Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.01.2015 16:22 - ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ-КОПИРАНО ОТ ЗАХАРИАДА
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 1805 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Автор: zahariada Категория: Политика   image 
Прочетен: 13 Коментари: 0 Гласове:  1  
Последна промяна: 15:37 
 
  Евреи в България ANONYMOUS BULGARIA / февруари 4, 2013 image   Списък на по-известните евреи (някои от тях и ционисти) в България през периода 1900-2000 г.:
    imageСоломон Исаков Паси – външен министър и почетен президент на Атлантическия клуб в България, внук на масон от най-висшата 33-та степен, също масон, член на СДС; член на ложата „Бней Брит“ (наричано още с „юдейското гестапо“); радетел на идеята „България в НАТО“ и „България – бананова република“; човек от висшия ешелон на „петата колона“ в България. Агент на Мосад.imageГеорги Пирински – роден в САЩ, виден комунистически деец, член на БКП (БСП), член на Висшия съвет на БСП, бивш министър на външните работи, от „задкулисният отбор“.

 

image

Муравей Радев – икономист, бил е зам. ректор на ВМЕИ – Пловдив; бивш член на БКП; номенклатурен кадър след 10.11.1989 г. (т.е. след „обръщането на палачинката“); яростен антикомунист; син шаман в партия „Демократичен форум“- съюзник на СДС; финансов министър в правителството на Иван Костов; икономически „реформатор“, съсипващ икономиката на България.imageФилип Димитров – от кохортата на сините шамани; член на СДС; бивш министър-председател – възстановил незаконно българското гражданство на 40 000 евреи (създаване на „пета колона“); хомосексуалист, удобен и лесен за манипулиране; паднал от власт с гръм и трясък, поради многобройните си гафове; разрушител на България; за благодарност е изпратен като посланник в САЩ; сътрудник на българската ционистка организация „Шалом“, член на Атлантическия клуб.

imageАдрей Луканов – Произхожда от руски евреи; член на ЦК на БКП; участвува в “дворцовия преврат” срещу Тодор Живков (10.11.1989 г.); след това в ръководството на БСП; виновен за източването на около 19 милиарда долара от България; свързан с международния аферист и шпионин на четири разнузнавания Робърт Максуел (евреин) – убит по-късно от своите (“Мосад”); Андрей Луканов създава т. нар. “дисиденти“ и „опозиция“ – т.е. “сините комунисти” от СДС, които поканва за преговори на т. нар. “кръгла маса” (излюзия за обществото, че нещо се променя!). Чрез подставени лица раздава капитали на около 300 избрани комунистически фамилии. Главен виновник за икономическата престъпност след 1989 г. и за създаването на организираната престъпност (“борчески”, „силови“ и други групировки) и икономическата разруха на страната; баща му Карло Луканов е бил вицепремиер и министър на външните работи по време на сталинисткия режим. Министър-председател на България през 1990 г. Подава оставка след стачната вълна на “Подкрепа”. Вкарва еврейските организации на мозъчните тръстове в България.

image

Петър Стоянов – бивш президент на България.

imageСимеон Сакскобурготски -  (Кобург-Кохари) – космополит авантюрист, без националност и образование, но затова пък член на три масонски ложи! Твърди се, че по линия на дядо му Фердинант в жилите му тече еврейска кръв по линия на рода Кохари – богата еврейска фамилия от Унгария, която си купува благороднически титли. Според “Католическата енциклопедия” том XIII, Ню Йорк, 1912 г. и някои по-стари немски книги от XIX и XX век, родоначалника на фамилията Сакс-Кобург и Гота – Ернст Благочестиви бил със саксонска, френска и еврейска кръв! Самият Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) в свое интервю пред израелското списание “Фар” потвърждава своя еврейски произход! Ферденант и Борис III също са били масони, а Фердинант е бил сатанист и окултист.

