Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2017 05:27 - продажба на земя по стотинки?!
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 1214 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
КРАЖБИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ ЧРЕЗ „ЗАМЕНКИ“ ПРОДЪЛЖАВАТ

ЗАЩО СЕ ДОПУСНА РАЗГРАБВАНЕТО НА НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ – КРАСИВИЯТ ЧЕРМОРСКИ БРЯГ!
ПИТАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩО НЯМА СЪДЕБНИ ДЕЛА, А САМО СЕ ГОВОРИ ЗА „ЗАМЕНКИ-КРАЖБИ“? БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ВЛАСТИТЕ НЕ ПРИКРИВА ЛИ КРАДЦИТЕ?

ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ И НАРОДА ЩЕ НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА РАЗГРАБВАНЕ.
Поредната информация за прословутите ЗАМЕНКИ – всъщност ПЛАДНЕШКИ КРАЖБИ изнесе съвсем наскоро – на 30 януари по Националната телевизия Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Вижте интервюто за ЗАМЕНКИТЕ – КРАЖБИ пред Националната телевизия на министър Найденов:
„Апетитни земи в района на Бургас и Варна са продавани на скандално ниски цени между 2003 и 2008 година“.
Министърът премълча и не каза при кои управници са били продавани апетитните земи, но ние ще ги назовем. Това е станало при управлението на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев?
По думите на Министъра, става въпрос за 144 НЕИЗГОДНИ ПРОДАЖБИ, които са ощетили държавния бюджет.
Това са стотици милиони, ако не и милиарди лева откраднати от държавата със съдействието на премиери, министри, политици, депутати и държавни служители на най – високо равнище.
Скандалните продажби са ставали за земи в едни от най-апетитните курорти – Созопол и Несебър, край Бургас и Бяла, край Варна.
„Правени са разпоредителни сделки на цена, ето я цената – аз даже два пъти питах да не е някаква грешка – 2,03 стотинки, 2,04 стотинки, 2,58 стотинки, 2, 52 стотинки, 2 лева и 1 стотинка – ето тук ги има“и Министър Найденов показа в студиото на БНТ списъка на скандалните продажби.
„Това са нереални цени – категорично. Няма как да струват толкова евтино, което означава, че това е ПОРЕДНА КРАЖБА на земи от горския фонд. Периодът на неизгодните за държавата сделки съвпада с пика на продажбите на земи, когато цените са били най-високи“.
Земеделският министър изчисли, че тогава един квадратен метър би струвал поне 100 лева, а е продаван за два. Така за земя от 50 декара е платено близо 100 хиляди лева, вместо поне 5 милиона.
Министър Найденов прави поредната констатация, а на такива приказки сме се наслушали при управлението на неговото правителство и партия ГЕРБ.
“ ЕДИН ПРИМЕР КАК ДЪРЖАВАТА Е БИЛА ОГРАБВАНА И ДЪЛЖАТ ОТГОВОРА ТЕЗИ, КОИТО СА УПРАВЛЯВАЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ“ казва министър Найденов.
Не министър Найденов, не само те дължат отговора! Отговорът дължат също и ПРАВИТЕЛСТВАТА, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ И СЪДИИ, които са бездействали, а продължават да бездействат и сега!
Още в началото на вашия мандат вие официално казахте:
„Бившият вицепремиер на Станишев Ивайло Калфин е бил вносител в Министерския съвет на няколкостотин сделки за замяна на земи”. Ето една от тях:
През юни 2008 г. Ивайло Калфин лично е внесъл искане в Mинистерския съвет: „Да бъдат изключени 560 декара гори и земи от горския фонд”. Това са 7 километра „златна” земя край морето за строеж на 514 минихотели между Каварна и Балчик до с. Топола. В искането си министър Калфин е записал: „земите са необходими за създаването на нови отделни урегулирани поземлени имоти извън урбанизираните територии” – утвърдено клише, с общи и удобни чиновнически формулировки.
На искането на Калфин Mинистерският съвет веднага откликва и Разпорежда изключването на тези земи от държавния горски фонд!
