Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.07.2013 16:04 - ГРЕШКАТА НА "ПРЕХОДА"
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2581 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 18.07.2013 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Основната грешка на "Прехода"бе,че се премина от комунистическо-тоталитарена система,директно към либерален и неолиберален модел,който на практика потопи българската икономика и не даде възможност да се изгради стабилна и автентична политическа система,от реални субекти,а не креатури на предишният режим.Това което се случи след това,може да се определи,като скок с бънджи,на който скок,въжето се оказа по дълго от необходимото.

И най-големите лаици в политиката и икономиката,знаят че такива резки скокове от една система към друга е равна на самоубийство.Безпредметно ще е да коментирам,какво наложи този скок,понеже за всеки що годе разумен човек бе видно,че това бе продиктувано от желанието на комунистическата номенклатура в новите условия,да заеме всички възлови икономически позиции,което в последствие щяха да й гарантират,всички лостове на властта.

Помагачи в това дело се намериха без особени трудности,които също получиха своят дял от грабежа.Няма да ги изреждам сега поименно,понеже и на слепите и глухите им стана ясно кои и какви бяха тези хора.Палитрата е доста шарена-като се започне от членовете на комунистическата партия и нейните силови ведомства,та се стигне за голямо мое съжаление и от хора репресирани през тоталитарният-комунистически режим.Така облекли се набързо в новите капиталистически дрешки,се роди новата олигархия,на която днес берем отровните й плодове.

Но думата ми е за друго,че имаше възможност,ако гражданите на България знаеха какво ги очаква-щяха да приемат по-плавният Кенсиански модел за "Преход"към капиталистическо пазарно стопанство,като по този начин щяха да омекотят стреса и разрухата която последва.Мнозина свързват Кенсианският модел с комунизма,което е неправилно и лишено от здрав смисъл,ако поне малко от малко го познаваха.Но това е въпрос не само на дискусия,но и на опит,който ние не притежавахме по време на тоталитаризма,та и след него.

Днес,една част от БСП и други партии си мислят,че ще е възможен ход назад,което мисля няма как да се случи при създадената икономическа и политическа обстановка в страната-напротив ще заживеем в още по-объркано общество,в което правовият ред и върховенството на закона,ще се люшкат от една крайност в друга,където думи като свобода демокрация,социална справедливоост,ще чуваме само в предизборни кампании,докато съвсем затънем в безвремие,което сами си извоювахме.

Изход разбирасе има но хора готови за него за съжаление в България няма!!!Толкова от мен засега.

 


Тагове:   andrei,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. ka4ak - Aндрей,може да напишеш,плакат:НАРОДЕ???? И ДА ДОЙДЕШ,НА ЛАРГОТО!!!!:))))
18.07.2013 16:56
17.07 21:15 - 1. zabavnata - Здравей, Владо! Ани,нали за това се радвам,защото другите от соц.лагера направиха протестите,докато имаше СССР!!!:(((
zabavnata написа:
Плюха на дякона и въпреки, че държат портрети с лика му в кабинетите си не спряха с КРАЖБИТЕ и КОРУПЦИЯТА.
Ти за какво протестираш? Не стана ли ясно, че дясното не е ДЯСНО и партиите са създадени изкуствено. Колко още "последни" валса трябва да изтанцуваме на жълтите павета та да ти светне, че и да скачаш, и да не скачаш пак ЧЕРВЕНИТЕ ПЕЧЕЛЯТ или ТЕХНИТЕ "ДЕСНИ" деца и внуци. Народът да го ... Баси, ядосах се!
За офшорките, кръговете на влияние, трицифрените ВИС, СИК и ТИМ, "строителите" на световен ред и прочие да ти разказвам ли? Умно момче си мисля. Иначе, ако някой иска мога да му дам знаменца и свирки, та ако ще и капаци от тенжери да участва в общия панаир.
Не харесвам сегашните, не харесвах и предишните, и по-предишните. Доста вода изтече, а все едни и същи глупаци се опитват да си играят на държавност.
Всъщност надявах се някой да погне кръговете на влияние и да сложи ред в схемите за източване на държавни пари. С ДДС -то и обществените поръчки е ясно как се играе, а има още толкова много криви ниви. Слепи ли сме или така ни харесва?!
Хайде, само не бъркайте името и паметта на Левски. Той няма нищо общо с РУШИТЕЛИТЕ на БЪЛГАРИЯ и виновните за краха на държавата.

ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТО:
” Братя, възобновлението на нашата славна преди държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.”

“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”

«Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност.»

Ta последната му дума в тефтерчето е : НАРОДЕ???? !!!:)))))))

Постинг: Свалете каскета и подишайте чист въздух,на Ларгото, след 18.30 часа!!!:)))
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
2. andrei - ka4ak-Съжалявам но няма да дойда на площада,
18.07.2013 17:37
защото искате да върнете престъпника Мутрата Борисов на власт,вместо да отиде в затвора.А ВИЕ,защо не носите плакати с текст:Мутрата Борисов в затвора!!!Сори,както казват на село...
цитирай
3. zaw12929 - Главната задача на ГЕРБ сега е ма...
21.07.2013 15:43
Главната задача на ГЕРБ сега е максимално бързо връщане във властта : замитане следите от това, което са вършили...да се спасят от съдебно преследване;Не на последно място- възстановяване на каналите, на вливане на пълноводните парични потоци.Доказателството- такива „находки”, като тефтера за мръсни поръчки на Златанов, следващите ги законови процедури за отговорност ще изтласкват с истина за ГЕРБ всички натрупани лъжи и митове.
Демокрацията не предполага врагове, а опоненти в политическия спор, предполага не политика на силата, а сила на политическите аргументи и задължителното качество да можеш да чуваш аргументите и на своя опонент, вместо да го сатанизираш- a това правим- другите гадове, ние сме ангели… ама без късмет… че комунисти и децата им ни изядоха закуската…пак сме … без късмет… защото не спечелихме изборите тогава да лягаме и да мрем – това ни чака с омразата и надменността. За какви се имате?! Жалко!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123522
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031