Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.02.2013 14:26 - МОИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 4884 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 26.02.2013 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   1.На първо място ,всички настоящи и бъдещи партии трябва да започнат да УПРАВЛЯВАТ държавата прозрачно,а не да ВЛАСТВАТ!Политическата система,трябва да се облагороди и очовечи задължително.
  2.Участие на граждански квоти на всички нива в законодателната,изпълнителната и съдебната власт,както и в контролните й органи,като се изключат от участие така наречените платени уж неправителствени организации,агенции и десетките институтчета,по какво ли не,закачени на държавната хранилка.
 
3.Забрна за всякакъв лобизъм в НС,и пълна прозрачност за държавните концесии за експлоатация,приватизация и управление на държавни предприятия и природни ресурси.Граждански контрол и рестрикции!

  4.Прекратяване на всички договори за доставка на енерго източници от производителя до разпределителните дружества,които са десетки,създадени на партиен и шуробаджанашки принцип , които натоварват сметките на гражданите без да са инвестирали нищо,единствено,че стоят на пътя от доставчика до разпределителя на енергия.

5.Забрана за участие на всякакви офшорни дружества до приватизатизационни сделки за всякакви икономически,добивни,или за експлоатация дружества с неясен собственик , с неясно придобити капитали и необходимита практика в заявената дейност.

6.Незабавно прекратяване на закрепостяването на ползвателите на топлинна енергия,както и не правомерното регламентиране за плащания по сградни инсталации,които са собственост на самите граждани и с нищо не кореспондират с високите сметки,дори когато ползвателите са се отказали от нейната услуга.Напротив,като частна преносна система за доставка на топлоенергиЯ,,дружествата са задължени да плащат наем за използването й.

7.Пълна прозрачност на производителите на топлоенергия,където са сторнирани и доказани всички разходи за производство и доставка на топлинна енергия,като се зачитат ко-генерационните производства на ел.енергия и загубите по пътя да са за нейна сметка.Поставяне на уреди на входа и изхода ,за да е ясно за потребителите каква енергия са използвали.

8.Забрана на всякакви измервателни уреди,които не са доказали.че не могат да се манипулрат от дистанция,или на място.

9.Пълна забрана на политически лица ,или лобисти ,участващи в някоя от трите власти за участие в ел,и топло-разпределителни дружества,лицензионни режими и приватизация и концесии,по какъвто и да е роднински,или партиен принцип.

10.Пълна забрана на лобисти в НС, изпълнителната и съдебна власт.

11.Публичност и прозрачност на всички сделки,подлежащи на държавен и надзорен контрол и ясен произход на средствата,надлежно доказан с лицата които стоят зад тях.

12.Използване на пълният капацитет на ел .енергия от АЕЦ "Козлодуй"за вътрешният пазар и износ на скъпите енергии на външният пазар.Предоговоряване на ел.енергията от Мариците 1 и 3 ,както и за зелена енергия.

13.България е в енергийна и,финансова и икономическа криза-поради тези факти,във връзка с договора за присъединаване на страната към ЕС,има клауза,в която е записано,че при неотложна необходимост,могат да се пуснат в работа спрените 3 и 4 блокове на АЕЦ "Козлодуй",без да е необходимо повече да се артикулира върху необходимостта за строеж на АЕЦ "Белене",или седми и осми блок в АЕЦ "Козлодуй".Дори да се получи свръх производство на ел.енергия,това ще е фактор който ще намали значително цената  й.

14.Осем часов работен ден и криминализиране неплащанто на заплати.Актуализиране на часовите ставки на заплащане на всеки шест месеца по браншове и съобразени с действителните печалби на фирмите.Да се определи точен процент от печалбите за заплати,не по-малък от 35%.

Списъка може да се продължи,но не това в случая е важното.Важното е да се промени политическата система в България и най-широк кръг от представители на гражданите да определят дневният ред на обществото.След седма точка за "външната политика",съм дал предложение,как това може да се случи.



   ЗА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА  БЪЛГАРИЯ

1.Изработване на национална стратегия на България,равно отдалечена от американски,руски и други зависимости.

2.Ясно заявени европейски пиоритети и отстояването им,във връзка с националните,икономически и социални ангажименти.

3.Ревизия на наложената ни от ЕС граница за пенсионна възраст,обвързана с действителната продължителност на живот в България.

4.Ясно да се заяви,че враговете на Израел и САЩ  не са задължително и врагове на България.

5.Задължителна ревизия и санкция на НС за подписаните договори с Русия за "Южен поток",Нефтохим Бургас,както и за 1 и 3 блокове на ТЕЦ от американски компани.Ревизия и отмяна на концесиите за добив на благородни метали от чуждестрнни дружества.

6.Не на последно място ясно формулиране на политиката ни към съседни на нам държави за членство в ЕС и критерите които са задължени да изпълнят,един от които е отношението им към гражданите с българско самосъзнание и култура.

