Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2013 22:54 - Приготвените за експедиране бюлетини
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 11373 Коментари: 26 Гласове:
18

Последна промяна: 17.05.2013 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имам чувството, че някои хора в нашата държава могат да се чувстват важни само ако произвеждат скандали.
Е, един от скандалите от вчера беше, че имало някаква конспирация, защото на палетата с бюлетините били сложени надписи за различни градове.
Каква конспирация, какви пет лева? Не мога да си обясня толкова ли силно сте си стиснали очите, че не виждате очевидното?!?

Бюлетините за всяка област са различни. И са различни, защото във всяка област кандидатите за депутати (и водачи на листи) са различни. Не може с Пловдивска бюлетина да се гласува в Благоевград или в Шумен. 
При това положение, когато едни бюлетини са отпечатвани за Янбол, е съвсем нормално и логично на тях да се сложи "табела" Ямбол. А след като има брак за област Сливен, защо да няма за област Ямбол?

И това не е всичко.

Както казах и преди простото съществуване на мистичните бюлетини не означава възможност за изборна манипулация. Напротив, неумолимото време показва, че с тези бюлетини е невъзможно да се извърши манипулация. 
Разстоянието между Костинброд (бюлетините) и някои градове хич не е малко. Например:
Костинброд-Шумен: около 400 километра или 5 часа път (с кола)
Костинброд-Ямбол: около 320 километра или 3 часа път (с кола)
И така нататък.

Пак обръщам внимание на всички, които не са ляво полтиически ангажирани и могат да мислят, че 24 часа преди изборите тези бюлетини все още са си били на палетата, далеч от камиони, бусове (ония абсурди с евентуалните двойни дъна, които никой не намери, няма да ги коментирам) и т.н. 
Пак припомням за забравилите или неискащите да помнят:
За да се попълнят 300 000 бюлетини при 100 човека ангажирани, са необходими 29 часа ...
29 часа ..., а до изборите остават 24 часа, пък пътят е 1, 3 и половина 4, 5 и така-нататък часа ...
И кога и как щеше да стане това това транспортиране до секциите? А забравихте ли, че секциите са запечатани 24 часа преди изборите?!?
И най-накрая, дори и да се окаже, че всемогъществото на бат"Бойко е дотам голямо, че да успее да преодолее всички ограничения на времето и пространството, които му поставят физичните закони, той се изправя пред една чисто социално-психологическа бариера: КАК ЩЕ ВКАРА ФАЛШИВИТЕ БЮЛЕТИНИ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ? Нали там дебнат представителите и застъпниците на Мая Манолова, Волен Сидеров, Лютфи Местан, Меглена Кунева и т.н.!?! Мислите ли, че те ще позволят подобно нещо?!? (вметвам, че говорих с член на секционна избирателна комисия, който ми каза, че е смешно за средно интелигенетн човек не просто да задава, но дори и да си мисли подобни въпроси).

А ако, да речем, отново по някакъв начин бат"Бойковите хора са успели да убедят 1000 секционни избирателни комисии (поне 5000 члена) - по 350 гласа на секция (е, тук вече чупим абсурдомера - как ще накараме толкова много хора да си мълчат) - да си продадат душата на дявола и да започнат да работят в негова полза, като вкарват бюлетини, пак се изправени пред непреодолимо препятствие... КОГА трябва да се вкарат тези бюлетини? Няма как да го направят, докато хората гласуват, защото ще проличи. Ако пък го направят след  края на изборния ден, пак не става, защото тук няма да е достатъчно да изсипят бюлетините в урната. Трябва и да се попълнят данните на хората в протоколите и да им се завъртят подписите. Тук отново се връщам при аритметиката. Ако в една секция има 350 "мъртви" гласа и отнема по 20 секунди да попълниш данните на един човек в протокола (защото протоколът е един и не могат няколко човека едновременно да попълват), ти трябват някъде от порядъка на около два часа. Два часа след края на изборния ден се занимаваш с чистата фалшификация на протоколи!?! Ами кога ще ги броим бюлетините (нали освен фалшивите има и истински гласове, които също трябва да се преброят). Нали и там има още час-два... Мислите ли, че това няма да направи впечатление на РИК и на журналята, които така или иначе са в общ фронт срещу Бойко?
Да не говорим, че ако се абстрахираме от физичните закони, всичката тази фалшификация може да се върши само от високоинтелигентни и дисциплинирани хора, които знаят какво да правят и не допускат грешки. А моите наблюдения върху секционните избирателни комисии не оставят такива впечатления...

