсерватории - медното гумно - бакърено - богово. Те по всяка вероятност били подобни на обсерваторията на Улуг бег в Сармаканд, наследник на българските традиции в Средна Азия. Имали са и астрономически уреди като китайските.
Математика вероятно е било добре развита. Като и Индия и Китай. Но българите са познавали и интегралното смятане, което е било непознато на другите древни народи. От Средна Азия гърците го научват. Но не го овладели  добре. Опитът на един гръцки математик да намери решение на задачата с клина с интегрално смятане е неуспешен, но от къде гърците са се сетили да използват такава непозната и сложна техника. Архимед обаче се справил с интегралното смятане по-късно.
Българите познавали арбалета, като китайците
Древните българи имали барут, барутни ракети и топове от Китай. Паисий не лъже, че Крум превзел Несебър с топове.
Гръцкия огън също е донесен от българите, това била запалителна смес от типа на барута, която изгаряла всичко със страшен трясък. Вероятно е била от рапично масло, селитра и др.
Древните българи строели кораби подобни на китайските, големи, многомачтови, с двойна дъсчена обшивка, с железни гвоздеи. Този начин на строене на кораби е приет от западноевропейците от българите. Средновековна България имала силен флот, макар и не равен на византийския. Когато Тервел събира флота си, морето почернява от български кораби.
Българите били и добри механици, освен мелници, тепавици, чаркове, самокови и др. те правели и часовници. Часовниците с махало и джобните с баланс са всъщност български пренесени на Запад от бежанци.
Жътварката в Римската империя е донесена от българите, както и сеялката в Китай. Как в робовладелски Рим ще измислят нещо подобно. Явно механизацията на селското стопанство е направена от българите, при които нямало изобилие от евтина работна ръка като в Римската империя и Китай.
Хартията е открита от древните българи. Тя е измислена на основата на папируса, който древните българи заемат от елинистическите държави в Средна Азия и платното от лен или индийски коноп, на което пишели подобно на китайците на тяхната коприна. Българите правят хартия от слама, лен, коноп и папур. Китайците я заемат от българите. Европейците по-късно също.
Древните българи открили и книгопечатането, с дървена или оловна матрица. Тъй като матриците са ръчно изработени, печатните книги не личат и се вземат за ръкописни. От българите го заемат китайците. А на Запад е пренесено от български бежанци, Гутенберг го усъвършенства. За това и Марко Поло не споменава книгопечатането в Китай, познавал го е от българите в Европа, а историците се чудят, защо като е бил в Китай не е писал за книгопечатането.
... . ...
Българите имат цимент от 3.хил. пр.н.е., Аркаим и др. български градове и крепости в югогазападен Сибир. Правят го от печен варовик и гипс, от опит - смесване на вар и гипс. Разпространено е в строителството в Средна Азия. От цимент българите отливат орнаменти, колони, капители и квадри - блокчета за зидария. По-евтини са и лесни за направа. (Цимент имат и в Египет, доказано е че блоковете от които са зидани пирамидите са лети от цимент, бетон.)
Белият цимент служи и за замазка.
Българите масово използват в строителството цветни и рисувани, писани керамични плочки, глазирани.
Също така обичайни за архитектурата им са куполи и сводове, също и декоративни арки на стените с лизени. 

Древните българи били велик и високо развит народ.
Трябва да се върнем към старите български традии, социализма и философията и етиката апазении най-добре в Япония. Трябва да последваме техния пример за да станем просперираща и модерна държава.

Крилатите дракони могат да помогнат много на България, стига самите българи да поискат. Те могат да ни превърнат в просперираща и модерна държава. Да станем Велика сила. Да овладеем космоса и да се радваме на постиженията на космическите и времеви технологии.
http://4ervenaarmia.blog.bg/drugi/2017/10/02/nlo-kosmicheski-korab-na-krilatiia-drakon-na-milion-mili-ot-.1570302

Но България сега се управлява от долни предатели, неприятелски шпиони, народни врагове и изедници, които слугуват на подлите илюминати и юди. Те са наши кръвни врагове и са изключително подли коварни, прости и тъпи. Предателите служат на подлия долен заговор на илюминатите юди, които искат да завладеят света и да ни смачкат и да ликвидират нашата родина.
Предателите напълно заслужават нашите НЛО астронавти на Крилатите дракони да им спретнат гражданска война. Мръсни предатели и долни врагове на народа.

