Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2018 20:04 - За да няма никога повече съветска, комунистическа и нео-феодална диктатура в Родината ни България...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5328 Коментари: 15 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Много е важно ясно да бъде осъзнато от всички нас - българите, следното:      
   Колкото и фалшив, безкраен, безперспективен и безсмислен на пръв поглед да изглежда нашенския преход, в крайна сметка фактически най-важното, което искахме и постигнахме като народ е, че светът се отвори за нас и ние се отворихме за света.
   Постигнахме свободата – възможността всеки да избира пътя си в живота и местото за реализация на избрания от него път.
   Учим се и доста от нас вече се научиха да понасят отговорността за последствията от своя избор.
   Постигнахме възможността да бъдем сценаристи, режисьори и главни действащи лица в своя житейски филм, да осъществяваме в него своите намерения, желания, мечти и с всичките, дадени ни Свише инструменти за това да ги превръщаме в реалност, приемайки естествените последствия без излишни драми.
   Лъсна цялото лицемерие, алчност и бездуховност на  мимикриращата вече 30 години червена клика.
   А всичко това е същността на живота, останалото са детайли и подробности.
  Желая на всички нас, милеещите за чиста, свободна и независима България, успех в осъзнаването и реализацията на най-доброто от нас, за да се радваме на пълноценен живот и добро здраве напред във времето!



Гласувай:
28


Вълнообразно


1. 1997 - Подкрепям
14.10.2018 23:11
"Желая на всички нас, милеещите за чиста, свободна и независима България, успех в осъзнаването и реализацията на най-доброто от нас, за да се радваме на пълноценен живот и добро здраве напред във времето"
Не ме блазни свободното придвижване в рамките на Римската, Османската и каквато и да е империя. По- добре в НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ.
цитирай
2. yoan2015 - Лъже.... пропуснал е една империя, която го блазни, независима България друг път.
14.10.2018 23:24
1997 написа:
"Желая на всички нас, милеещите за чиста, свободна и независима България, успех в осъзнаването и реализацията на най-доброто от нас, за да се радваме на пълноценен живот и добро здраве напред във времето"
Не ме блазни свободното придвижване в рамките на Римската, Османската и каквато и да е империя. По- добре в НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ.

цитирай
3. didanov - здравей батого
14.10.2018 23:29
„Свободата Санчо, е едно от най ценните блага,
с които Бог дарява хората.
С нея не могат да се сравнят нито съкровищата,
които крие земята, нито тези, които таи морето.
За свободата, както и за честта,
може и трябва да се жертва животът и обратно,
лишаването от свобода е най-голямото зло,
което може да сполети човека.
Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието,
на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме.
Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше,
че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно,
както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои.
Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги,
които пречат на духа да бъде свободен.
…Помни Санчо – ако избереш пътя на добродетелта
и се стремиш да вършиш само добродетелни неща,
няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори,
защото кръвта се наследява а добродетелта се придобива
и струва сама по себе си много повече от кръвта.“

/ Мигел де Сервантес, „Дон Кихот“/
цитирай
4. didanov - но иначе не мога да се съглася с теб
14.10.2018 23:32
защото България беше в пъти по-малко зависима по време на социализма отколкото е сега от външни фактори и това е голямата ти заблуда приятелю. Днес има не свобода а СЛОБОДИЯ! разликата е огромна
цитирай
5. germantiger - +
15.10.2018 00:32
4. didanov - но иначе не мога да се съглася с теб
14.10 23:32
защото България беше в пъти по-малко зависима по време на социализма отколкото е сега от външни фактори и това е голямата ти заблуда приятелю. Днес има не свобода а СЛОБОДИЯ! разликата е огромна

...

ето един умен мъж, който обаче днес е писал като глупак!

предполагам диданов не е живял или е живял малко по руското червено време

а ако е живял и пише коментара си така - значи е идиот или лъжец-манипулатор, а ми е трудбно да го допусна за него

и така по червено време за критика на властта убиваха в лагер, днес не - най-много работа да загубиш и то рядко

по червено време българската ВИ армия беше слуга на русия, днес армията ВИ на половина пак е слуга на русия, президента ВИ е руснак

по червено време ставаше само това, което каже москва, днес става това, което каже москва, уошингтън и брюксел и то не винаги поради тяхното противоборство

а българите НЕ заслужават своята свобода - СЕГА, за преди не знам, с всичките будители и възрожденци вероятно преди са я заслужавали
цитирай
6. kvg55 - batogo,
15.10.2018 08:47
Стига с тая червена клика. Още тридесет години ще ви е виновна. Влязте в политиката, явете се на избори и я размажете. Кликата. Ама по-лесно е да тракате пред компютъра глупости.
цитирай
7. apostapostoloff - Още малко им остана на червените маймуни!
15.10.2018 10:45
Има глобален план на ЦРУ, според който до 2021 година социализмът трябва да бъде напълно заличен. Ако някой нашенски левичар се опъва, ще го пратят там, където пратиха вожда им Луканов.
цитирай
8. vmir - Много точно казано, поздравления, Батого!!!
15.10.2018 12:05
Много ме зарадва и замисли за всички, които биха донесли вода от 99999 дерета, за да те опровергават. Но дали някой ще го приеме или не, зависи ЕДИНСТВЕНО от това дали не използва главата си като закачалка за шапката.