След близо три години, вие господин министър отново говорите по Националната телевизия пак за заменките – кражби:
Сега, за новите скандални сделки министър Найденов обвини ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ по онова време, назначавани директно от тогавашния ПРЕМИЕР СТАНИШЕВ.
Справката вече била предоставена на Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи. А министър Найденов смятал да сезира и прокуратурата за някои от сделките, каза говорителят на БНТ.
Цели три години и половина правителството нищо не направи срещу кражбите чрез ЗАМЕНКИ. Няколкото внесени дела в съда, като това на бившия земеделски министър Валери Найденов съзнателно се влачеха докато потънат в тъмната джунгла на българското правосъдие.

А на 4-ти февруари 2012 година в Министерския съвет премиерът Борисов хвърля „бомба“ казвайки:
„Заради скандалните и недопустими заменки на гори, извършени от кабинета „Станишев“ в началото на 2009 г., страната ни може да бъде дадена на съд от Европейската комисия, а сумата по наказателната процедура да достигне милиард и половина лева“.
Това, което обяви министър-председателят Борисов е нещо страшно!
Защото тази огромна сума по наказателната процедура няма да се плаща от крадците или от тези, които им уредиха да крадат, а от бюджета – от всички нас! И пак ще се иска от нас свиване на колана!
Заплахата на Европейската комисия за незаконните заменки и сега виси като „Дамоклиев меч“ над страната ни, а както се вижда, по „върховете всичко е спокойно“.
От време на време министър Найденов ще направи някое изявление, че “ ЗАМЕНКИТЕ били КРАЖБИ“. Ще каже, че въпросът ще бъде отнесен в комисия в Парламента, а може и в прокуратурата и всичко свършва дотук.
На фона на няколкогодишното бездействие това звучи не само несериозно, но и безотговорно.
Ще следим и този път развитието на случаите с бандитските ЗАМЕНКИ.
Ще наблюдавааме действията на ДЪРЖАВАТА, НА ПРОКУРАТУРА, СЛЕДСТВИЕ , СЪД! Дано този път да има някакъв резултат, да има някакво решение за ВЪЗМЕЗДИЕ И СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!
Не сме оптимисти като имаме предвид, че ако правителството на БОЙКО БОРИСОВ искаше да предприеме нещо, то имаше толкова МНОГО ВРЕМЕ И ВЛАСТОВИЯ РЕСУРС да разкрие нарушителите, да разтрогне ЗАМЕНКИТЕ – КРАЖБИ и да потърси отговорност от виновниците.
На всички нас е ясно, че от бездействието на държавата, документите за повечето случаи на това ПЛАДНЕШКО ОБИРАНЕ са изчезнали и собствеността е прехвърляна много пъти, за да се скрият следите. Сметките на играчите от високите върхове на държавното управление , партийните босове и депутати – участници в играта се напълниха, а тях никой не може да проверява.
Така в България, най – бедната страна в Европа отново се нароиха много нови МИЛИОНЕРИ!
Министър Найденов в интервюто си пред БНТ не спомена нито едно име, с изключение на Станишев, което дори беше произнесено от говорителката на БНТ.
Ние, за разлика от него ще покажем една малка част от БОГОПОМАЗАНИТЕ, които са се сдобили, тоест присвоили, по-точно ОТКРАДНАЛИ апетитни парцели за жълти стотинки в най – красивите кътчета на България.?
Ето един от БОГОПОМАЗАНИТЕ, който БЕЗОГЛЕДНО Е СВИЛ от един ЗЛАТЕН ТЕРЕН!
Това е архитект ГЕОРГИЙ СТАНИШЕВ – братЪТ на най-честният социалист – главата на ПЕС и бивш „неподкупен премиер“ Сергей Станишев.
Фирма, ръководена от архитект СТАНИШЕВ е получила право да строи в Карадере!
Карадере край Бяла е едно от малкото останали горски кътчета по разграбеното черноморско крайбрежие, което отгоре на това е и ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ.
