Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.12.2011 10:30 - ЗА И ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ-ПРИПОМНЯМ ЕДИН СВОЙ ПОСТИНГ!
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2394 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 11.12.2011 10:51


 
12.07 11:55 - НА КОМУ СЕ ЗЛОВИДИ И ВАДИ ОЧИТЕ,ПРОУЧВАНЕТО И ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ШИСТОВИЯТ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ? Автор: andrei Категория: Политика   image 
Прочетен: 400 Коментари: 2 Гласове:  5  
Последна промяна: 16.07 06:47
  image
  Преди повече от месeц време,бе направено съобщение,че компанията "Шеврон"-специализирана в добив и експлоатация на шистов газ,е сключила споразумение с Българската държава,за проучване и последващ добив на газ,от находищата на страната,който според предварителните оценки възлизат на повече от 300 милиарда кубически метра.Изненадващо обаче,от средите на БСП и сателитните и партии и организации се надигна вой до небесата,против тази полезна за България сделка.

Повече от очевидно е,че успехът на това проучване,би донесло огромни ползи за страната и прекъснало зависимоста на България за доставки на природен газ от Русия.Наред с тази добра вест,се стартира и програмата за диверсификация на нашата газопреносна система,със съседни на България страни.Както по-горе споменах,сателитните партии и организации на БСП,се втурнаха да носят от девет дерета вода,за да доказват,колко неизгодна и вредна е за България тази сделка,в пълен унисон с писанията в Руският печат и неприкритото скърцане със зъби от руска страна.

И за най-непредубеденият човек е повече от ясно,чии интереси защитават упоменатите партии и на кого се кланят и служат нашенските рубладжии,на които ще секнат приходите от сключените от тях неизгодни за страната сделки с Русия,които през последните двадесет години се превърнаха от търговски взаимоотношения,в политически камшик в ръцете на Руската държава и нейните петролни и газови олигарси.Между всичко казано до тук, се видя и това,че прокламираният от Русия проект "Южен Поток",надали ще може да запълни тръбата с необходимите количества,поради което се втурна да закопува от съседни страни,газови количества.

Но както се видя от подписаните споразумения на страните участнички в изграждането на Европейският проект "Набуко" и тези напъни на Русия удариха на камък.При така стеклите се обстоятелства с газовите проучвания и доставки на газ,хоризонта за манипулации и натиск на Русия към България,значително се стесни,като й остана единствената възможност за манипулация АЕЦ "Белене",която централа напрактика изгуби своето значение и приоритет за страната.Нека българските граждани, след като прочетат тези редове,си направят и съответните изводи,на кого биха дали доверието си на предстоящите избори!

28.11 08:24 - Проблема със шистовият газ има няколко страни;политическа,икономическа, технологична и екологична.Политическата и икономическата страна на добива на шистов газ са взаимно свързани.При наличието на значителни количества газ,ще се решат и двата въпроса.От една страна ще се преодолее зависимостта на България от Русия и за дълъг период от време,ще се осигурят енергийни ресурси.Само от този факт е видно,кой е заинтересован да се спре проучването на възможните залежи.Технологичният и екологичната страна на добива,също са свързани помежду си.Хоризонта за добива на шистов газ е на дълбочина в земната кора на 4-5 километра,докато хоризонта на подпочвената вода е на няколко стотин метра.При сондирането,полученият отвор се запълва и укрепва с тръби,по същият начин,както при добива на петрол,което не дава възможност да се получи контакт с водният хоризонт.Единствената екологична опасност идва от надеждното събиране и съхранение на кално-течният хвост,който трябва да се съхранява и рециклира в надеждни хвосто-хранилища,за да не попадне и попива в почвеният и подпочвен слой.За целта е необходимо,само и единствено,спазване стриктно на технологията и ежедневен контрол.С тези няколко разяснения искам да кажа,че цялата шумотевица,за или против шистовият газ е политическа инсинуация на Русия и кръгове у нас,в нейна подкрепа.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kasnaprolet9999 - За шистовия газ не съм съгласна с ...
12.12.2011 13:53
За шистовия газ не съм съгласна с теб. Тази фирма се е изложила навсякъде и е осъдена за екологична катастрофа в Еквадор с милиони долари, там руските интереси ли а замесени? Имам познати българи, които работят в други страни, които не са русофили. Те считат, че такава малка страна като България не следва да се разорава ки да заприлича на лунна повърхност, както в щатите. Там имат голями площи, на които не живеят хора, да си рият там. Нашата житница не трябва да се подлага на експерименти. Не съм политически обременена, няма как да ме сложиш към кръгове, които лобират за Русия, сори.
цитирай
2. andrei - Невена-наред с"Шеврон",
12.12.2011 15:39
проучвателни сондажи за шистов газ извършва Руска и Румънска фирми.Цялата олелия на природо-защитните организации е да им се плати.Просто си искат своя пай.Вервай ми!Познавам някои от тях много добре.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Можеш да добавиш и канадска фирма. ...
12.12.2011 15:51
Можеш да добавиш и канадска фирма. Само че те не използват методите на Шеврон-хидравличен удар и нямат нейната печална репутация. Аз също познавам бегло един от водачите им, младо момче, което е винаги на тези демонстрации-против ГМО, за защита на Земята при измененията в закона за горите, сега пак е пред министерския съвет против тази технология и е пълно с млади протестиращи хора. Аз им вярвам, както и на тези от Добрич, варна и други градове, които искат да опазят хляба на цяла България, а ние тук се ослушваме и си мислим за комисионни. Не ти вярвам.
цитирай
4. andrei - Имаш право на свое мнение,
12.12.2011 16:17
което уважавам,но имам и свои аргументи по въпроса,които отстоявам.Не настоявам да ми вярваш.Като добавка ще кажа,че много малко се дава думата на учени специалисти в геоложките проучвания.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Напротив, дава им се думата, но п...
13.12.2011 00:24
Напротив, дава им се думата, но правителството не се вслушва в това, което казват, има снимана конференция с тях по темата в в ю-туба, виж четирите клипа към този ми постинг:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2011/11/30/aromatna-kaliziia-domashen-jenshen.859425
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2137895
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930