Не, не не съм тоталитарист, както биха ревнали мнозина. Защото признавам правото на всеки да използва главата си като закачалка, а тоталитаристите не признават дори правото на личен опит и преценка. Това ги различава от нормалните хора, колкото и да претендират за демократичност или да страдат, че сега нямало демокрация. Защото тяхната "демокрация" e "свободата" да тъпчеш и да се гавриш с добрите усилия на останалите и лишаването от тази мракобесна привилегия за тях е най-голямата трагедия в живота.

Идеалът не се яде или пие, той не спира дъжда над главата ти, но той дава смисъла, заради който човек обича или мрази живота си или съставните му части. На умствено ощетените от природата са казали, че унищожаването на "лошите" e върховен идеал, но по-наблюдателните са забелязали, че лоши са делата, поради което мракобесниците етикетират групи от хора, защото да конкретизираш достатъчно добре лошите дела изисква усилия без незабавни лични облаги. В комбинация с идеализирането и оправдаването на терора, жалбите им за демокрация ги правят лесно разпознаваеми.

цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря на всички Вас, които изразихте мнението си по темата!
15.10.2018 16:29
Няма да коментирам, само ще Ви кажа с уважение към възгледите Ви, че всяко мнение е визитката на човека, който стои зад него... :)
Добри дни за всички Ви!
цитирай
10. nkf - Хм, по принцип си прав, НО! Черве...
15.10.2018 18:18
Хм, по принцип си прав, НО! Червената клика, съставена от ДС ченгета, генерали, назначени червени милиардери, подопечните им криминални престъпници, номенклатурни "Б"КП/ДКМС вагабонти и т.н. спъват И ДОДЕН ДНЕШЕН много,ама страшно многонеща в България, което пречи на не малко хора "сами да коват" съдбата си в уж "свободна" България. Ит личен опит мога да говоря за това, но предпочитам дане го правя. Голямото престъпление на САЩ и ЕС е, че признаха комунистическите престъпници за легитимен политически субект и нещо повече - за елит, с когото могат да договарят и водят политика. Така или иначе, предвид тоталното поражение на СССР и соц. лагера в "студената война" те нямаше как - бяха принудени - да дадат някои свободи реално, а други да признаят поне само на книга. Само ако вземеш и разгледаш съдебната система, то би трябвало да се ужасиш, колко контролирана и де факто ЗАВИСИМА е тя! Къде отива тогава - уж - националния суверенитет, след като правиразадаването е зависимо от групи, които фактически са узурпирали суверенитета, ако и това да е противоконституционно!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Здравей, Мартине!
16.10.2018 10:53
Ако българското общество беше узряло по-рано духовно и ментално, нямаше толкова лесно да се поддава на манипулации и изкушения, щеше да се обедини около искането за приемане на закона за лустрация и прилагането му спрямо кандидатите за властта и в следствие на това червената клика отдавна вече нямаше да е във властта и да е неин фундамент. С останалите ти аргументи, които са доказателства за незрялостта на обществото ни и неспособността му да се обединява около духовни ценности и национални идеали, съм напълно съгласен.
цитирай
12. bojo12345 - От векове, по-точно от времето на византийското робство, ние сме зависими от някого или нещо.
19.10.2018 11:42
Да не се заблуждаваме - хубава територия, с богатства и чист народ християни - какво повече му трябва на един владетел?! Всички са грабили и изнасяли с пълни шепи -от римско време до днес.
Това, което ни се дава като шанс е да се възстановяваме, но с нов дух и нови идеи. Когато се разбере от всеки българин - тук и в чужбина, тогава ще станем Един!
цитирай
13. batogo - !!!:))) Здравей, Божо!
19.10.2018 16:07
Напълно съм съгласен с теб, приятелю!С нов дух, нов манталитет, ясно съзнание и нови идеи можем да създадем и нов, пълноценен и перспективен начин на живот. Бих се радвал да виждам, че всеки българин, който го осъзнава, където и да е, прави каквото е по силите му, за да станем като Един. Амин!
цитирай
14. nacionallist - интересно къде бяха всички &quo...
30.10.2018 16:39
интересно къде бяха всички "антикомунисти" 1990 година и защо още тогава не отвориха досиетата на ДС? Защо не разкриха връзките на сегашните новобогаташи с милиционерите на БКП? Защо например Запада в лицето на НАТО и ЕС си затвори очите пред неосъществената бг перестреойка и сключи съюз с активните борци против "капитализма", които сега са в добри отношения с Брюксел и Вашингтон?

Да споменавам ли, че комунизма, болшевизма и прочие левичарски идеологии бяха инфилтрирани от Запада в царска Русия?! Същите тези на които сега целуваме задниците навремето изпратиха Ленин в Русия подплатен с американски долари за да подготви революцията в Русия и пак благодарение на Запада след 1945 год. Рузвелт и Чърчил ни "подариха" на тепсия на другаря Сталин. Тези неща изглежда не се харесват на модерните либерасти и демократчета, но ще трябва да свиквате.
цитирай
15. batogo - !!!:)))
09.01.2019 12:04
На въпроси, на които можеш и сам да си отговориш, националисте, няма защо аз да ти отговарям. А ако пък не можеш да си отговориш сам, е безсмислено аз да ти отговарям, защото няма да ме разбереш... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776112
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031