То е част от“ ВИА ПОНТИКА“ – пътят на прелетните птици.
Съдружник на Георгий Станишев е един от шефовете на голямото предприятие „Титан” и на ЦСКА – ДИМИТЪР БОРИСОВ.
Мега проектът за изграждане на туристически курорт е на стойност един милиард евро.
Баткото на най-големия защитник на законността и честността – Серго, ще бъде собственик на няколко процента от огромния комплекс. Предвижда се скоро да започне бетонирането на Карадере, ако правителството не намери начин и най-вече смелост да спре тази незаконна ЗАМЕНКА.
Христо Ковачки – който според американското посолство в София е новоизлюпен олигарх и мафиот и който е бил подсъдим за укриване на 16 млн. данъци, но се измъкнал чрез познатото средств – „многото пари“от затвора, като е платил смешно ниска глоба. Ковачки също се е сдобил с апетитен парцел, чрез ЗАМЕНКА. Бизнесменът е собственик на 1500 декара гора около Боровец и ще строи голям комплекс.
На снимката Банев и Станишев разговарят напрегнато, защото вероятно става въпрос за ЗАМЕНКИ!

НИКОЛАЙ БАНЕВ е друг облагодетелстван от скандалната практика “ ЗАМЕНКИТЕ“ , на правителството на“тройната коалиция“. Ето така тайнствено „на ухо“ те са ставали.
Фирмата на БАНЕВ „Русалка Холидейс” е получила апетитен дял от българската природа. И за олигарха това не е единствен случай.
Не много отдавна, милионерът отново по мистериозен начин получи правото да застроява Иракли. Но масовите протести на природозащитниците осуетиха намеренията му, или поне засега .
Преди да бъде спряно строителството в Иракли, върху девствената природата бяха нанесени непоправими щети.
Огромните пясъчни Дюни – богатството на Иракли бяха безпощадно разоравани, да не могат да бъдат възстановени в предишния им вид и да се претендира тяхното застрояване. Убедете се сами от снимката и ВИДЕОТО!
Въпреки замразените строежи в Иракли, някой концесионер с връзки е успял да бодне 20 чадъра пред две макар и неголеми заведения на плажа.
Фирма на преследваните от Интерпол мафиоти братя Галеви, също е от тези, които са се облагодетелствали и присъства в списъка на изрършителите на незаконни ЗАМЕНКИ.
Спасяването на Иракли беше трудна задача – казват природозащитниците!
Цялото общество въстана срещу зверския грабеж. Но за да стане ясна колко силни са олигарсите и мафиотите, както и техните „солидни гърбове“, като този на Станишев, дори и след като беше обявено строителството за незаконно, работата на някои от строежите продължи.
Целта беше да се изгради колкото се може повече и да се унищожи колкото се може повече от природата на Иракли.
Сигурно и Карадере край Бяла – златният терен на Станишеви, също ще изглежда като строителна площадка като Иракли, ако позволят това природозащитниците.
Но хората на Станишен и те както Банев ще се борят с всички средства, за да заобиколят Закона, а те това го умеят.
Ето още едно доказателство за силата на олигарсите, мафиотите и многобройните им лакеи – храненици.
В близост до открити археологически находки, на входа на Варвара въпреки, че районът е обявен за ЗАБРАНЕНА ЗОНА, пак се строи. Ето го доказателството на снимката по-долу!
копие от razuznavane.com/
image



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tota - Кражби и продахби.... Нещо, което може да се случи и на нашата земя
16.08.2017 08:52
Минало непредсказуемо
Сделката на века
Иван Илчев
Има турска поговорка, която звучи елегантно на турски, но не е зле и на български: Сам си подострих кола и сам си го набих отзад. Не зная защо се сетих за нея, когато опитвах да следя дебата за продажбата на обработваема земя на чужденци. Всъщност това далеч не е първият случай в историята, когато хора от друга националност започват да изкупуват земи. И с риск да бъда обвинен в тенденциозност, ще проследя един от тези случаи.