Излиза, че както и да го смяташ, колкото и физични закона да пренебрегнеш, просто няма как да стане тази фалшификация.

В България медиите са "свободни". Може би точно затова бяха поставени на престижното 87-мо място по свобода.
И не знам дали заради тази "свобода" или поради дефицита на интелектуалност никой от журналистите не се сети да види (и опише) тези ОЧЕВИДНИ неща.

Днес по едно време се заслушах в част от пресконференцията на ГЕРБ, ми направи впечатление, че журналистите не питат, а обвиняват. 
Бедни, г-н Борисов, (както казваше Вазов в "Немили-недраги") как успя при тази политическа и журналистическа офанзива, консолидирана от липсата на елементарна политическа мисъл и подправена с абсурдни компромати и гнусно погазване на закона в деня за размисъл, да вземеш 30%?
А колко ли щеше да вземеш ако предизборната война се водеше честно и джентълменски?

И защо си мислиш, че даже и да се стигне до нови избори, ще се играе честно?



Гласувай:
21



1. larryone - Журналистите се излагат тотално - ...
17.05.2013 04:31
Журналистите се излагат тотално - непрекъснато демонстрират натрапчива липса на интелигентност и невероятно желание за пари.
цитирай
2. kono53 - ...
17.05.2013 04:46
Логичен разбор.
цитирай
3. yotovava - Оказва се, че
17.05.2013 09:37
цялата журналистическа пасмина е плява.
Работя повече от 25 години в сектора на книгоиздаването. Стояла съм до машината, в книговезкия цех, при палетирането на продукция.

Всички разследващи журнаГлисти и политически пчелички са изключително некомпетентни и нагли.
Първо - още не се знае точният брой на бюлетините. Щели да ги броят. Чакам.
Второ - надтираж има във всяко производство и той отива за брак, независимо годен или негоден - нарязва се и се предава на вторични суровини.
Трето - във всяка изборна комисия превес имаха представители на опозицията.
Четвърто - пчеличката Мая тая сутрин рече, че имала сигнали за бюлетини с ПЕЧАТ и прочеееее

ХОРААААААААА, ТОЛКОВА ЛИ СТЕ НАИВНИ, ЧЕ ДА ПОВЯРВАТЕ НА ВСИЧКО ТОВА!

П.С. - Тая девойка лансира също тезата, че Цветанов бил рязал лентичката на Мултипринт.

Мултипринт е печатница, която е създадени преди 22 ГОДИНИ. ЕХОООООО :)))))))))))))))

цитирай
4. tutankhamon661 - yotovava
17.05.2013 09:47

Страхотна си!
Направо ги изби с един замах.

цитирай
5. alexs - Ами щом казват че има фалшификаци да ...
17.05.2013 10:43
Ами щом казват че има фалшификаци да касират изборите защо не искат ! Трябваше БСП да иска това ! Да защото на Волен Лидеров никак не му изнасят нови избори.
цитирай
6. tutankhamon661 - 5. alexs
17.05.2013 10:55
alexs написа:
Ами щом казват че има фалшификаци да касират изборите защо не искат ! Трябваше БСП да иска това ! Да защото на Волен Лидеров никак не му изнасят нови избори.



Чакай да звънна един телефон и ще ти отговоря!

цитирай
7. getmans1 - Пусто да остане
17.05.2013 12:42
Пусто да остане от любопитство ли, от любознателност ли но продължавам да ги гледам и слушам да ме лъжат и облъчват и лошото е че , те си мислят че им вярвам.
А уж ОСВОБОДЕНИТЕ вече медии такива елементарни и прости въпроси им задават че ме е срам заради тях, и понеже не вярвам да са толкова тъпи, съмненията ми за схема вземат превес, и това вече си е заговор срещу народа.
Не заради цените на тока а заради нашата чест трябва да протестираме, като ги принудим да ни уважават тогава управниците ни "ще си имат едно на ум" и няма да ни правят на маймуни ни с цени ни с нещо друго.

