Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.01.2015 07:04 - Отново само празни приказки в стил бля...бля за реформа в здравеопазването
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 1426 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.01.2015 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И на слепите и глухите стана ясно,че основният проблем в българското здравеопазване са кражбите и измамите срещу пациенти и НЗОК.Само тази истина не ще да види Министърът на Здравеопазването и Лекарският Съюз.Удобно скрили се зад нищо незначещи добре заучени фрази,лекарите прехвърлят неудачите и престъпленията,които се вършат в болниците,там където не са.
Тези кражби и измами на пациенти и на НЗОК са предимно в държавни и общински болници,но в последно време и частните болници се включиха в общия хор на безпардонният грабеж.Надписването и изписването на скъпи консумативи ,лекарства,изследвания и лечение на несъществуващи пациенти се е превърнало в рутинна практика за българските болници.Рекета и нерегламентираните плащания към пациенти е публично известна тайна,за което Министърът знае,но мълчи като риба!
Много от болничните заведения с помоща на финансиране от държавата и частни дарения се обновиха със скъпа медицинска апаратура,като скенери,томографи,ядрено магнитни резонатори и др.съвремени уреди,които вместо да увеличиат приходите от тяхното ползване, се случва точно обратното.Едва една малка част от тези изследвания се осчетоводяват,докато основните приходи се поделят,между няколко лица,т.е.държавна собственост се ползва като частна!

Има сведения,които сочат,че оператори на такава техника си докарват ежедневно по 3000 и повече лева. Практика е тези изследвания да се калкулират двойно.Един път се заплащат от пациента на ръка  без документ и втори път се представят пред НЗОК за изплащане.В случаят става дума за стотици милиони лева ,които потъват в джобовете на тесен кръг хора от ръководствата на болниците,за което обикновените лекари са наясно ,но си мълчат.

Много от тези лекари напускат България,не поради ниското заплащане,а поради факта,че не са съгласни да работят в такава криминална среда!Изследвания на проблема сочат,че ако се прекратят незаконните и криминални практики в болниците,разходите от НЗОК ще спаднат с повече от 50%!Както и в предишни постинги съм писал,лекарите милионери в България наброяват повече от 2500 души.Как става тая работа,след като лекарите постоянно негодуват от "ниското" заплащане в болниците?

С ежегодното искане на "Лекарският Съюз"за увеличаване бюджета на НЗОК с повече от милиард и половина лева,явно същият мафиотски лекарски съюз  иска тези милионери да се увеличат,или поне станат мулти-милионери!Колкото и някои да се мръщят на тази нелицеприятна действителност,това е жалката истина.За да се прекратят престъпните практики в болничните заведения е необходимо да се увеличи контрола и наказанията за такива криминални дейности,което ми се струва,че не е възможно да се случи в сегашната ситуация,ако не се премахне търговският закон за здравните заведения!!!

НАЙ-СЕТНЕ,ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР И МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРГУВА  СЪС ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

ПРЕМАХНЕТЕ ТЪРГОВСКИЯТ ЗАКОН ЗА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ,ЧЕ РАЗХОДИТЕ ОТ НЗОК ЩЕ НАМАЛЕЯТ С ПОВЕЧЕ ОТ 50%,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ И ВИЕ СТЕ  УЧАСТНИЦИ В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!

П.П.-Поради формата на постинга,не съм описал подробно всички практики,за кражби от болници и НЗОК.Това го оставям на контролните органи,ако има такива в България!?


Тагове:   andrei,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Да се национализира здравеопаз...
14.01.2015 13:18
Да се национализира здравеопазването. Лекарита да са добре платени, но държавни служители.
цитирай
2. andrei - kushel-Премахне ли се търговският закон
14.01.2015 13:37
лекарите ще станат държавни служители.И без това всички основни средства на болниците са държавна собственост-само дейността е по търговския закон.За това казвам,че е много лесно и удобно на лекарите да се разпореждат с държавна собственост,като с частна!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123837
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031