Соломон Леви – ционист, масон, пише за организациите на евреите в България – „Шалом“ и „Бней Брит – Кармел“ в София

imageНинел Кьосева – пише за ционизма и еврейските масонски ложи в България. Магистър по счетоводство, доцент,доктор в НБУ. Работила е като консултант по програма ФАР II на ЕС „ Повишаване на конкурентноспособността на малките и средните предприятия в България”. Има над 50 публикации в областта на икономическата история, счетоводната отчетност и финансовите кризи. Водила е курсове по екологично и социално счетоводство в Болонийския университет, Римини.

Давид Коен – бивш посланник на Израел в България (1998 г.), син на родители български евреи, емигрирали в Израел.

image

Проф. Бар Зоар (род. 1938 г.) – роден в България, д-р по философия на Еврейския университет в Ерусалим, депутат в Кнесета, пише фалшиви монографии за Холокоста, професор в Университета в Атланта (САЩ). Участвува на конференции в СУ.

Алберт Декало – публицист, ционист, пише в Годишника на Обществено-културно-просветна организация на евреите в България – „Шалом“ (1986 г.); „пета колона“.

Феня Декало – журналистка, пише във в. „Македония“ и работи за еврейските масонски организации в България „Шалом“ и „Бней Брит Кармел“ („Еврейското Гестапо“), „пета колона“.

Давид Беневенисти – публицист, автор на материала „Интернационалните добродетели на партията на тесните социалисти: 80 години Бузлуджански конгрес“ (1971 г.), комунист, член на БКП, идеолог на червените палачи; сега проводник на глобализма и „пета колона“!

Израел Майер – публицист, „промива мозъци“ в общественния сектор (1986 г.), „пета колона“.

Витали Таджер – публицист, „промива мозъци“ в обществения сектор (1986 г.), „пета колона“.

Йосиф Алеви – публицист, пише за „видни евреи в България“ (1969 г.)

Татяна Антонова Шамрай – асистент в катедрата по руски език на Великотърновския университет (1972 г.), „промивач на мозъци“ сред студентите.

Жак Аройо – преподавател по политическа икономика в СУ (1951 г.); „промивач на мозъци“ сред студентите, клакьор на БКП, член на БКП; „червен шаман“.

Жаклен Бехар – преподавател по педагогика, правни и държавни науки в СУ (1953 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Жак Меламед – преподавател по правни и държавни науки в СУ (1953 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Нисим Яхиел – преподавател по философия в СУ (1954 г.), клакьор на комунистите, член на БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Леон Леви – преподавател по философия в СУ (1958 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Проф. Нисим Сабат Аладжем – роден 1921 г., преподавател по „Марксизъм-ленинизъм“ във Висшия лесотехнически институт в София след 1949 г., член на БКП, клакьор и идеолог на комунистическите палачи, „промивач на мозъци“; „червен шаман“!

Хаския Давидов Несимов – роден 1911 г. в София, преподавател, доцент и професор (1973 г.) във ВЛТИ, клакьор и идеолог на комунистическите палачи, „промивач на мозъци“; член на БКП.

Лев Главинчев – счетоводител, червен палач – касапин от МВР след 09.09.1944 г., участвувал в репресии и избиване на хора от интелигенцията в София, член на БКП, виновен за смъртта на хиляди хора (виж книгата на Мито Исусов)!

Израел Зеев(и) – следовател, член на БКП, палач и касапин на хора; служител на МВР след 09.09.1944 г., измъчвал и убивал арестантите с особена жестокост и садизъм, виновен за смъртта на стотици хора (виж книгата на Мито Исусов)!

Проф. Нико Яхиел – член на БКП, палач на комунистите; от висшия ешелон, съветник на „другаря“ Тодор Живков близо 30 години, посветен във всички тайни дела на бившия „първи“. След 1990 г. издава книга срещу тоталитарния режим („ветропоказател“ от висша категория). Агент на ЦРУ и „Мосад“; в момента живее в Израел с $ 2000 пенсия и си пише мемоарите.

Лейзер Марко Майер – доцент в катедра „Икономика на строителството, финанси и кредит“, към Висшия институт за народно стопанство „Д. Благоев“ – Варна (1971-80 г.), член на БКП; „промивач на мозъци“.