П.П. За сведение на класификаторите, моите фаворити загубиха така че не си правете труда да ми лепите "етикети", поддържам тази теза заради принципа и истината.
цитирай
8. vencivaleri1951 - към автора
17.05.2013 14:26
Не искайте от повечето хора да знаят какви са възможностите за измама в гласуването. След като законодателят е наложил правила те трябва да се спазват. Тоест бюлетините според договора /заедно с резерва/ трябва да бъдат предадени на избирателната комисия и няма никаква друга опция. Резервът се съхранява съгласно правилата, бракът също. Пак липсва друга опция.
Необорим факт е, че тези палети бюлетини са оставени без надзор.Тоест има нарушение от което може да произтече престъпление. Правилен беше примерът каква би била реакцията на всеки който опонира на прокурорите ако в печатницата на БНБ бяха оставени палета с копюри или хартия за тях без надзор. Наказуемо ли е или не?
Друг момент-чиновник от МС се разпорежда -бюлетини тук, бюлетини там. Взимат се от палетата окачествени от Йотова като брак. На какво основание питам? И какъв е този брак госпожо Йотова от който всеки момент могат да се вземат годни бюлетини и което е фрапиращото в случая-взето е от там. Не казвам, че обезателно е извършена измама, но че имаме безхаберие при тази ситуация е повече от видно. След това има и чисто психологически елемент.
Печатницата е на общински съветник на ГЕРБ/не е незаконно/,президентът който е гарант за изборите беше един от най близките хора на Борисов, служебният премиер беназначевза посланик пак по време на управлението на Борисов. Тоест топката се върти само в един отбор. Разбира Манолова за нещата за които говорихме и прави сигнал до прокуратурата. Подписан от нея...Не е анонимен. Оказва се , че има аномалии, а и прокурорът е съгласувал действията си с президентът. Приказки са това, че било само израз на добра воля. Друг Въпрос.защо Бареков. Та тв 7 бе бизка до ГЕРБ. Да ама някога когато и корпоратимна банка беше близка. То и Плевнелиев беше близък до Борисов, но най-вероятно спи всяка вечер до жена си. А тя е основен играч в кръга около "Капитал" силно притеснен от Борисов и близък вече до Крпоративна банка. Та друга дама търсете-не Манолова. :)))Бъдете здрави!
цитирай
9. drugi - Малеее
17.05.2013 14:45
Колко много конспирация се завихри.
Аз не знам кой с кого е близък, нито кой с кого спи, пък и не ме интересува.
Не агитирам за ГЕРБ просто показвам на всички, които повярваха, че са повярвали на пълна глупост.
И изразявам възмущението си от това, че разни хора се възползваха от тази глупост и умишлено заблудиха хората. И щях да го направя дори ако бсп бяха "потърпевши" от тази простотия.
цитирай
10. aman - Извън всякакви теории на конспи...
17.05.2013 16:13
Извън всякакви теории на конспирациите и технологични дебати, наличието на такива бюлетине перфектно решава въпроса с контролирания вот и неговото отчитане и напълно се връзва с твърдението, че имало и такива подпечатани...

Получаваш една - връщаш една - чиста работа и не ти трябва да снимаш с мобилен, някой застъпник за те следи като милиционер и т.н. чиста работа. Също така, интересно е как стои въпроса и какво ще се случи за констатирани ситуации, в които СИК е изброил и протоколирал едно, пък бюлетините в РИК от съответния СИК се оказват повече? Какво се случва в тази ситуация. Гласували 100, изброени 100, а бюлетините 130 примерно и разни такива мистификации....

Все та, още като изникна скандала, казах, че първото нещо, което някой трябва да направи е да попита Петър Кънев какво мисли. Е, човека каза какво мисли и всеки, който някога по някакъв начин се е занимавал пряко или косвено с печатане на нещо знае, че има маклатура, че има надтиражни удари и т.н., които в зависимост от тираж, машини, или махмурлука на оператора може да варират в широки граници и оповестената бройка е напълно в тези граници. Въпросът е, извън това професионално мнение и възможност имало ли е нещо друго и прокуратурата следва да го докаже убедително, ако иска да се освободи от натрапената й вина, че се е намесила в процеса.

