Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.02.2011 12:36 - ДОЛНИТЕ ПЕДАЛИ И СЕЛЯНДУРИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2645 Коментари: 2 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В българския език има много двусмислици. Думите педал и селяндур носят определен негативен смисъл, който няма нищо общо с родното място или с кого си лягаш. Също както „онази“ дума, която означава не толкова женски полов орган, колкото тип характер…

Това, на което сме свидетели през последните дни направо ме накара да изпитвам погнуса и омерзение.

СРС-скандалите  изкараха на показ доста истински черти на тези които ни управляваха, управляват ни сега и за съжаление изглежда, че ще ни управляват за в бъдеще.

Експертизата за СРС-тата  гласи „Описаните по-горе отклонения… биха могли да се дължат на манипулация върху звукозаписите". Ясно е, че хората, които са я правили са действали под натиск и са се отървали с „езоповски“ език, а записите са на реално подслушвани разговори. Точно колкото записите „биха могли да са“, точно толкова „биха могли и да не са“ манипулирани.

Eкспертите на МВР не са пожелали да обвинят пряко своите колеги и началници, че са укрили информация за извършване на престъпления от президента, премиера, неговите двама вицепремиери, началника на агенция „Митници“ и неговия заместник. Защото съдържанието на разговорите показва, че те се възползват от служебното си положение да осигуряват облаги – на покровителствените от тях фирми, от които са зависими. Останалото прилича на казаното от още „снощен“ от служебен купон служител на колежка: „Абе, извинявай, ама разправят, че вчера, бил съм се бил напил и щял съм бил да съм те бил е.бал?!“

Нали не очаквате, че и разпитваните прокурори, следователи и оперативни работници ще си признаят нещо от сорта на „Да бе, имаше такива разговори, ама началството ни накара/аз реших да ги изтрием. За всеки случай, си направихме презаписи. После изчакахме Трактора да излезе от ареста и му ги дадохме на него, пък той да вземе да ги даде на Дачков, Патрашкова и лудото Яне!“. Те може и да са ченгета, ама не са идиоти и сами да си пъхнат главата в торбата и да „отлетят“ за разпространяване на класифицирана информация?!

Когато към това добавим и прословутия диск, „подхвърлен“ в пощенската кутия на най-равната от равните депутати  - Цецка Цачева, циркът става пълен. Тя, като доблестен и правоверен член на ГЕРБ, дори „допуснала“, че може да е манипулация, още повече, че не познавала лицата на видеото. Но все пак го изпратила в … ДАНС. И те, хванаха Янето Янев в измама. Не че някой се е съмнявал, че в подписката има измами, но все пак, на агентите на ДАНС не им е работата да се занимават с ходения по домовете на хората с „невинния“ въпрос „Ти участвал ли си в подписка за смяна на Конституцията?“ В съзнанието на българина, в което всички политици непрекъснато насаждат страха от вездесъщата и все още действаща ДС и на фона на масовото „превантивно“ следене, ДАНС-изпълнението на ГЕРБ си е жива заплаха.

За това ли ще използват ДАНС сегашните управляващи – за същото, за което я използваха и предишните? Проверката спокойно можеше да се извърши през ГРАО на общините – мъртвите души, емигрантите и затворниците щяха да „лъснат“ веднага. В крайна сметка – има и МВР и „кватралните“ спокойно можеше да свършат същата работа… Ама друго си е Д(АН)С, нали?!

Важен е и подходът на политиците към СРС-тата, пък били те и компромати. Когато Яне Янев и Дачков използват подхвърлени файлове – това е манипулация. Когато го прави Цецка Цачева – това „сигнал“ и „информиране на обществото“.

Двойни стандарти ли – ами да, щом им изнася. Бойко Борисов отправи остра забележка, към бившия френски посланик, че се намесва във вътрешните ни работи, когато той си позволи да ни „поучава“ за ромите. Но си трае, когато посланикът на САЩ Уорлик прави същото или пък когато от WikiLeaks разбрахме, че нашите приятели, съюзници и партньори от САЩ водят агентурно разузнаване (HUMINT) в България и събират информация, която е включена в Списъка за информацията, представляваща държавна тайна.

imageКогато скандалът от „Дянков – Танов гейт“ се превърна в „Борисов – Танов гейт“ видях страха на лицата на политиците – на Костов, Борисов, Станишев... Отдавна не го бях виждал – още от зимата на 1996/1997 година, когато се бяха уплашили, че може и да не успеят да яхнат народното недоволство.

