Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.12.2012 10:25 - ОТНОШЕНИЯТА,МЕЖДУ САЩ И БЪЛГАРИЯ СА ПРЕД ЗАПЛАХА ДА ВЛЯЗАТ ЗА ДЪЛЪГ ПЕРИОД ВЪВ ФРИЗЕРА
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2783 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 03.12.2012 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Администрацията в САЩ е силно смутена и разгневена от задкулисните игри и договорки на Борисов с БСП и Русия,в противоречие с предварителните обещания на Борисов за водената от него политика в области като,национална сигурност,диверсификацията за доставките на газ и намаляване на зависимостта на България от Русия в енергетиката.Подписването на договр с Русия за изграждането на проекта "Южен Поток"-на практика саботира общоевропейския проект "Набуко"и създава нова обстановка в Европа,като през задният вход вкарва геополитическите и имперски интереси на Русия,като в случая България играе ролята на "Троянски кон"за тези интереси.

Подновяването строежа на АЕЦ "Белене",въпреки предварително заявеното му прекратяване-формалното прехвърляне отговорноста за бъдещия строеж,върху резултатите от Референдума за бъдещето на ядената енергетика в България,поставя ГЕРБ и БСП в коалиция,която е в пълно противоречие  със заявеното от ГЕРБ и Борисов,че партията е дясно ориентирана.Разбира се тези игри на Борисов не останаха незабелязани от ЕС и САЩ,които явно са по-добре информирани от новият посланник на САЩ в България,за разлика от захаросаните сведения на предишния посланник Уорлик,който с неадекватното си поведение нанесе трудно поправими щети.Успоредно с това-непремерените и хаотични действия и изказвания на Президента Плевнелиев,постави още редица въпроси за адекватността и последователността на Българската външна и вътрешна политика.

Формално в общественото пространство,посещението се обяснява с резултатите от разследването на атентата в Бургас и посочване на извършителите,които САЩ и Израел настояват да бъдат посочени "Хизбула"и Иран,за което няма доказателства и е пречка за започване на военни действия и сформиране на Алианс с още няколко Европейски държави.Рзбира се това е трудно постижима цел,ако под натиска на САЩ и Израел не се огъне Българското Правителство!?Разбира се няма да се подминат и въпросите за организираната престъпност по високите етажи на властта,разпадналата се съдебна система и борбата с нарко-трафика,който продължава да е на дневен ред,след като напоследък на Български кораб бяха заловени големи количества кокаин,за което казват запознати,че има покровителство от лица на високи постове в държавното управление.

Тези и редица други въпроси с подобен характер,поставят България в неизгодно положение  в ЕС,където през Януари ще се разглежда новият бюджет на ЕС,където по предварителни данни, на България ще бъдат спрени и ограничени редица предвидени финансови средства по редица програми.Опасността България да остане във фризера на ЕС и САЩ за продължителен период от време, до голяма степен ще зависи от това,какви отговори ще дадат независимо един от друг Цветанов и Борисов!?За нас гражданите на България,остава единствено надеждата-в най-скоро време да отиде в миналото диктатурата на милиционер-комунистите с техният предводител Борисов и България да стъпи на здравия фундамент на демокрацията,свободата,законнаостта и социалната справедливост,за които поколения българи мечтаха.

П.П.-Преди по-малко от час,от Европейската комисия се получи съобщение,че проекти като "Южен поток",неотговарящи на Европейските изисквания са неприемливи и не могат да се изграждат на територия на страни от ЕС.Правителството на Боко Тиквата получи още един звучен шамар,след което по всички прогнози е на път да си подаде оставката.Интересно изказване направи Плевнелиев пред бизнес-форум в София,където на поне няколко пъти спомена,че следващото правителство трябва да съхрани положителните резултати от предходното и тази препоръка бе повторена поне пет-шест пъти,което означава,че вече има форс-мажорни обстоятелства!!!

 