Крилатия дракон и неговите НЛО са голяма, най-великата космическа суперсила. Разгромиха всички врагове в космоса. Сега космоса е очистен от неприятели. Остава земята. НЛО силите на Крилатия дракон са тук и могат да помогнат и сега на нас стига да искаме.
Така че оставете всички глупости и заблуди и направете нещо полезно и разумно, нещо за полза народу.
А Българите са заблудени и измамени от враговете, които ги водят към гибел.
И е крайно време българите да разберат, че ги лъжат и заблуждават.
Българите са заблудени, водят се по акъла на Запада и на различни измамници, които ги заблуждават ги и ги съсипват.
За това оставете глупостите и заблудите и се хванете да правите полезни и разумни неща.
България трябва да бъде спасена, да развие модерна индустрия, технологии и икономика с помощта на планиране, държавна собственост, държавно участие и помощ. Трябва да развие и космическите технологии и да овладеем космоса. Друг път няма. Само така ще има бъдеще за България.
Ето препоръките ни тук:
http://futuretechbg.blog.bg


Тагове:   България,   НЛО,   българи,


Гласувай:
4



1. 4ervenaarmia - Древните Българи залесявали - борба срещу сушата. Победили и пустинята.
27.05.2019 10:52
Древните българи залесяват степите и полето, за да имат дъждове и влага, а също и за дървен материал и отопление. Сее се главно бряст, защото това са били най-подходящите дървесни видове - издръжливи, здрави, сравнително бързо порастват и са били най-добрите за целта. За по-сухите земи се ползва облагородена елха - ела присадена на бор, тя е иглолистна и смолиста, губи малко влага, а корена на бора е дълбок, с ела която расте високо и сравнително бързо облагороден корена става още по-дълбок и достига повече подпочвена влага. Семената на облагородената елха запазват облагородените си качества. С нея се борят с пустинята - садят я по края и постепенно я залесяват - отвоюват плодородна земя от пустинята, Българите са превърнали сухите и пустинните райони в Средна и Централна Азия в гористи земи с плодородни градини.
... . ...
*****
цитирай
2. 4ervenaarmia - Стрелците на древните българи. И техните спецчасти.
28.05.2019 10:09
Древните българи ползват т.н. монголско опъване на лъка, което е всъщност китайско използвано за арбалетите. С сгъната ръка задържаш отзад тетивата и буташ напред с другата. Така е много по-лесно, използваш силата на лоста, късото рамо дава повече сила и иска повече сила. Дългото рамо иска по-малко сила и дава по-малко сила. Китайския арбалет е със сила на опън 50кг, но е малък и къс, не е и рефлексен, та далекобойноста и пробивната му сила се равняват на българските лъкове със сила на опън 25 кг които са рефлексни, с по-добра натегнатост и дълъг път на стрелата. А българите се научили да правят с сила на опън 50кг удебелени лъкове рефлексни и арбалети с по-голям рефлексен лък пак със сила на опън 50 кг, защото са по-точни и не изтощават ръката да ги задържа. Тези лъкове и арбалети пробиват и щита и бронята с войника на 300 крачки и достигат на поне 1000 крачки, а рефлексните лъкове с сила на опън 25кг пробиват бронята на 200 крачки и достигат до 600 крачки.
Българите наричали арбалетите си самострел или лък с ложе.

Средновековните и древни щурмоваци, спецчасти, спецоперации за прехвърляне на укрепления и огради носят щурмови стълби или куки с въжета. Използват основно точна стрелба с стрели за премахване на стражата и други при случайни срещи.

цитирай
3. 4ervenaarmia - Още оръжия на старите българи
01.06.2019 18:10
Старите българи хвърляли с катапултите бурета или делви с барут с запален фитил. Тези бомби са също снаряди. Използвани са например при Видин срещу Василий Българоубиец.
Имат и барутни ракети като фойерверките, но бойни. Изстрелвали ги от дървени катюши двуколки каруци с дъсчени касетки за ракетите. При монголите такива са използвани мн. по-късно. Има сведения че цар Симеон Велики е обстрелвал с такива ракети Цариград и патриарх Фотий се споминал от тях.