Инак, и с тоя и без тоя скандал, изборният резултат щеше да си бъде същия, тъй че нека никой да не реве и да се оправдава с него!
цитирай
11. анонимен - Ама
17.05.2013 16:16
Искам да живея в Австрия и да ме ебат австрийски мангали.
цитирай
12. yotovava - За другаря ВенциВалери
17.05.2013 16:44
http://www.blitz.bg/news/article/199959

Попрочети малко, пообразовай се, па тогава пущай пара.
цитирай
13. sande - Много явно прозира терористичната дейност на БСП от началото до сега!
17.05.2013 17:17
Искат властта на вска цена! Вероломно, безогледно, грозно!

Всички шашми, манипулации, провокации, акции и скандали са тяхни!

А Станишев се държи като афганистански талибан!

Тези нямат страх от Народ, от Бог, от Истина!

Те искат властта! Безскруполно, като истински превратаджии .

Това са много опасни хора!
цитирай
14. анонимен - Госпожо Йотова
17.05.2013 20:13
Искам да живея в Австрия и да ме ебат австрийски мангали.
цитирай
15. yotovava - Изпратих ви да прочетете мнение на Петър Кънев, но като не пожелахте, си остава за вас :)))))))))))))))))))))))))))))))
17.05.2013 20:58
анонимен написа:
yotovava написа:
http://www.blitz.bg/news/article/199959

Попрочети малко, пообразовай се, па тогава пущай пара.


Не помня да сме пили брудершафт, или да сме били в по близки отношения , пък и да сме били /де да знае човек с кого си опонира:)/ това не е достатъчен повод да сме на ти. Колкото , че"пускам пара" не сте права. Изказвам мнение по различно от Вашето и толкоз. Колкото да препращането към писанията на Савата/С него сме найстина на ти и пускаме пара:)/ разбрах че Цацаров е бил член на БКП!? Като мен и..."млъкни сърце"...като Борисов:)))

цитирай
16. penchoan - Попълването на бюлетините става на ...
17.05.2013 22:24
Попълването на бюлетините става на място. Стана ясно от предаване на Григор Лилов, че са били поръчани 2000 печата в повече. Защо, бюлетина може да се сбърка, но печатът е универсален. Съществували са 1030 мобилни избирателни секции, които никой не контролира. именно там са попълвани бюлетини и поставяни в чували. При различни случаи е ставала подмяна на чували. Има съмнения за съществуване на около 2000 фалшиви секции, които съществуват само на книга, но не в действителност. Реално са съществували около 11500 избирателни секции и две хиляди на хартия. От тези "секции" само се подготвят и изпращат чували, без да се гласува. С други думи във фалшификацията е замесена и ЦИК, която разпределя фалшиви бюлетини, напечатани в Костинброд, от базата на 1,3 милиона фантоми в списъците, в несъществуващи две хиляди секции. Накрая се отчитат чували с бюлетини и фалшиви протоколи пред ЦИК.
цитирай
17. drugi - Независимо от червените мнения
17.05.2013 22:41
И въпреки тяхната интензивност, аз съм категоричен, че с тези бюлетини ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ НЕ БИ МОГЛА ДА СТАНЕ!
И съм се обосновал на достъпен дори за по-низшите логики.