Сега се уплашиха от това, че излизат неща „от кухнята“, показващи срастването на нашия политически „елит“ с олигархията и как използват специалните служби за всичко друго, само не и за това, за което са създадени. (Нали помните думите на Мишо Бирата – той досега винаги си плащал на всички управляващи и … нямал проблеми!!!) Уплашиха се, че недоволството на хората може „преждевременно“ да предизвика срив на така добре обслужващата ги система.

БСП и ДПС (макар и с половин уста) искат оставката на правителството. Това е само за пред хората. Истината е, че те не искат да управляват,  поне не сега. Това няма да им попречи да „забравят“, че точно те докараха Бойко Борисов и ГЕРБ на власт заедно с НДСВ посредством всичко, което направиха и не направиха докато бяха на власт. Точно както правителството на Иван Костов докара на власт НДСВ и Симеон Сакскобургготски, защото ако не бяха неговите „пропуски“, които накараха синия президент Петър Стоянов да каже „Иване, кажи си – хората ще те разберат!“ (цитирам по памет), Мадридското величие едва ли би могло толкава лесно да си „върне“ България и … имотите.  Сега са защитници на демокрацията и България. Пак искат да стават „бащи на нацията“ и да й/ни е… майката!

Нито БСП, нито ДПС, нито Атака, ДСБ или СДС, никоя от всичките над 300 партии в България може и реално иска да замени ГЕРБ във властта – нали си спомняте „няма алтернатива“. Засега.

Тя усилено се търси или по-скоро се създава – за да им осигури безметежното охранване на наш гръб, защото всяка управляваща партия става опозиция и всяка опозиция рано или късно идва на власт. Все още не са „готови“ с новия продукт, но и това ще стане и тогава ГЕРБ ще „падне“, а лидерите му ще продължат да си живеят добре.

imageКакто си живеят всички сега бивши управляващи – с това, което са награбили, от това което им подхвърлят „верните приятели“ бизнесмени (спомнете напр. в чий апартамент живее Сергей Станишев или как Цветанов направи 6 апартамента, а друг „скромен“ ГЕРБ-аджия от столична община – над 100 имота!) и от това, което продължават да свличат официално от мизерстващото население, дори когато не са „на власт“. Станишев, Костов, Сидеров - получават заплати като партийни лидери (от държавните субсидии на партиите, които се разпределят в зависимост от получените гласове на изборите), получават заплати и като депутати – пак от бюджета, събиран от нашите данъци, такси, акцизи, глоби…

Политиците имат един проблем – усещат, че номерът с поредния „спасител“ трудно ще мине отново. Тогава, това което им остава е пълзящият тоталитаризъм, който ще им даде възможност да ни наложат тези, които те искат. ПП ГЕРБ е особено подходяща за тази цел. Въвежда го все по-бързо и някак си „неусетно почти“. И не – това не са само „ония от ДС“ чрез СРС-та и компромати, въвежда го всячески, със закони и поднормативни актове, с показни полицейски акции, чрез наведените медии, даже и с циркове и театрални постановки, като тези които през ден-два устройва Яне Янев, лидер на партията РЗС, създадена от сътрудника на imageДС, конституционен съдия и бивш „елитен“ СДС-ар Георги Марков.

Превърнаха страната ни в паноптикум на парадоксалния идиотизъм.

