Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.06.2014 08:21 - КОЙ КЛАТИ ДЪРВОТО НА БАНКОВАТА СИСТЕМА?
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2258 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 29.06.2014 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Банките са кръвоносната система на всяка икономика.В последната седмица в България се разиграва сценарий за фалит на някои банки,като  провокират вложителите да теглят своите депозити и по този начин да предизвикат липса на ликвидност в банките.Предупреждението на Председателя на БНБ Искров и на Министри от Правителството,че тази атака към банковата система е умишлено провокирана от заинтересовани лица-вместо да успокои паниката сред вложителите я увеличи до краен предел.

Уверенията на редица икономисти,банкери и анализатори,че банките са в добро финансово състояние и призива  към журналистите да не се нагнетява добълнително напрежение в обществото,някак в противоречие с призива контрастира на шума предизвикан от самите тях?!Депозитите на гражданите в банките надхвърлят 45 милиарда лева,което е рекорд в иначе стагнираната икономика на страната,което говори,че липсва инвеститорски интерес и плавен обмен,между депозити и кредитиране.Случва се запушване на кръвоносната система,каквито са банковите институции,пораждащи редица въпроси!

Наистина ли заинтересовани лица и икономически кръгове клатят дървото на банковата система,или самите институции провокират вложителите да теглят своите депозити,като по този начин желанието е да се увеличи потреблението на стоки и услуги(отлагани във времето),в иначе стагнираната икономика на страната,което си мисля,че не е далече от истината?!Разбира се едно контролирано теглене на депозити от банките,би подобрило икономическите показатели на държавата и добавило допълнителни приходи към фиска.Задавам въпроси,в които се съдържат и отговорите за небивалият интерес към 45 милярдните депозити в банките,към които има множество апетити!!!

П.П.-Случайност ли е,че веднага след завръщането на Борисов от САЩ,започна тази атака срещу банковата система?Икономическите показатели за страната при управлението на Пламен Орешарски са стабилни и добри,което ярко контрастира на внушенията на Мутрата Борисов,че страната е пред фактически фалит,което бълва от сутрин до вечер по всички ТВ канали!Докато този психопат е на свобода,нищо добро не очаква България!!!


Тагове:   andrei,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. andri - Явно някои кредитополучатели искат да върнат времето на 1997 година.
28.06.2014 08:30
Но, тяхната работа няма да стане, защото народа може да е овце неконтролирани, но държавата не може да се срути заради някакви частни банки,които не държат държавни депозити. Явно че този който се опитва да клати държавата не е финансист, а е много прост човек! (като Боко,толкова е прост този човек,че направо се чудя кой го поддържа все още на политическата сцена).

КФ са предприели офанзива - глоба от 20 000 до 50 000 за тези хора, които разпостраняват неверни слухове чрез медиите.

Поздрави за постинга!

цитирай
2. olivie - Интересът на тези кредитополучатели този път съвпада с този на банките. И няма да е луд тоя, който е изял зелника
28.06.2014 08:42
В момента банките боледуват от свръхликвдност в ЛЕВОВЕ, тъй като мутрите и олигарсите отдавна си обърнаха левовете във валута, която вече не е в България. Същото е и в БНБ. И понеже емисионния отдел вече не е под разпореждането на Искров, а частно френски, помпата с печатането на левове и изнасяетона валута навън вече не работи и новите заеми не могат да бъдат откраднати /защото са в Евро/ И само нова договорка с МВФ и нов курс на лв/евро може да замести печатането на пари от въздуха, които само на книга са еквивалинтни на бордовото споразумение /то дали не му и мина срока, а за публиката все още сме в борд?/ Когато левовите напуснат банковата система, те вече не съществуват за нея и борда съответно. При одита на БНБ вече трябва да има паритет м/у валута и левове по официалния курс. НЕ МОЖЕ ЗА 3 ЧАСА ДА БЪДАТ РАЗДАДЕНИ 800МЛН.ЛВ. основно от 3 клона /никой не е виждал някой да изнася дори и куфарче, а само опашки/ - просто банката си чисти отчетите. Това ще направят и останалите, ще видите, защото няма как да преведат в бюджета дори и данъка ва лихвите по депозитите /толкова са тъпи, че не усетиха капана който им заложи Дянкофф на осчетоводените като депозити преводи/. Винаги съм казвал, че увеличаването на спестяванията на населението е блъф, ама никой не повярва. Затова сега и ще отчитаме световни рекорди по изплащане на влогоне. Да, ама не - това вече не работи. В края на управлението на герб чуждите банки /че кой ли е наша?/ в две посбедоватебни години в следствие на гореописаната помпа, и за да решават собствената си криза изнесоха по 1.5млрд евро годишно и тези левови равностойности също грябва да са в БНБ. АБЕ, С ЕДНА ДУМА НИКОЙ НЯМА ДА ОТКАЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ВЕСТНИЦИТЕ, АКО НАИСТИНА ГИ ИМАТЕ.
цитирай
3. blondinkas4uk09 - Здравей Андрей :)
28.06.2014 13:06
има ли значение кой клати дървото на банките - желаещи винаги ще има! Вярно е и че тези милиарди депозити са проблем, защото те показват, вероятно, че нас ни мързи да правим бизнес и разчитаме на по-пасивни доходи или пък ни е страх да правим бизнес, защото средата у нас е крайно непочтена, все неща, които не са хубави. Винаги ще има тъмни сили, важното е ние да изградим имунитет или да се научим да се борим с тях! А стабилни показатели са относително понятие - при едно правителство едни показатели са стабилни, при друго - други. Всяка опозиция ще намери начин да събори тези, които са на власт. Надявам се и политиците да го разберат и да започнат да търсят съгласие! Благодаря ти и че намина към моя блог. :)
цитирай
4. valsodar - Депозити на населението - ех, как ...
30.06.2014 20:57
Депозити на населението - ех, как добре звучи!
А като се позагледа човек, картинката е друга.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2138157
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930