Бениамин Раймонд Коен – роден 1930 г. в град Видин, завършил ИСИ – София (1953 г.). На работа във ВИАС, ст. научен сътрудник, доцент (1978 г.), ръководител катедра „Фотограметрия и картография“ (1979-80 г.), агент на „Мосад“ и ЦРУ.

Д-р Яко Моис Афар – род. 1924 г. в град София, завършил Медицински факултет на СУ (1951 г.); доцент по биохимия; работил в Централния научноизследователски институт по физическа култура, преподавател в Куба (1968-1970 г.); професор, член на БКП, съден за взимане на подкупи от студентите във ВИФ (НСА) и лежал в затвора! Синът му – д-р Афар работи в Националния възстановителен център „Дианабад“, набеден рефлексотерапевт, две години е бил на работа в Израел, където се е занимавал неизвестно с какво („Мосад“, ЦРУ, Шин-Бет). Като специалист е некадърник и мошеник!

Ева Азаря Аладжем Михайлова – (род. 1938 г.) в град София, старши преподавател в ЦИУУРК, завършила ВМЕИ в София (1961 г.), специализации в Ленинград (77-85 г.), преподавател в СУ член на БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите!

Букица Барух Гринберг – (род. 1949 г.) в град София, завършила университета в Мериленд, САЩ със специализация, главен асистент във факултета за класически и нови фиологии в СУ; (1981 г.) член на БКП, „промивач на мозъци“.

Грета Маркова Ескенази – (род. 1931 г.) в град София, завършила Физикоматематическия факултет на СУ, специализация в Москва, гл. асистент, доцент в Геоло-географски факултет на СУ, член на БКП, „промивач на мозъци“.

Моис Давид Авишай – (род. 1921 г.) в град Бургас, икономист, професор, завършил ВИИ „К. Маркс“ 1952 г., професор 1980 г. – преподавал по политическа икономия; член на БКП, „промивач на мозъци“, „червен шаман“.

Израел Рафаел Коен – роден 1914 г. икономист, доцент във ВИИ „К. Маркс, член на БКП, на работа в Министерството на промишлеността, преподавател във ВМЕИ, „промивач на мозъци“ и играч от горния ешелон на комунистите.

Барух Аврам Тачи – род. 1926 г. в София, машинен инженер, завършил в Прага, три специализации в Англия, кандидат на техническите науки, преподавател във Военната академия, доцент във ВМЕИ (1972 г.), член на БКП; „промивач на мозъци“ и играч от горния ешелон на комунистите.

Самуил Леон Фархи – род. 1930 г. в гр. Шумен, електроинженер, завършил Държавната политехника (1952 г.); кандидат на техническите науки, професор (1976 г.) във ВМЕИ, „промивач на мозъци“, член на БКП.

Жак Жул Аройо – род. 1921 г., завършил СУ (1951 г.); професор (1968 г.); изследвания – икономически механизъм за управление на народното стопанство, член на БКП, клакьор на комунистическата власт, „промивач на мозъци“.

Нисим Сабат Аладжем – род. 1921 г., професор, „промивач на мозъци“, „червен шаман“.

Давид Исаков Давидов – род. в гр. София, завършил Планово-икономическия институт в Ленинград (1950 г.), професор (1975 г.) в УНСС; ректор на ВИИ „К.Маркс“ (1972 – 1975 г.), член на БКП, зам. министър; „промивач на мозъци“ от висша категория; палач с писалка от горния слой на червената кохорта!

Проф. Алберт Давидов Аврамов (1924 – 1982 г.) – род. в гр. София, завършил ФССН в СУ (1951 г.), занимава се със статистика („стъкмистика“), член на БКП, „червен шаман“ и „промивач на мозъци“.

Доц. Лейзер Марко Майор – род. 1933 г. в гр. Добрич, завършил ВИНС – Варна (1958 г.); специализация в Москва (1972 и 1986 г.) и в Будапеща (1980 г.), член на БКП, преподавател във ВИНС; „промивач на мозъци“; „пета колона“.