7.Равно отдалечени от империалистическите попълзновения на САЩ и Русия към България и изработване на национална доктрина.

   Това са са само част от действията които българските граждани трябва да наложат на сегашните и бъдещи политически съобщества.

Колкото до промяната на политическата система в България,ми се ще да спомена,че истинската промяна може да настъпи само тогава,когато се разбере,че истинските промени могат да настъпят,само тогава,когато се замени диктата на партиите и техните котерийни интереси с интересите на професионалните съсловни организации,равно поставени в политическият живот на България,където работят хората,а синдикалните организации ще са задължителни за всички браншове и няма да са храненици на държавният бюджет,така както е до сега.Истинските интереси на хората се намират в съсловните организации,където членуват и работят.Партиите не се интересуват от техните нужди и интереси,а гледат единствено как да паратизират върху тях!!!

ИЗБОРЪТ Е ВАШ! ПАРТИИ,ИЛИ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ,КЪДЕТО ПРИСЪСТВИЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ Е ВЪЗМОЖНО  НАЙ-ШИРОК И ДОСТАТЪЧНО ПРЕДСТАВИТЕЛЕН!!!

Формата на публикацията ми позволява единствено да заостря вниманието ви на някои важни за днешната действителност неща,макар че по друг повод бих ги продължил и задълбочил.Зависи изцяло от вашата гражданска позиция и зрялост.Помислете добре върху до тук предложеното.Бъдете здрави и умни!

П.П.-Написаното е без чернова,за което моля да ми бъдат простени някои правописни, стилистични грешки и пропуски.

КОЙТО ЖЕЛАЕ МОЖЕ ДА РАЗПРОСТРАНИ ПУБЛИКАЦИЯТА.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. comfy - Подкрепям те,
25.02.2013 14:43
че си мислещ човек и заострящ вниманието на читателите ти към същността, според теб, на проблемите, пред които сме изправени всички.

Всеки, който би се замислил върху проблематиката, би достигнал до определени предложения, съобразени с неговите представи. И това е добре - после остава само да се обобщят идеите в предложенията, направени от различни хора (пък и те се покриват в голяма степен).

... Искам да те питам, Андрей, как стоят нещата с тези граждански квоти? Защо така ги предложиха и после всеки взе да ги възприема като нещо дадено. Добре, 50% са хората от гражданската квота (да кажем в парламента) и изпълняват контролна, законотворческа и още много функции - сиреч, защитават интересите на гражданите. Ами останалите 50% какви са, те чии интереси защитават???? Собствените си ли? Ако е така - за какво са там въобще???

Поздрави за постинга и изразената позиция!!

Хубав ден!

