Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.10.2009 18:51 - СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ,КАТО ГАДАЕНЕ НА БОБ
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 1251 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 06.03.2010 09:38


 

Рейтингът на Б.Б. ,откакто е министър-председател се бил повишил” знчително”, ни уведомява  услужлива социологическа агенция!Толкова много се бил повишил,та чак забравя да ни каже,на нас редовите граждани,от кого е поръчано това изследване.Какви въпроси са задавали анкетъорите, какъв брой хора са били анкетирани,от цялата страна,или от определен регион и по какъв признак са били избирани!Хвърля ни в медийното прострснство някакви числа в проценти,като е очаквала навярно така да се смаем от резултата й,че да забравим нерадостното си

битие?Аз не мисля,че днес това е най-голямата ни грижа-рейтингът на Б.Б.По скоро ми се струва,че проявената активност на тази агенция е продиктувана от наближаващият избор за кмет на София и по спешност се бърза да му се поизгладят измачканите дрешки.Обществена тайна е,че така нареклите се социолози,са получили своите дипломи от партийни и профсъюзни школи на БКП,както и от университети ,в които дори не им е стъпвал кракът.Слугинската им роля(добре заплатена)ясно се видя,през целия така наречен преход!Но какво ли друго може да се очаква от комсомолски и партийни секретари!Нали разбирате,че такава социологическа подкрепа не се дава на който и да е ,а само на човек от тяхната комунистическа и милиционерска среда?

Но нека сега заедно с Вас , задам няколко социологически въпроса и дали с получените отговори би се повишил рейтингът на когото и да било!

Доволни ли сте от работната си заплата,откакто е на власт Б.Б.?

Радостен факт ли е увеличената безработица и възможно ли е да работите на две и повече места при наличието на такава ситуация?

Намалялото промишлено производство,какви мисли поражда във Вас?

Съкращаването на стотици хиляди работни места положителна мярка ли е?

Страхувате ли се за вашето и на семейството си бъдеще?

Повишаването акциза на горивата,алкохола и цигарите ще се отрази ли зле на семейния бюджет и не ограничава ли тази мярка,правото Ви на избор?

Приемате ли,като необходима мярка,увеличаването цените на водата,електрическата и топлинна енергия през настоящия отоплителен сезон?

Увеличаването на пенсионната възраст ще Ви мотивира ли да внасяте осигурителни вноски?

Одобрявате ли мярката за хора,които не внасят здравни осигуровки и са в обективна невъзможност да сторят това,да им бъде отказвана лекарска помощ?

Какво мислите за прогнозата на правителството на Б.Б.,че българските граждани ще заживеят по-добре едва след 35-40 години и защо тази прогноза не се отнася и за тях?

Има ли в България лекарска,строително- архитектурна и други мафии и води ли се ефективна борба с тях?

Ако гореспоменатите мерки и намерения бяха описани в предизборната програма на ГЕРБ,щяхте ли да гласувате за тази партия?

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kapricia - :о)))
13.10.2009 10:22
Чета, чета... и не мога да не се сетя за филма на Майкъл Мур "Недъзи". И той задаваше подобни въпроси, само че за "обетованата земя" Америка. А отговор нямаше. И не само нямаше, ами самият той беше анатемосан и обявен едва ли не за враг №1 на държавността, демокрацията и прочие.
Колкото до нашите хора, ще видим докъде ще я докарат. Све още съм склонна на известно търпение.
Поздрави! :о)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2131337
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930