Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2021 11:57 - Заслужаваме ли да ни лъжат и манипулират?
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1357 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 20.01.2021 14:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Почти никой не обърна внимание преди Нова година на следния факт – В края на месец декември 2020 г., Европейската комисия съобщи, че тя съвместно с някои страни от ЕС(естествено без България), както и със Световната здравна организация (СЗО) работят по създаването на сертификати за ваксинираните срещу коронавируса SARS-CoV-2.

Утре на 21 януари 2021 г., на предстоящата среща на върха на държавните глави на ЕС, ще бъде обсъден въпросът за сертификатите за ваксинация срещу коронавирус.

Пресслужбата на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис заяви миналия вторник, че предлага на Европейския съюз да въведе стандартен цифров сертификат за ваксинация, за да се осигури свобода на движение, и се надява този проблем (!!!) да се разреши преди началото на туристическия сезон. Писмото на Мицотакис беше изпратено по-специално до председателя на Европейската комисия. Мицотакис поясни, че ваксинацията не трябва да е предпоставка за пътуване, но хората, които са били ваксинирани, трябва да могат да се движат свободно.

Както винаги, гърците знаят как да манипулират по-простите от тях, за каквито ни смятат, защото:

-         Ваксинацията не е гаранция за предпазване от всичките щамове на коронавируса SARS-CoV-2;

-         Преболедувалите КОВИД -19 имат по-добър и реален имунитет срещу SARS-CoV-2, отколкото ваксинираните ;

-         Хората, притежаващи силна имунна система с реално активен Т-клетъчен и хуморален имунитет, следва да не получат такъв сертификат, защото не са се имунизирани, а са здрави … ;

-         Излиза, че вече на почит и уважение в ЕС ще са лица, които не са ЗДРАВИ по ПРИРОДА, и които следва да се имунизират по няколко пъти в година, за да поддържат този сертификат;

-         Явно на ЕС му трябват вече не само араби и емигранти, но и нездрави по природа хора.

Преди десетина дни ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че е добра идея да се създаде документ за преминалата ваксинация срещу коронавирус, който да бъде признат в целия Европейски съюз. Едно от предположенията й е, че този документ ще даде възможност на ваксинираните да се ползват от правото да пътуват безпроблемно между страните. Здравите, но не ваксинираните граждани също ще имат възможност да пътуват, но при преминаване на граница следва да представят отрицателен polymerase chain reaction (real-time PCR) тест и да се само изолират за определения за всяка държава карантинен срок (т.е. здравите под домашен арест).

В същото време ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза, че това е деликатен въпрос за много европейски държави. "В някои от тях ще си създаде впечатлението, че с такъв сертификат всъщност ние решаваме, че ваксинацията е задължителна, а в много страни се смята, че е по-добре ваксинацията да остане доброволна."

Той не изключи възможността, че само ваксинираните ще могат да пътуват между определени държави, т.е. край на туризма и свободното предвижване на гражданите на ЕС.

Това не означава ли край на свободното предвижване на ЗДРАВИ хора, а само на болни или увредени лица, които също може да са  заразоносители, но с ДОКУМЕНТ, даващ им привилегия над здравите?

До сега плащахме по 120 лв. за съмнителни лабораторни тестове (според създателите им), а сега ще заплащаме може би 600-1500 лв. за изследване на поне реален Т- клетъчен имунитет, за да получим правото да пътуваме безпроблемно в ЕС.

Според нас, на изолация и карантина подлежат само хора, които имат в себе си SARS-CoV-2, но защо ли управляващите в ЕС и СЗО не вземат решение за установяване на първоначалното проникване на вируса в организма ни, а ни карат да го преболедуваме или да се ваксинираме.

Защо никой от ЗНАЕЩИТЕ, не уточни колко още антигени влизат с ваксините в организма ни?

Защо никой не коментира защо не са тествани ваксините за дългосрочни въздействия върху организма ни?

Защо не се казва на българските граждани какъв е срокът за действие и ефекта от ваксините, както и колко пъти на година следва да се ваксинират с тях хората?

Руски учени още преди около шест месеца обявиха, че ще е добре да има повече ваксини, които да се тестват и прилагат съобразно ефекта върху пациентите, но кой ли го интересува това?

Защо не се действа чрез съществуваща превенция срещу SARS-CoV-2, въпреки, че министър Ангелов уточни, че иска здрави хора, а не боледуващи ? – Добри намерения, но без политическа подкрепа.

Защо не се прилага индивидуална ваксина (без всякакви странични действия и противопоказания), а се разчита и чака единствено общата за всички аборигени по света, не тествана за всеки пациент по отделно в зависимост неговото лично здравословно състояние?




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - Правото за свободно пътуване по света
20.01.2021 12:13
не може да има НИЩО ОБЩО с нашия ЛАБОРАТОРЕН здравен статус. Естествено, в условията на ГЕНЕРАЛНА ИЗМАМА ще ни се наложи и ние да мамим. Малко кинти и ето ти го в джоба "здравния сертификат"- без да си изложил на риск здравето си с гнусни, маймунски, генетично чужди продукти като "ваксини".
цитирай
2. kolevdobri - Ето защо.
21.01.2021 07:10
Министърът е проЗ човек. Тъпунгер. Второ. Народът е народ от овце. И трето - дай да си го купим тоз документ бе да му се не види. В ДЪРЖАВА, КЪДЕТО КОРУПЦИЯТА Е НА ВЛАСТ, ВСЕКИ ДОКУМЕНТ БИ ТРЯБВАЛО ДА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ОТНЯКЪДЕ. КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ДАЛИ ИМАШ ИМУНИТЕТ, ДАЛИ СИ БОЛЕН, ДАЛИ СИ ЗАРАЗОНОСИТЕЛ - НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНОТО Е ДА ИМАМЕ ДОКУМЕНТ - ТОВА Е МЕЧТАТА НА ЧИНОВНИКА. ТЯ Е ВЕЧЕ ОСЪЩЕСТВЕНА. КОГА ОБАЧЕ ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ НАШИТЕ МЕЧТИ? КАКТО Е ТРЪГНАЛО, НЯМА ДА Е СКОРО.
цитирай
3. dalida - По статистиката на лекарския съюз над 2 милиона българи са вече с имунитет
22.01.2021 06:48
срещу ковид 19, прекарали болестта леко и без особени симптоми. Това означава, че освен тези 2 млн.българи ще трябва, макар че не е задължителна ваксината, да се имунизират, за да се постигне желанието на МЗ за баланс.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351939
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031