Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.07.2009 06:35 - ИЗБОРНО РАЛИ
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.03.2010 09:53


     Летният сезон триумфално зае своето място след променливата пролет и окъпа с ярки слънчеви лъчи лицата на изтерзания и видиотен електорат , участвал в политическото рали под името „ Избори” .

Спонсорите на това състезание трескаво запреглеждаха счетоводните си книжа и с недоумение затърсиха причините донесли им значителни загуби  . След , като оцениха величината на загубите , бързо извикаха в офисите си специалисти  по маркетинг и финанси ,по  уравление на риска  , разни прогнозисти ,специалисти по високи технологии и от разни спец лаборатории . Но незнайно защо бяха извикани брадати  социолози и политолози и един специалист по генно инженерство , макар че името му говореше за друг вид дейност - наричаха го Чобанов.

В боксовете на отборите кипеше трескава работа по ремонта на автомобилите, от които не бе останало много.А какви марки имаше;поршета,ферарита,мерцедеси и разни корвети и БМВ-та.Да се чуди човек,как някаква си неугледна  газка ги победи .

Преди да започне състезанието спецовете се шегуваха  помежду си,как щели да и се влачат карантиите по пистата, като  пожарникарски маркуч, изпуснат от ръцете на пожарникар – новобранец! Ха...ха....ха! По-късно те се тюхкаха,че ако бяха имали черни кутии в автомобилите си,сега щяха да знаят истинските причини за поражението си.

Но станалото,станало.Трябваше да се подготвят за следващото състезание,а подготовката за него се случва с приключването на предишното.

Бързо бяха дадени разпоредби по организацията на работата.Специалистите по управлението на риска бяха изпратени да завардят подстъпите към боксовете.

На спецовете по маркетинг и финанси бе наредено да пообиколят магазините из града,и да закупят,колкото се може по-ефтина храна за персонала,защото финансовите им резерви бяха на привършване.На корифеите по високите технологии им връчиха седем метрови стълби,за да подсилят осветленито и да почистят от таваните на бокса , провисналите от там паяжини,навяващи мрачни мисли и чувства.На социолозите и политолозите,които бяха безполезни в случая,им бе наредено да почистят тоалетните и сервизни помещения,след което да отидат до близката кръчма и тайно да подслушат посетителите,какво си говорят за тях,и направят оценка на настроенията им ,по десетобалната система.

В края на краищата в боксовете останаха само техническите състави,които трябваше да ремонтират,тунинговат и рециклират,това което бе останало от автомобилите им.

Отборa на БСП се справи най-бързо с поставените му задачи и започна да клонира нови модели,под зоркия поглед на генният инженер Чобанов.

Пилота им,обиден от критиките и поисканата му оставка,заради класирането си на второ място поиска  да  му се гласува вот на доверие и за всеобща изненада на зяпачите спечели със значително мнозинство.

Доволен от постигнатия резултат и от одобрителните погледи, на по-младите си колеги,и възгласите им-презареждане-презареждане,каквото и да означаваше това-отпраши към близката бензиностанция.Две възрастни дами,станали неволни свидетели на това събитие се просълзиха от обхваналото ги умиление.

 

В бокса на отбора на ДПС имаше зчително по-малко работа.Поради различният си етнически произход,феновете на рали спорта ,хич-ама хич не го обичаха,та се наложи да измият автомобилът си няколко пъти,за да бъде почистен от нечистотиите,с които го замеряха по време на състезанието.

Бяха убедени,че в следващото състезание ще се представят по-добре.

За допълнителна подкрепа на отбора,бяха подготвени няколко автобуса ,с които ще докарат фенове от раъоните на Бурса и Одрин.

 

Автомобилът от отборът на АТАКА,класирал се на четвърто място,бе в сравнително добро състояние.Наложи се единствено да му се направят няколко центровки по системите му за управление.При завой на ляво се получаваше силно презавиване на дясно.И обратно –при завой на дясно презавиваше на ляво.Много наблюдатели смятаха,че в голяма степен това се дължи и на неубозданият характер на самия пилот.Макар че ,влиятелни хора от посолството на Русия бяха му  изпратили специален инструктор от Москва-голям напредък не последва.

От това непрекъснато лашкане на ляво и на дясно ,пилота така бе изпушил,че когато премина финалната линия, вместо да поздрави публиката-например с въздушни целувки,той и размахваше среден пръст.Но най-изумителното нещо, което по-късно се случи,бе че хукна да бяга гол по трасето,като скандираше-;всички цигани ,турци и евреи да станат на сапун.Също така споменаваше имената на Сталин и Хитлер,но така и не му  се подразбираше нищо.

Както се и очакваше,бе прибран набързо от медицинските  служби.Информацията,която по-късно се получи по случая ;бе че ще му е  необходимо продължително лечение.Сега отборът си търси спешно нов пилот.

 

В отборът на синята коалиция се усещаше някакво странно спокойствие.

Явно членовете му преживяваха ,някакъв необичаен катарзис и не се захванаха веднага за работа.Постоянно повтаряха ли повтаряха,че ако победилият отбор на ГЕРБ не вземе техния навигатор за следващото състезание, те няма да участват.

Самият им навигатор изчезна ,сякаш в дън земя.