Да добиват стомана и желязо, а когато трябва и чугун в пещи с висок комин, а не високи пещи. Пещите с висок комин се продухват лесно от влизащия за горенето от страничните отвори въздух и дават готова стомана или желязо. Имат и прости изтеглячни машини с валци и дюзи, а и коване по калъп. Така цялата войска е с железни доспехи като римските - ковани брони и плетени ризници, но с плетен нагръдник(нашийник) и налакътници и наколеници от железни шини.

Снаряди и барутни ракети от мека ламарина с пресован барут, при удар гърмят защото ламарината е мека и от удара се взривява барута. В тях се слагат и сачми - като шрапнел са.
цитирай
4. 4ervenaarmia - Крилатия дракон дал мъдри съвети на древните българи които им помогнали.
03.06.2019 05:46
Старата българска легенда разказва че Крилатия дракон дошъл и ги научил да залесяват срещу сушата и да опъват лъка по т.н. монголски всъщност китайски начин, което е много лесно и да правят мощни лъкове и арбалети. Това станало през 4в пр.н.е.
http://4ervenaarmia/drugi/2017/10/02/kosmicheski-korabi-na-krilatiia-drakon-kvantovi-kompiutri-iz.1570302
Привидял им се кръста на св.Андрей на царските летци орлите в крилатия дракон. Глупаци, какво общо има едното с другото. Но някои от останалите българи дори се сетили за Великия сталинов план за преобразяване на природата и мерките за борба с сушата в СССР, дето били разбрали от комунистите НЛО и казали за това.
Леката конница е евтина масова и подвижна, а тежката няма предимства. Известно е, че Йоан Асен го спасили арбалетите от татарите. Дунавска България пада под турско само, защото закрепостяват селяните та няма войници и се разделят на три на всичкото отгоре.
цитирай
5. 4ervenaarmia - Портите на укрепените лагери на древните българи
04.06.2019 09:09
Портите на укрепените лагери древните българи правели дебели греди, яки и здрави да издържат ударите на обсадните машини.
цитирай
6. 4ervenaarmia - Разни
06.06.2019 09:25
Старите българи носели по два меча също като самурайте, къс - акинак и дългия - катаната. Катаната се нарича още и сабя, от кютек на - са бия, а калъча е наричан днес сабя неправилно. "Фолклористите" са преправили сабя катана на дипленица, за да скрият истинския ни произход.
Старите българи ползвали пещи с висок комин за добив и топене на желязо, не високи пещи, а пещ с висок комин. Поради доброто продухване с тях се получава стомана.
Имали прости изтеглячни устройства за правене на ламарина(за брони, тепсии и др.), тел(за плетените ризници и др.), заготовки за саби и др.
Ползвали коване по калъп за по-лесно серийно производство. Предшественик на щамповането.
Правели анатомични брони като елинските и римските, има ги на рисунки върху камък.
Най-добри са били кожените им доспехи, здрави като железните, но по-леки и удобни. Те са от спечена кожа, огъната става пластична. Кожената ризница е като кафтан(с висока яка и до коленете, с дълъг ръкав), ботушите и капата са също от кожена броня. Елитните ударни отряди носели кожени брони и на конете.
цитирай
7. 4ervenaarmia - Бойните изкуства на древните българи
13.06.2019 09:10
Старите българи имали две основни бойни изкуства.
Комите - ка метна - хватово ударно бойно изкуство с техники жицата - жилавата, като джиуджицу, акълишката като айкидо/айкиджицу и къртене - техника на удара.
Специално бойно изкуство е Суесилица - сила на празнотата, нищото, българското нинджицу. За овладяването му са нужни 10 години и се ползва от спецчасти и агенти.
Войниците изучават по-рафинирания боен стил краската - от шарката, боята, поетично название на ръкопашен бой.
Древните спецчасти изучавали изкуството на ловците, кит. Фа Шу, като късните йегери. Ловното изкуство, ловци.
цитирай
8. 4ervenaarmia - Прародината на българи и славяни е Западен Сибир - Андроновска култура