к.к.
цитирай
2. andrei - comfi-Единственият начин да бъдат приети и гласувани граждански квоти е,
25.02.2013 15:14
към съществуващите партии?!За това предлагам избор;ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ,ИЛИ СЪСЛОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ,КЪДЕТО ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ ВСИЧКИ ХОРА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО.Няма друга реална възможност да бъдат представени в законодателната,изпълнителна и съдебни власти,освен по професионален и социален признак.Това е лицето на гражданското общество.Всякакво друго артикулиране и заиграване с темата е,за заблуда и отдалечаване от истинският проблем и неговото решаване.По тези два признака,ще се определи в бъдещото НС,каква политика ще се води-лява,центристка,или дясна,за което ще е необходимо сформирането на парламентарно мнозинство от групи близки по определен социален и професионален признак. Поздрав и благодаря за интереса и коментара!
цитирай
3. maistora - Също подкрепям
25.02.2013 15:21
Но считам, че гражданите могат да излъчат, чрез мажоритарни избори, нов представителен орган. Ще го нарека ГОЛЯМО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. То да бъде от поне 1000 члена.Да не получават заплати.Да се събират два пъти годишно. Да имат право да отзовават депутати, да свалят правителството, да свикват референдум и ВНС.
Този орган, максимално представителен, да възстанови изгубената връзка между НАРОДА-СУВЕРЕН и държавните институции.
цитирай
4. andrei - maistora-Моето уважение към теб,
25.02.2013 15:43
но това което предлагаш е да се върнем в средните векове,където съвета на старейшините решават нещата от ежедневието.СЪСЛОВНИТЕ И СОЦИАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ,включват в себе си всички членове на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО!Партиите в този случай не са необходими.Дори и да продължат да съществуват,няма да имат никакъв шанс за управление и мнозинство в НС.Отделно от всичко,професионалните съюзи ще са принудени да вършат реална дейност,а не да паразитират върху държавният бюджет и да са слугинаж на управляващата партия.Прочети и помисли внимателно върху написаното!Поздрав!
цитирай
5. andrei - Нека журналисти и медии да не се мъчат да обезличават протестите,
25.02.2013 17:38
като питат;"Ама какви са тези хора които протестират и кого представляват".Тези хора са от различни професии,пенсионери,студенти,ученици,безработни,инвалиди и т.н.Тоест те са представители на различни професионални съсловия и социални групи,което не означава,че не представляват никой,но така им е по-лесно на слугинските медии.Така структурирани и представени чрез съсловната си и социална принадлежност,тези хора са гражданското общество ,възможно най-широко представени!!!
цитирай
6. maistora - Спомняш ли си
25.02.2013 19:32
приказката за стълбата от Смирненски? Какво ще стане с представителите от гражданските квоти? Те ще бъдат ли платени? Как ще бъдат избирани и сменявани?
За да не се получава разкъсване между народ и власт е необходимо да се поддържа плавен, но стабилен преход от народ към власт. Това ни липсва.
цитирай
7. dedenze - Мисля, че пропускаш най- важното !
25.02.2013 19:37
Промяна на избирателната система - пълен мажоритарен избор с ДА и НЕ. Отпадане на пропорционалните листи ! Гласуване за личности, не за партии! След като си избран за депутат в НС , партийното членство трябва да се замрази и да се приложи чл.67ал.1 от Конституцията задължително !
цитирай
8. andrei - dedence-Пълни мажоритарни избори са неудачни,
25.02.2013 19:51
понеже биха блокирали работата на НС.Мажоритарен избор е възможен само при предварителен избор вътре в самите партии,или съсловни организации.Замразяване на партийното членство на депутатите не променя нищо съществено,само би допринесъл за по-голям хаос в НС и размиване на отговорности.Хората,които биха се нагърбили с политическа дейност,все пак трябва да имат и политическа грамотност,ако не друго!
цитирай
9. andrei - maistora-Струва ми се,че в предишният ми коментар ти отговорих
25.02.2013 20:05
за гражданските квоти.Ротацията на тях зависи единствено от организациите които са ги предложили.Заплащането е нормална практика за всеки парламент,в противен случай трябва да преминат на фотосинтеза:))))Колко и да не ти харесва-политиката е трудна и отговорна професия,за която човек трябва да има поне политическа грамотност и дупе да носи отговорности.Не е за всеки работа,ако си мислиш обратното!
цитирай
10. hristo27 - В началото на така наречената бъ...
25.02.2013 20:34
В началото на така наречената българска демокрация, английски политик отговори с една дума какво е "демокрация". Отговорът му беше - "РЕД".
В тази връзка, на първо място трябва да се извърши глобална ревизия на правната ни система и окончателното и скъсване с ВСИЧКИ партии в България.
цитирай
11. andrei - hristo27-Абсолютно е прав англичанина.
25.02.2013 20:49
Спокойно се подписвам под тази дума-РЕД,но като прибавим към нея и социална справедливост-всичо си идва на мястото.Само с ред,можем да стигнем до диктатура.
цитирай
12. maistora - Андрей
25.02.2013 20:52
Депутатите и сега трябва да са грамотни и и отговорни. И да имат дупета.
Важно е как ги избираме, но два пъти по-важно е как ги контролираме.
А депутатска заплата и гражданска квота ми звучат като оксиморон.
цитирай
13. demograph - Изцяло подкрепям написаното
26.02.2013 16:47
Знам, че има още и че текстовете трябва да се превърна в законови норми. За да станат норми, исканията трябва да получат парламентарна легитимност. Този парламент може да приеме под натиск само половинчати решения. Всичко друго трябва да се реши от следващият парламент.Ако до изборите, НАРОДЪТ заедно с някакъв реален , макар и временен, макар и привиден, макар и неприличен съюзник, НЕ ЛИКВИДИРА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, тя ще ни скрои изборна победа, чрез подставени революционери и пак ще ни яхне.
Въпросът е:
-Каква да бъде тактиката за постигане на тези цели?
Без протеста да приложи политическа хитрост и дори коварство, мафията ще извърти гъзо и ние ще се озовем отновос надупени задници.
цитирай
14. andrei - demograh-Благодаря за разбирането.
26.02.2013 19:33
В моето предложение за промяна на политическата система,чрез замяна на политическите партии със съсловни организации,съм се стремял точно към това;разрушаване на пирамидалната постройка на партиите и изграждане на нова хоризонтална система,където са истинските и животрептящите проблеми на хората.Колективите на тези съсловни организации ще издигат свои кандидати за определен срок ,като по този начин и принцип ще бъдат отразени и защитени истинските интереси на нормалните хора.Така и по този начин,ще бъде разбита вертикалната пирамида на властта,а самата власт ще се облагороди,очовечи и служи на обикновените хора,а не както при богатите които използват властта да властват и се обогатяват от нея.За това е необходимо,управление на държавата и социално икономическите процеси от хора които са най-много засегнати от тях.Ще повторя;богатите властват и паразитират върху хората и държавата!За това,вместо властване на партиите и парите,е необходимо ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ на хора избрани от съсловните организации,където ЧЕСТНИЯТ ТРУД е ежедневие и висша ценност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123561
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031