Дико Йосиф Суружон – род. 1957 г. в гр. Варна, завършил математика в СУ (1980 г.), гл. асистент, преподавател във ВИНС; „промивач на мозъци“; „пета колона“.

Исак Москона – публицист; „промивач на мозъци“ (1970 г.) съчинител на „Еврейска култура“.

image

Николай Кауфман – музиковед, „промивач на мозъци“ (1990 г.) съчинител на „Еврейска култура“.

Николай Цвятков Уфчев – публицист, съчинител на „Еврейска култура“. (1990 г.), „пета колона“, „промивач на мозъци“

Анна Рашковска – научен сътрудник в Института за паметници на културата (1968 – 1991 г.), изкуствовед, съчинителка на „Еврейска култура“, „пета колона“; работи за еврейската организация „Шалом“.

Рашел Ангелова – ст.н.с. в Центъра по архитектура при БАН; съчинител на „Еврейска култура“; разглежда например архитектурата на различни синагоги, като „връх на сладоледа“ в европейската и българската архитектура, „пета колона“ (1998 г.)!

Йоан Левиев – роден 1934 г. в гр. Пловдив, завършил Художествена академия (1958 г.); живопис и графика, посредствен художник; обществен паразит.

image

Рубен Аврамов Леви – специална личност от горната кохорта, роден е в Самоков. Член е на Българския комунистически младежки съюз от 1919 г., а през 1922 г. е избран за секретар на софийския градски комитет на БКМС. Участва в подготовката на Септемврийското въстание (1923 г.) След разгрома му заминава за СССР. През 1925 г. е осъден задочно на смърт. ; историк, фактически идеолог на марксизма в България; директор на обединената школа на Коминтерна в Москва (1941-1943 г.); секретар на ЦК на БКП (1950 г.); председател на Комитета за наука, изкуство и култура и министър на културата в България (1952-1957 г.); червен шаман, палач с писалка и идеолог на комунистическите палачи.  Той е завеждащ отдел „Агитация и пропаганда“ на ЦК на БКП (1944-1947 и 1949-1950), а в периода 1957-1962 е завеждащ отдел „Наука, образование, изкуство и култура“ на ЦК на БКП: народен представител с няколко мандата.

Самуил Видас – „културно-просветник“ (1975 г.), съчинител на „еврейска култура“.

Мильо Басан – музикант, пише за евреи в бъгарската естрадна музика като: Нисо Левиев, Якоб Голдщайн, Алберт Пинкас, Борис Левиев, Моис Якоб Пинкас, Нико Нисимов, Бенцион Елиезер, Петър Ступел, Жул Леви, Морис Аладжем, Александър Аврамов и други световно неизвестни бездарници в областта на музиката (1978 г.).

Леа Коен Зидарова – пише за евреи – композитори; световно неизвестни; съчинители на „еврейска култура“

Манехем Бенсусан (1901-1958 г.) – роден в гр. Русе, диригент и композитор; обществен паразит.

Агафия Бенарова – съчинителка на „еврейска култура“; пише за еврейски музиканти като: М. Цадинов; Сийка Петрова, Таня Цокова, Анжел Кокенов, г. Ниньо, Ружа Габай, Израел Аладжем, Нисим Алфандари и други обществени паразити! (1986 г.).

image

Боян Дановски – режисьор на политически и социалистически театър, театрален паразит, член на БКП, представян като „творец и мислител“. Роден в Русе, на 8-годишна възраст се мести със семейството си в София. По-късно следва инженерство и музика в Милано. А при завръщането си в родината се сближава с литературните кръгове около Гео Милев, Людмил Стоянов, Николай Хрелков, Христо Ясенов и др. Почти веднага става сътрудник на списание „Везни“, където печата собствени творби и преводи от италиански. След закриването му пък сътрудничи на „Хиперион“. Прекарва известно време и в Москва, запознавайки се с режисьорската методология. Публикува театрални статии и критика във вестник „Литературен глас“, списание „Български театър“, „Златорог“ и др.

image

Яко Молхов – съчинител на „еврейска култура“ (1989 г.) (под това се разбира: хвалебствия, анализи, превъзнасяне на въображаеми заслуги и „творчески успехи“, както и натрупване на несъществени факти, раздути, преувеличени и украсени, за да се манипулира публиката и да се внуши значимостта на „еврейската култура“). Умира на 8 април 2001 г. в любимата си страна САЩ.