Това, което всички червени забравяте да се запитате е: а какво ли е било в печатницата, в която са правили протоколите?!?
И отговорът е: СЪЩОТО. Само дето никой журналист не отиде да провери и да каже, защото щеше да нанесе удар на конспирацията.
Печатарите на достъпен език обясниха, че всичко около което се шуми, е в рамките на нормалния печатарски процес. Единствените, които не искат да го чуят и признаят, са червените, защото по този начин ще се саморазобличат.
цитирай
18. morko - Мдаааа, всяка глупост си има тео...
18.05.2013 16:18
Мдаааа,всяка глупост си има теория.Зависи какво искаш да обясниш.Да попитам всички герберчета ,които се напъват тук-защо увяхнали гербери няма надтираж бюлетини за всички области ,а само за някои.Два възможни отговора-или за другите вече са заминали или само за тези е предвидено ижектирането на гласове в полза на ГЕРБ и РЗС.А поръчалите допълнителните бюлетини много добре знаят какво да ги правят.Вие не се напъвайте до го мислите
цитирай
19. drugi - Ако ТОГАВА бяха проверили печатницата с протоколите
18.05.2013 16:59
Вероятно щяха да открият същото. Точно затова медиите не отидоха до там, за да не си диксредитират конспирацията,
А и няма как да знаем колко палета за колко области е имало там. И няма как да знаем дали на един палет не е имало бюлетини (и надписи) за повече от една област.
Питам те, г-н червен, ако вместо в Костинброд, в деня за размисъл Бареков беше отишъл в печатницата с протоколите и беше обявил, че има допълнителни протоколи и БСП гласят подмяна на вота, ти какво щеше да кажеш?
Защото АЗ ЩЯХ ДА КАЖА СЪЩОТО, което казвам и сега - това е гнусна гавра със закона! Но за разлика от тези, които използваха Бареков, за да докарат на власт хидроинженерите, аз имам достойнство и обичам да се играе по правилата!
цитирай
20. morko - Как пък реши, че съм г-н червен. Ако ...
22.05.2013 12:04
Как пък реши ,че съм г-н червен.Ако мислиш така предпочитам да ме наричаш другарю червен.Май щъркела като те е носил те е изпускал два-три пъти.Ако БСП искаха да подменят протоколи нямаше със зъби и нокти да настояват всеки член на комисията и наблюдатели ,които пожелаят да получат протокол и то не ксерокопие както го измъдриха ГЕРБ ,а заверен с мокър печат и подписан от всички.А от закони не разбираш.В случая закона е нарушен тотално-има надпечатани бюлетини,после на няколко пъти и ма документирано вземане от тия уж бракувани бюлетини,а не от резервните от ЦИК и т.н
цитирай
21. penchoan - Намерените 350 хиляди бюлетини са ...
22.05.2013 13:00
Намерените 350 хиляди бюлетини са били напечатани в нощта на 9 май, след като поръчката на правителството на Райков е била изпълнена и приключена на 8 май. Цената на бюлетините е около 50 хиляди лева. Кой бизнесмен би хвърлил на вятъра 50 хиляди лева, ако не е имал нелегална поръчка? От разговорите след разкритието се чули думите: "Росен се издъни". Става дума за Росен Желязков от ГЕРБ, който е поръчвал бюлетините.
цитирай
22. drugi - Penchoan, виждам, че си сигурен в това, което говориш
25.05.2013 19:05
Почти съм готов да повярвам, че си пряк очевидец на заверата... :)
За твое съжаление и за съжаление на всички като теб, статистиката и логиката за безмилостно против теб. :)
С тези бюлетини НЕ БИ МОГЛА да се извърши фалшификация на изборите.
Фалшификацията на вота на народа беше осъществена от ..... (знаеш кого), посредством чрез телевизионното му разбиране за "ден за размисъл".
цитирай
23. penchoan - Напротив, имало е 1030 мобилни с...
25.05.2013 20:08
Напротив, имало е 1030 мобилни секции и вероятно още 1000 нелегални несъществуващи секции, които са запълвани с тези бюлетини. Освен това списъците бяха нереални, увеличени с 1,5 милиона души, живеещи трайно в чужбина. По този начин с фалшиви списъци процентът на гласувалите беше намален от 60% на около 50%. Така малките партии загубиха 06,-0,7%. Ако списъците бяха реални, в парламента щяха да влязат НФСБ, партията на Кунева и ДСБ.
цитирай
24. drugi - Професионален...
25.05.2013 22:34
Като те слушам колко професионално говориш, оставам с впечатление, че имаш много сериозна представа от механизмите, по които се фалшифицират изборите. Интересно е, че не си от ГЕРБ ... :)
В моето родно място на такова нещо казват "Крадецът вика дръжте крадеца".

Ще ми е любопитно да разбера как точно се вкарва несъществуващата секция в резултатите на РИК ... :) И за да може наистина да се напънеш да си измислиш нещо ще ти кажа, че членове на РИК (не от ГЕРБ) са категорични, че това е невъзможно :)
цитирай
25. penchoan - Изборите бяха фалшифицирани от ЦИК ...
26.05.2013 08:50
Изборите бяха фалшифицирани от ЦИК с помощта на правителството на Марин Райков.
цитирай
26. drugi - Добре, разбрах
26.05.2013 09:47
Няма начин да няма някаква конспирация, щом Партията го е казала, нали?
Остава въпросът защо представителите на БСП, ДПС, Атака, РЗС и т.н. в ЦИК са допуснали тази фалшификация на гадните гербери...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092876
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол