Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.07.2009 19:14 - ПЕТАТА КОЛОНА
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2010 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едва получил проучвателният си мандат за съставяне на правителство ,бъдещия премиер се завайка,че малките парламентарни групи му извивали ръцете-визирайки синята коалиция и РЗС.
Видите ли не искат да подпишат предложеният от него меморандум.
Всеки разумен политик,знае че ,когато се търси сътрудничество и подкрепа за политики се подписва политическо споразумение,а не меморандуми (т.е. уведомително писмо).
Вместо да търси именно такава подкрепа от споменатите по-горе партии,той се държи с тях,сякаш са филиал на някоя от фирмите му.
Разумните хора разбират ,че това поведение на неизживяни милиционерски рефлекси не подхожда на един бъдещ министър-председател.
Още повече, че такъв меморандум няма никаква юридическа стойност и политическа обвързаност.
Каква е истинската цел на този меморандум?
На първо място мисля, че иска да си подсигури алиби и остави отворена врата за оправдание на възможните бъдещи политически и икономически грешки.
Страх лозе пази-казва народа!Лесно се дават обещания,когато си на избори,но трудно се испълняват после.
Когато го запитат ;,какво ще прави с правителство ,което няма парламентарно мнозинство при евентуален вот на недоверие.отговорът е многозначителен и би стреснал всеки избирател!
Заявява ,че би търсил подкрепа от други парламентарни групи-разбирай БСП и АТАКА  Във протвен случай ще хвърли мандата и "ще върви към нови избори.
Нима това е отговорното поведение на бъдещия премиер към съдбата на България?
Но сред многото обещания и закани на очи се набива едно от тях,повтаряно многократно.Връщане на парите от европейските фондове по програмите за развитие на страната ни.
Добре ,но за-да се случи това трябва да се дадат ясни доказателства,че тези които са крали от фондовете са наказани и парите няма да отидат отново в джобовете на корумпирана администрация и партийна олигархия.Но за лош наш късмет и това няма да се случи,защото междувременно влиза в сила законът за амнистията приет от предишното правителство .Това за жалост,а на някои и за радост  ще бъде поредното оправдание към европейският съюз за несвършената работа и поети ангажименти.
За нас българите ще продължи да стои въпросът, кой  ще управлява България?
По същество това не е ли  петата колона на БКП -БСП,която ще битува в сегашния парламент с цялото си войнство.Петата колона изградена от структурите на държавна сигуност и нейните производни-прокуратура,следствие,съд и милиция.
Докога ще сме подвластни на Стокхолмският синдром?



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2135040
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930