Тагове:   andrei,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - А за кого мисли авторът, че се прави Южен поток?
03.12.2012 22:47
България, Сърбия, Унгария са страни с мизерно потребление от количеството по тръбата-Потребители са/а и умяктват в идграждането/ са италиянци, французи...Те също ли ще бъдат наказани от Европейската комисия? Гупция планира и договаря няколко реактора от Русия-езин вероятно до Резово. Знае сеза топрите отношения на турците и янките. Защо на пърните е позволено да търгуват с Руснаците , а на нас не. Защо американците не се явиха на търга и с конкурентни цени не избутаха руснаците. Няма по скъп мегават от американския в Марица Изток/без перките и соларните/ Това което те ни построиха бе обир и рекет посред бяр ден, а сега се сърдят.
цитирай
2. andrei - Запознай се по-подробно с
03.12.2012 23:45
проекта "Южен поток"и след това коментирай!
цитирай
3. staler - не пред обама апред бълг. граждани ...
04.12.2012 00:01
не пред обама апред бълг.граждани трябва да отговаря б.б. и не защо е подписал за южен поток а при какви условия е скючен договора. бг е последната страна подписала за този газопровод.ако някои отвъд океана е слисан как може марионетка като б.б.да не следва безпрекословно стратег.интереси на поредния голем брат,проблема си е негов.малко си познават слугите.ако има кяр те ще врътнат далавера и с сатаната.колегата по горе правилно отбелязва--южен поток не е бълг-руски проект.европата да си изясни сама за себе си----или има единни критерии за северен ,южен, и пр потоци или да даде ясна дефиниция кои са тъмно зелените които требва да слезнат да бутат автобуса.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Аз общо взето познавам проекта
04.12.2012 12:35
andrei написа:
проекта "Южен поток"и след това коментирай!


В Какво е по лош той за страната ни да кожем от съществуващият в момента през Украина . Ще получаваме транзитни такси и със сигурност няма да треперим за газ когато почнат да си мерат онези работи украинци и руснаци. Италианците имат основен дял в изграждането му под вода както и в Син поток за Турция. Тоест водеща страна в Европа е ангажирана в този проект. Разбирам и тезата на янките . За тях е по удобно всичките яйца на рашките да са в една кошница и тази кошница да е Турция защото чичо Сам в Турция има голямо влияние. Бургаз Александрополус не бива защото най добре е нефта да минава през Босвора под контрол на Турция. Централи на руснаците освен в Турция на Балканите не бива да има. Белене не, Козлодуй с течение на времето ще отпадне поради амортизация и ток за България от Турция...Тоест енергоносителите на Руснаците единствено през Турция и газ през Украина защото в Турция САЩ има огромно влияние, а в Украина периодично. Да, Подписаното за тръбата от нас противоречи в известна степен на политиката на ЕС за равен достъп до тръбата на всички транзитьори, но разбираема е политиката и на руснаците, а и на нас. Кой ни гарантира 2млрд кубм газ от януари когато беше изтекъл договора. И на какви цени? Да съюзници сме с янките в НАТО, но какво освен потупване по рамото ни помагат те? Хилъри дойде тук, постави Борисов на килимчето и "забрани" Белене. Добре, но насреща какво? В течение на няколко години проектиния период за годност на реакторите в Козлодуй изтича. Без Атомстрой няма как да удължим живота им понеже те са тяхно производство. Няма да ни дадът зелена улица за рехабилтация ако влезнем във война с тях, а отказът от Белене ги удря и финансово и като имидж. Ще ни ударят и те, и това е ясно . И делото ще спечелят, и Козлодуй ще затворят. За американците е ясно, ние къде сме в тази игра?
цитирай
5. andrei - venciwaleri1951-Цените ще са пак по-високи от другите в ЕС.Транзитна такса няма да
04.12.2012 16:59
получим в продължение на 15-20 години,понеже с нея ще изплащаме своята част от тръбата,защото руската страна ще я изгражда за своя сметка.Тръбата и газ станциите ще се обслужват,поддържат и охраняват от руснаци и от руски специални части.Така заяви Борисов,понеже България нямала средства за тази дейност!?Това означава загуба на суверенитет върху огромна територия от страната за срок приблизително от 40г.,за което и ЕС е против.Скритата част от намеренията на Русия са;понеже няма да може да запълни тръбата с 63 милиарда куб.метра газ за година-след 5 години,щом се разработи находището "Хан Аспарух"в българското черноморие,като собственик на тръбата да стане привилегирован дистрибутор на газ от находището,за което ние ще трябва плащаме на Русия транзитна такса.Тук се крие голямата далавера.Отделно ЕС настоява тръбата да се ползва и от трети страни на ЕС,за което Русия е категорично против.По изявленията от ЕС се разбира,че той няма да допусне такъв проект на територията на Европейските държави.Това е в общи линии.България ще може да получи печалба от транзитни такси,едва след 20г,когато си изплатим своята част от тръбата.Ако нашите политици,бяха се договорили с находището в "Шах Дениз"в Азербайджан за доставка на газ през турската тръба,до българската граница-нещата щяха да бъдат по друг начин.Вместо това нашите политици поискаха Турция да ни даде от своите заявени количества газ от находището в "Шах Дениз",което никоя разумна държава не би се съгласила.За това Турция ни каза,че може да ни помогне само в кризисни моменти.Такива ми ти работи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2135057
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930