14.06.2019 09:48
Славянската прародина е Западен Сибир - Андроновската култура, към която спадат прабългарите. Езиковите изследвани показват, че славяните са от земя с много блата и далеч от море. Това отговаря на Западен Сибир. Невероятно е да са се формирали с Ц.Европа от малобройното племе венети, което да е преживяло невероятен демографски бум, чудно как са си изхранвали децата с тяхното примитивно стопанство, а стари силни и многобройни народи като скитите изчезват безследно. То името на скитите е сколос, което е склавини или славяни.
Българите от Западен Сибир са се заселили в Ср. и Ц. Азия и Северночерноморските степи.
цитирай
9. 4ervenaarmia - Разни
20.09.2019 17:04
Древните българи, хуни, строят крепостите и крепостните стени от големи тухли, големи за по-здраво. Те са по-евтини и лесни за правене от дялането, ломенето и добива на камъни.
Пътната и улична настилка може да се направи от големи хубави тухли, за по-здраво. Те са по-евтини от каменните. То има червени плочки и павета керамични и сега.
Основите на сградите може да се правят от големи хубави тухли вместо камък, по-евтини са от камъните.
Землените укрепления като ров и вал са по-добри от зиданите стени срещу обсадни машини, издържат дори на топове. Всеки град и крепост се опасват с ров и земен вал.
Древните българи имат:
- индийски коноп, фин като лен е. Хашиша и опиума се използват само за упойки и успокоителни от лечителите, в тяхната медицина.
- хартия от слама и коноп/лен, книгопечатане с оловна и глинена матрица, гравюри от същия тип.
- жетварка, косачка, дървена вършачка с веялка - дикани които се движат от добитъка с вертикална ос като мелница, редосеялка от дърво основно, железен плуг и брана, работят с коне.
- основното ястие на старите и древните българи е булгур постен или с месо, по турски наричан пилаф.
- млечен туткал от изварено мляко, казеиново лепило.
- чарковете - предачна машина като тази за плетене на въжета.
- телескопи и далекогледи с лещи и огледала, прост микроскоп с лещи. Далекоглед сглобен от 3 тръби с 3 лещи за прав образ, по-удобен.(става за нощното виждане)
- часовник вкл. голям джобен с баланс с голямо колело с пружина на него. Хронометър с 4 баланса заедно.
- механични сметачни машини, логаритмични сметачни уреди. Логаритмичен сметачен кръг, подобен на логаритмична линия, от три кръга с показалец-стрелка.
- добиват стомана и желязо, а когато трябва и чугун в пещи с висок комин, а не високи пещи. Пещите с висок комин се продухват лесно от влизащия за горенето от страничните отвори въздух и дават готова стомана или желязо. Имат и прости изтеглячни машини с валци и дюзи, а и коване по калъп.
- сплав от желязо и никел или желязо и цинк - неръждаеми. Също и относително чисто желязо, и то не ръждясва. Получава се лесно в пещите с висок комин, като се прави чисто желязо, не мека стомана. Добро е за съдове и прибори за хранене чистото желязо.
- делта планери за разузнаване и спецоперации, пускали ги с катапулта, имат и планер с витло с крачно задвижване. От ок. 500г.пр.н.е.
Конете на древните българи са:
- драконови коне, на юнаците дракони, уногондури, известни като Онгълска порода, те са най-бързите 70км/ч и издръжливи 500км/дн. Силни, средно големи стават и за добри впрегатни коне освен за езда.
- небесни коне, от Тян Шан Небесната планина, те са впрегатни коне, среден ръст, но с дебел як врат. Стават и за ездитни коне, бързи и издръжливи.
цитирай
10. 4ervenaarmia - Древните и старите българи са майстори художници
24.09.2019 09:13
Древните и старите българи са майстори художници. Вижте металните пластики - майсторска изработка - точно предадени образи. И картини на дърво или рисувани на стена имат със същотото майсторство направени определено.