Към средата на XIX в. в цяла Палестина живеят към 10 хил. евреи - 8 хил. от тях в Йерусалим, където евреите са мнозинство, и няколкостотин в северния религиозен център Сафед. Някъде от 70-те години на века у някои евреи се заражда мисълта, че не би било лошо да се завърнат не само към земята на дедите си, но и към техния начин на живот. Т.е. да отидат в Палестина. Тя бе част от Османската империя, където забрана за имиграция на евреи първоначално нямаше. Само че земята в библейската им прародина отдавна беше усвоена от живеещите там араби, а султанското правителство бе забранило да се продава земя на евреи. А и през 1881 г. Цариград, стреснат от наплива на руски евреи, забрани заселването им в Палестина. Навсякъде другаде в империята бе разрешено.
Само че както бе обичайно, забраната не се спазваше. През 1878 г. евреи закупуват за първи път голям парцел земя и основават селището Петах тиква - сега един от най-големите градове в Израел.

През 1882 г. пак за първи път финансистът барон Едмон дьо Ротшилд оказа не само финансова помощ за закупуване на земя, на която щяха да се отглеждат тютюн и черничеви буби, но даде пари и за почистване на маларийните блата, задача, с която местните араби не можеха да се справят. Пак той финансира и изкопаването на дълбоки кладенци и заплатите на специалисти по отглеждане на лозя - култура, която обещаваше да е печеливша. Изпрати и египетски работници. Те засадиха евкалиптови гори, които постепенно пресушиха почвата и позволиха засаждането на земеделски култури. Между 1882 и 1903 г. в Палестина пристигнаха 25 хил. евреи. Самият Ротшилд закупи на свое име земи, на които работеха евреи.
Земя закупуваха и евреи, които бяха британски поданици - според турското законодателство това бе разрешено.
Поточето заселници до този момент бе съвсем слабо. Положението се промени след създаването през 1896 г. на световната ционистка организация. Водачът и идеологът й Теодор Херцл издаде същата година книгата си "Еврейската държава", в която настояваше, че евреите трябва да се върнат в Палестина. В нея особено внимание обръща на закупуването на земя. Закупуване, както пише историкът Мартин Гилбърт - късче по късче, ферма след ферма, селище след селище. На следващата година на първия конгрес на организацията в Базел бе поставена задачата: "Да поощрява систематичното заселване на Палестина с еврейски земеделци, земеделски работници...".
Самият Херцл замина за Истанбул да преговаря със султана за свободно заселване на евреите в Палестина. Особен успех не постигна, но в София бе посрещнат тържествено като месия. На гарата се стече голямо множество посрещачи - сефаради и ашкенази, които викаха "Догодина в Йерусалим". Еврейските търговци дори бяха затворили магазините си. Не липсваха и българи, любопитни да видят "еврейския цар". На връщане от турската столица Херцл пак спря в българската столица и говори в синагогата. Казват, че в началото на речта си се почудил как да говори на тълпата, без да обръща гръб към Ковчега, когато един от присъстващите извикал: "Ти можеш да загърбиш Ковчега, ти си по-свят от Тора".
През 1899 г. бе основана банка, наречена Еврейски колониален тръст, със задача "да лансира, развива... колонизационни проекти". На Петия конгрес на ционистите през 1901 г. бе създаден специален фонд "за закупуване на земя в Палестина и Сирия". Три години след основаването му бе закупена първата земя - в днешна Галилея.

Но най-успешен се оказа Еврейският национален фонд. Близо милион сини кутии за събиране на доброволни помощи бяха разпространени из всички земи, в които живееха евреи. На земите, закупени със средства, отпуснати от него, бяха основани първите кибуци. Срещу старинното арабско селище Яфо на брега на Средиземно море бе закупена от турците земя, на която бе основан Тел Авив.
През 1918 г. за 6500 британски лири (сега са равни на около 900 хил. лири) бе купено огромното имение на един британски поданик. По-късно тук възниква Йерусалимският университет. Сред евреите, дошли тогава, бе и един от основателите на скулптурното изкуство у нас Борис Шац, който създаде и първото художествено училище в Йерусалим.