Хора завърнали се от почивка по черноморието,казват че са го виждали да се разхожда по плажа с луксоно издание на Макиавели под мишница,и с няколко връзки артишок и моркови вдругата си ръка-но може ли да се вярва на случайни слухове?

Как ще я кара занапред този отбор-един господ знае.

 

В противовес на относително спокойната атмосфера при синята коалиция.то в отбора на РЗС цареше известен хаос.

Поради технически причини,отборът им завърши едва-едва,макар че се състезаваше с автомобил с осем цилиндров двигател.По-късно техническият състав установи,че е финиширал с четири цилиндъра и малко отгоре.Купето също бе пострадало до неузнаваемост от честите удари в билбордовете по трасето.

Не стига това,а ми в един момент,двата отбора на РЗСи на БСП се хванаха за гушите,обвинявайки се взаимно в непочтенност.БСП на всеослушание заяви, че тя е клонирала РЗС.Стигна се до там да бъде повикан специалиста по генно инжинерство-Чобанов, за разрешаване на спора.При опита си да вземе генетична проба от вътрешната страна на бузата на пилота бе ухапан жестоко.В разразилият се скандал бе извикана тройна експертиза от тройната коалиция.Бе взето решение да се вземат проби от космен материал,но и там удариха на камък.Преди още да се

бе появила експертизата в бокса ,шефът на отбора бе получил кодирано съобщение от таен агент какво се готви и взе бързи мерки.Целият отбор бе светкавично изпратен на козметичен салон и епилацията свърши своята работа.

Спорът бе отложен  и е въпрос само на време и косми да се разреши.Ползата от тези главоболия бе,че сега отбора изглежда малко по-модерено.

 

 Най-зле изглеждаше колата в бокса на НДСВ.Беше потрошена до неузнаваемост.Очевидци на събитията по трасето разказват,че пилота на колата скочил в движение,оставяйки навигатора си в смъртна опасност.По късно се разбра,че му е прилошало от преяждане.От тогава никой не е виждал пилота,със сакралния прякор-Кобурга.

Макар и осакатен ,отборът на НДСВ трескаво започна да търси техническа документация за въстановяването на потрошения си автомобил-марка форд Т-1.Американско возило от преди войните.В издирването се включиха  журналисти  и няколко агента на бившата ДСи резултата не закъсня.Спомням си,че преди15-т години един председател на народното събрание се кълнеше във всичко на този свят,че пред очите му е бил унищпожен единствения екземпляр от документи за форд Т-1.Но както се разбира от горе написаното стават и чудеса!

В последствие тези документи от 3000-ди страници ,бяха публикувани от една журналистка в приличен тираж,като подарък към отбора и на бъдещите поколения

за вечни времена.

Всичко до тук щеше да е наред,ако не се бе получило съобщение от КГБ на РУСИЯ,в което се казва,че документите публикувани от тази журналистка са фалшификация.Афтентичните документи се намрат в архива на КГБ.

Междувременно,за да не губят излишно време ,обявявиха конкурс за нов пилот.

Но както често се случва в приказките до отбора пристига нова вест, този път от Испания,със следното съдържание-изпращам Ви пилот за отбора.Името му е Кирил.Точка.Подпис:КОБУРГА.

Небивала радост обзема отбора на НДСВ от тази вест,та чак забравят,че нямат автомобил.Дали ще участва НДСВ в следващото състезание дори организаторите на ралито не знаят.Злите езици говорят,че все още са в кръчмата и празнуват.

 

За да не Ви отегчавам повече,ще завърша това си повествование с поредния ,но не и последен отбор ,взел участие в това знаменито рали и той се нарича ‘"ЛИДЕР."

Отбор съставен от няколко малки отборчета ,претърпели финансов и идеен банкрут.За да не изпаднат в умопомрачение се намерил един благодетел,който им казал- от мен парите и феновете от въглищните мини и няколко ТЕЦ-а.,а от Вас искам юнашко говорене и поведение.За по-убедително –обърнал се той към ВМРО-може да погърмите малко с пушкалата си по едни османски чучела,които предварително съм ви приготвил.Ако обаче ударите и по някоя псувня  няма да е зле.С това може да подчертаете близоста си с масите-мамка им.На другото отборче’ГЕРГЪОВДЕН’, бе поръчано да се моли по черкви и параклиси да не завали дъжд ,като отговаря и за чевермето след състезанието.Третото отборче от така направената коалиция бе на БЗНС,но кое от многото убийте ме незнам.На тях като на по-възрастни хора им бе отредена роля на викачи.Общо взето били в добра кондиция на духа.Но до там.Едва направили една и половина обиколки,колата им закихала-закихала и спряла насред трасето.Оказало се ,че в резервоара няма и капчица гориво.Оправдаваха се,че навярно конкурентен отбор им го е източил през ноща.Някои познавачи изказват различно мнение по въпроса.Появи се съмнение   ,  че някой от съдружниците е окрал парите за горивото.Колата и до днес си стои непокътната край Бобов дол и чака своя спонсор за следващото рали.

 

Отборът на ГЕРБ бе  победител в това невероятно състезание.Състезание в което надеждите на милиони българи се бяха фокусирали за по добър и справедлив живот.Живот който през отминалите години по скоро приличаше на състезание по рафтинг в обърнала посоката си река,където правилата изгубиха своето значение.

 

 

                                                                                                




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123605
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031