цитирай
11. 4ervenaarmia - С лък се мери по-лесно като с арбалет, държи се хоризонтално.
25.09.2019 08:42
С лък се мери по-лесно като с арбалет, държи се хоризонтално, а не вертикално.
цитирай
12. 4ervenaarmia - Древните и старите българи предпочитат калъча и сабята пред катаната
03.10.2019 09:28
Древните и старите българи предпочитат калъча и сабята, защото са с темляк, с който се окачват на ръката и може да пуснеш сабята за да вземеш други оръжия. Понеже българите са стрелци те предпочитат калъча и сабята с темляци де се окачват на ръката, за да може да стрелят при случай с лък или самострел.
А японците не са били стрелци за това те предпочитали катаната с двойна дръжка.
Българските стрелци са по-добри и по-опасни от японските самураи.
цитирай
13. 4ervenaarmia - Древните и стари българи - ракия от ечемик и масло от рапица.
07.10.2019 13:42
Древните и старите българи правели ракия от ечемик - арак.
Ползвали и рапично масло за готвене и ядене.
цитирай
14. 4ervenaarmia - Лъкът и самострелът на старите и древни българи. Изкуство на стрелбата.
07.10.2019 13:46
Древните българи ползват т.н. монголско опъване на лъка, което е всъщност китайско използвано за арбалетите. С сгъната ръка задържаш отзад тетивата и буташ напред с другата. Така е много по-лесно, използваш силата на лоста, късото рамо дава повече сила и иска повече сила. Дългото рамо иска по-малко сила и дава по-малко сила. Китайския арбалет е със сила на опън 50кг, но е малък и къс, не е и рефлексен, та далекобойноста и пробивната му сила се равняват на българските лъкове със сила на опън 25 кг които са рефлексни, с по-добра натегнатост и дълъг път на стрелата. А българите се научили да правят с сила на опън 50кг удебелени лъкове рефлексни и арбалети с по-голям рефлексен лък пак със сила на опън 50 кг, защото са по-точни и не изтощават ръката да ги задържа. Тези лъкове и арбалети пробиват и щита и бронята с войника на 300 крачки, а бронята и войника на 400 крачки и достигат на поне 1000 крачки, а рефлексните лъкове с сила на опън 25кг пробиват бронята на 200 крачки и достигат до 600 крачки.
Българите наричали арбалетите си самострел или лък с ложе.
С лък се мери по-лесно като с арбалет, държи се хоризонтално, а не вертикално.
Мери се по острието и перата на стрелата, която се вдига на новото на окото.
цитирай
15. 4ervenaarmia - Изработка чаши от трофейните глави при древните българи.
10.10.2019 10:02
Изработка чаши от трофейните глави при древните българи. Прави се гипсова отливка на лицето после по тази отливка се прави чашата, така е с лицето на убития враг. Херодот казва, че тези чаши са им одрали кожата.
цитирай
16. 4ervenaarmia - Захващане на щитовете в Древността и Средновековието.
10.10.2019 10:06
Захващане на щитовете в Древността и Средновековието. С дръжка за ръката и ремък за нанизване и крепене към лакътя, удобен за бързо нанизване и прехвърляне щита на рамо, на гръб и бързото му сваляне и хващане с ръка след това. Ремъкът е през средата на щита, от край до край при кръгли щитове и от горния край някъде до към средата на щита за дългите щитове.
цитирай
17. 4ervenaarmia - Керамиката на древните българи
10.10.2019 16:53
Древните българи и ст.бълг. имат хубава керамика.
Теракотата е тънка и фина - виж плочките.
Хубавия фаянс е тънък и фин, също като порцелан е, виж плочките.
Българите правят хубава рисувана и писана керамика.
цитирай
18. 4ervenaarmia - Щурмуването на крепости от древните и стари българи
11.10.2019 15:59
Щурмуването на крепости от древните и стари българи.
Освен с обсадни машини и топове, древните и стари българи винаги прикривали щурмуващите крепостната стена с стрелба с лъкове и самострели по защитниците на стената.