На Парижката мирна конференция Великобритания получи Палестина, като подмандатна територия. Започнаха сложните взаимоотношения на евреите с англичаните, които бяха загрижени и от настроенията на арабите. Тук няма да ги проследяваме. Важното е, че в периода между двете световни войни, къде законно, къде незаконно, еврейските организации продължаваха да закупуват земя. Продаваха им я арабски земевладелци, които виждаха изгода да получат веднага една кръгла сума, вместо години наред да полагат усилия за постигане на мизерни резултати. Продаваха я фелахите, които не можеха да изкарат прехраната си от засолената земя, нямаха ресурс да въведат модерно земеползване и предпочитаха да получат някакви пари, с които да потърсят по-изгодно препитание. През 20-те години с даренията на иракски евреин, заемащ министерски пост в правителството в Багдад, бе закупена почти цялата долина Джезриил, която стана мост между еврейските поселища в северна Палестина.
Тук бяха и владенията на арабско семейство от Бейрут, което бе купило земята си за 20 хил. лири. Между 1912 и 1925 г. семейството продаде своите 320 хил. дка на Американската ционистическа общност за почти 750 хил. лири (към 108 млн. сега). След като закупиха земята, новите собственици изгониха фелахите, които десетилетия се бяха трудили за отсъстващите собственици. Някои получиха компенсация, други - не. Някои отказаха да се подчинят, но британската полиция застана на страната на новите притежатели и изгони арабите, които потърсиха убежище в коптори в покрайнините на арабските градове.
През 20-те г. започват да закупуват земя, която би трябвало да свърже Йерусалим с неговото еврейско мнозинство с еврейските селища по брега на Средиземно море. Като цяло 53% от земята беше закупена от едри земевладелци от различни държави, 25 % от богати палестинци и към 10% от фелахи. В навечерието на обявяването на държавата Израел към 1000 кв. км обработваема земя бяха собственост на големи ционистически организации, без да броим другите по-дребни владелци, които бяха закупили още 1000 кв. км.
Арабските водачи виждаха опасността и настояваха британското правителство да забрани продажбата на земя на евреите, което между другото говореше ясно, че те самите не успяваха да контролират сънародниците си да не продават земята си. Само че те твърдяха, че земята, закупена от евреите, била плодородна, докато в доклад за Лондон се посочваше, че там, където сега растели портокалови горички, преди имало само пясъчни дюни или блата.
През 1937 г. в официален доклад на британското правителство за първи път се издигна идеята за създаване на две зони - еврейска и арабска. Еврейската трябваше да обхване по-голямата част от областта, в която се намираха еврейските поземлени владения. Същевременно рязко се ограничаваше правото на евреите да закупуват земя. В крайна сметка през 1947 г. Общото събрание на ООН взе решение за създаването на еврейска държава. Един от мотивите бе, че не малка част от земята, в територията, предвидена за нея, бе вече закупена от евреите и обработвана от тях.
Мисълта ми е, че когато обсъждаме европейските директиви, не бива да забравяме, че европейските народи имат различно минало, светогледът им е оформян при различни условия, страховете и надеждите им са различни. Предполагам, че подобно предложение в Норвегия, където не се страхуват от шведска експанзия, няма да предизвика никакъв обществен дебат. Но ми е интересно как ще реагират поляците на предложение руснаци свободно да закупуват земя у тях. Или литовците, или латвийците и естонците с техните 25% руско население. И дали нашите управници са сверили часовника си с тях.
/Международният финансист барон Мориц Хирш, известен у нас със строителството на жп линията в Южна България, пък купи от турците 22 хил. дка земя, на която настани евреи./
http://www.segabg/article.php?id=867753




цитирай
2. kvg55 - Просто капитализъм.
17.08.2017 16:58
Просто капитализъм.
цитирай
3. bven - Ами че то в коя страна капитализмът не е
17.08.2017 21:20
див и варварски???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3629004
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031