Алберт Коен – балетрист и мемоарист (1988 г.), партизанин-терорист; палач; член на БКП; съчинител на „еврейска култура“ . (Забележете, че всички тези „творци“ български евреи, родени в България, никъде не говорят за българска култура (а това е средата, в която са се развили и работили), а претендират за някаква „еврейска култура“! Такава е философията и разбиранията на „петата колона“ – да се ерозира и разрушава българското (и всяко друго) общество с неговите християнски ценности и традиции и да се налага сатанинският (талмудистки) нов световен ред…)

Ребека Клейтман – публицистка, съчинителка на „еврейска култура“ (1995 г.)

Рам Соломон – публицист, съчинител на „еврейска култура“ (1988 г.); „пета колона“.

image

Исак Москона – (1904-1985 г.) род. в гр. Пловдив, член на БКП; публицист, съчинител на „еврейска култура“ 1978 г.); област езикознание. Почти половин век от своя живот той задълбочено се занимава с етимологията, лексикологията и фразеологията на езика джудезмо. Обект на неговите научни изследвания са и проблемите, свързани с бита, езика и душевността на сефарадските балкански евреи.

Ицках бен Аврам-Нисим – публицист, съчинител на „еврейска култура“ (1988 г.); област езикознание.

Д-р Марко Исак Левиев (Марко Бунин – 1906 – 1980 г.), комунистически пост, член на БКП, съчинител на „еврейска култура“, червен шаман.

image

Виктор Барух – писател, член на БКП, червен шаман. (под „червен шаман“ се разбира: идеолог и клакьор на комунизма, палач с писалка и отровител на душите на народа, душегубец, говорител на Юда и Сатаната – „пътят към ада е постлан с добри намерения“). Пише антибългарски книги („Отречени от закона“ – 1993 г.); „пета колона“, съчинител на „еврейска култура“ и история.

Салис Таджер – поет, белетрист, член на БКП, червен шаман и съчинител на „еврейска култура“ (1957 – 1984 г.).

Роза Бранц – съчинителка на „еврейска култура“ (1987 г.) работи за „Шалом“.
imageВалери Петров – род. 1920 г. в гр. София, поет и писател, баща му е проф. Нисим Меворах (Юридически факултет на СУ); Н. Меворах е член на БКП, дипломат след 1944 г. Представител на България в ООН и посланик в САЩ, той и синът му са суперактивни членове на БКП, червени шамани, палачи с писалки, идеолози на тоталитарната власт!

image

Розалия Ликова – публицистка, пише монографии за „изтъкнати“ евреи, съчинителка на „еврейска култура“ 1994 г. В периода 1992-2002 чете лекции в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Специализира във Варшава (1968-69) и Брюксел (1976). Чете лекции в университети в Москва (1973), Солун (1980) и Минск (1984).

image

Давид Овадия - (1929 – 1995 г.) – литератор, червен шаман, съчинител на „еврейска култура“. участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. роден на 1 декември 1923 г. в гр. Кърджали. Активен член на РМС от 1940 г. Член на БКП от 1945 г. През 1950 г. завършва руска филология в Софийски университет. Работи като редактор последователно в Радио София, издателство „Партиздат“ и издателство „Народна младеж“. Преводач на руска поезия.

image

Алберт Нисим Бенбасат – историк, фалшификатор на българската история, зав. Отдел „‘музеи“ в Министерството на културата в правителството на Иван Костов (2000 г.); един от хората, опитали се да ликвидират Националния исторически музей в София, участва в организационни комитети за провеждане на конгреси по тракология, „пета колона“, съчинител на „еврейска култура“, работи за „Шалом“ и „Бней Брит“ („еврейското Гестапо“)!




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123754
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031