Прабългарите живеят изключително в градове от поне 30 000 души с оглед отбраната, градовете са укрепени с валове и крепостни стени. Градовете укрепени с вал се наричат аули.
цитирай
19. 4ervenaarmia - Хан Кубрат насърчавал раждаемоста, при неговото управление българския народ от 2 мил. става 6 мил.
14.10.2019 09:13
Почват да дават държавата по жълтица за родено дете или 10 сребърни за да има раждаемост, това са добри пари за времето си.
цитирай
20. 4ervenaarmia - Корабите на хан Кубрат и хан Аспарух.
14.10.2019 09:15
Българите строят тримачтови високобордни двупалубни кораби 42м дълги на 7м широки, 500т, с по 50 весла на долната палуба, наречени катърга. С весла се ползват само при война иначе са ветроходни. Имат по две големи скосени ветрила на всяка мачта. Двойна дървена обшивка. Две надстроики на носа и кърмата. Имат и рул. Носят метателни машини на палубата - балисти с дебели като кол стрели - пробива, потопява лесно кораб, а по-късно и топове слагат, но балистите са по-точни.

Прабългарите са се учили да строят кораби от китайци и европейци.
цитирай
21. 4ervenaarmia - Тактика на древните и стари българи
18.10.2019 13:07
Тактика на древните и стари българи.
Оперативните армии са обичайно от по 60 000 души. 1/3 от войската в битка се оставя в резерв, който по възможност се крие и се използва за засади, вкарване в чувал, обходи и флангови удари, вбиване на клин.
Когато се станува винаги се прави укрепен лагер с землени укрепления. Ограждането с обозните коли е лошо, че лесно се обръщат, да не говорим за разбиване с обсадни машини.
цитирай
22. 4ervenaarmia - Устава и кодекса на честа на амазонките.
04.07.2020 09:59
Амазонките задължително се разкрасявали, имат билета и натурални средства и рецепти за разкрасяване.
Красотата е още едно тяхно оръжие. Но не стават пачаври на мъжете.
... . ...
*****

Извинете, но военни и войници в стил клошари не е прието. И от двата пола...
... ... ...
А с бална рокля ко ми са явиш на служба...
Мале, изхвърчаш от армията, търси си друга служба...
Или ще полежиш в ареста...

То има униформи. За кво са. Войска е, не е маскен бал в Венеция, или карнавала в Рио де Жанейро.
*****
... . ...
То и при Дрангов арест имаше, дисциплина. Ка сега...
*****
цитирай
23. 4ervenaarmia - Главата на Кир Персийски.
17.07.2020 20:44
Запазена е чашата с която пиела Томире Тамара, копие от керамика правено от Сафо/поръчано от Сафо.

Кир Персийски прилича на малаец. Голобрад, гърците го взели за жена...
Тамара Томире малко я бъркали с него... Тя черкезка, той малаец - кой знае какви приказки за тях са тръгнали...
- Е, тва главата на Кир Персийски.
- Извинявай Тамарче, но да не сте от един сой!?
- От един сой сме. Чакаме Персефона да дойде при назе вместо на оргиите в Елевзин за кариера на проститутки. Аз чакам амазонки - на служба амазонки взимам, перса - у харема му ще са по-зле от женския зандан.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 4ervenaarmia
Категория: Технологии
Прочетен: 307889
Постинги: 260
Коментари: 782
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * •RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1
2. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** *
3. ENIGMA SCHLOSE 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 0 1 0 1 *** 1 0 0 0 1 0 1 0 1 1 *****
4. ENG ENIGMA 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 *** 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 111 0 101 1 0 1 ***• TV STAG • 1 0 1 0 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB STG • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 •
5. • ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** #3039* * • • ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
6. *202&1010*1001# *01*4** *3039*** ODIN SRB • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 * *** GOLD DGAM • RA3 • DGAM STAGEN 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 0 1 1 0 • RA3 • DGAM GR 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 • RA3 • TV DR 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0
7. BLOG COM # • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** ** *** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 * • TV • STC • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STC STG • 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STRAS • 1 0
8. CEISER TEUER • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *
9. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER NET 1 0 1 0 1 1 0 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 UN 0 1 • ENIGMA CROS 1 0 1 0 1 111 1 1001 111 0 1001 111 0 101 1 0 0 0 0 1 0 UN 1 0 0 1 1 0 1 • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001
10. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 • ENIG HALT 1 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0
11. *** ** • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 1 0 1 • CEISER UN UNIC 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 1 0 1 *** **
12. ***``ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
13. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 ***
14. TOP D1* 111 1 101 111 0 101 0 1 0 0 0 1 • ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
15. • CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** *** * * *1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
16. CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** 1 0 1 0 1 0 1 *** * *
17. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
18. • *** * ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** •
19. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * * * *** ENIG
20. RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * • ORLA ****"'° STAGE • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • TV DR3 • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
21. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * *
22. ORLA ****"'° STAG RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 • EN UN • *3039** *01/4* • STAG RINGE •