Достатъчно е да споменем размяната на удари между депутати в парламентарното кафене, „кървавото писмо“ на „изнасиления от Фидосова“ депутат, който пък се опита да наплиска с вода друг депутат… Да се чудиш, депутатите луди ли са или са само безделници, както ги нарече Бойко Борисов? Не, те са нещо повече от луди безделници.

imageПо време на дебатите по вота за доверие на кабинета, депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова направи знаменателно изказване: "Позволете ми преди да направя своето изказване, да ви поздравя, г-н министър-председател, Вас и вашия кабинет за изключителното политическо мъжество, характер и воля, рядко разпознаваеми в нашите политически среди, да заявите своята непоколебимост за ясно дефинирани цели да продължи реформаторското и европейско управление на България. Без мимикрия, без политически инсинуации и страхове от извиване на ръце и компромати на изчезващи политически видове и субекти. Уважаеми господин министър-председател, днес, повече от когато и да било искам да заявя - ще успеем, обречени сме да успеем. И днес заявяваме - продължаваме. Желая ви успех на вас и вашия кабинет. Бог да ви благослови в името на България!"

Без „мимикрия“ ли? Явно, да се премине от БКП в ГЕРБ (като Борисов) не е мимикрия. Не е мимикрия и нейното (на г-жа Дукова) „политическо пътешествие“ – от член на БКП и ОФ, през СДС, Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и накрая – в ГЕРБ. Няма мимикрия, а само стремеж да се облагодетелстваш, да получиш „авантата“, независимо от всичко и с всякакви средства. Защо се занимавам с г-жа Дукова ли? Защото тя по професия е учителка, била е директор на училище в София. Тя е възпитавала децата ни и сега продължава да им дава пример – на наглост, арогантност и слагачество.

Тя има защо да се възхищава на лидерите си и техните съюзници.

„Бойко Борисов е въртял далавера с нелегално производство на цигари „Марлборо" и „Мелник" и тяхната контрабанда в периода 1994-1997 г. във фабрика край Бургас". Той е бил част от хората, които са били в управителния съвет, както и акционерите, ще проверите в съда, има съдебни преписки. Членове на борда на директорите са Бойко Методиев Борисов, сикаджията Румен Николов-Пашата, Недялко Киров Килезиев и Филип Марк Грошуа. Попитайте дали през 1993 г. Бойко Борисов е бил задържан в Унгария и екстрадиран… Още една далавера на Борисов - от Европейската банка за възстановяване и развитие са били отпуснати пари за подмяна на старите тръби на „Топлофикация". Критерият за търга е кой ще предложи най-ниска цена. Печели го фирмата „Ти Ви Би" ООД, собственост на Тодор Бояджиев, на когото… кум му стана Цветан Цветанов…“

image„Гигантски фалшификации на изборните резултати са направени в София. Членове на секционните комисии са били купени и са добавяли бюлетини при преброяването. Кой има интерес от това, се вижда по надписаните гласове, които са за ГЕРБ. Тази гигантска фалшификация в София е причината да се обяви триумф на ГЕРБ на местните избори. Няма да се примиря и ще го докажа!“

Това не съм го измислил аз. Думите са на евродепутата от Атака Слави Бинев и на лидера на същата тази Атака Волен Сидеров, а цитатите са взети от партийния им вестник. Впрочем, Сидеров нееднократно е наричал Борисов „ибрикчия“ (за несведущите ще поясня, че това е човек, „обгрижващ“ задника на султана при и след облекчаване при „голяма нужда“) – заради това стана даже скандал в едно от предаванията на журналистката Диана Найденова „Челюсти“…

imageКакво пък мисли Борисов за човека, на когото благодари за подкрепата при вота на доверие – Волен Сидеров? Ами ето какво: „Волен Сидеров е твърде несериозен човек, за да коментирам неговите халюцинации. Човек, който халюцинира и на базата на това си измисля и говори, просто не е нужно да бъде коментиран.” Цитатът е от агенция „Фокус“.

Това са мислили и говорили един за друг само преди 2-3 години тези, които сега задружно и рамо до рамо се грижат за „европейското развитие“ на България.

Сините, ГЕРБ, Атака, дори БСП и ДПС лидери и депутати на думи са против хората (щатни или не) от ДС и военното разузнаване от преди 1991 г. Защото са потискали народа, заглушавали са всичко демократично, слухтели, следели, донасяли – въобще кофти хора, агенти и доносници. Добре, ама те са същите!

Частен детектив разказа пред телевизионните камери, как по-рано всички политически партии се възползвали от услугите на такива като него – за да следят политически противници. После си създали собствени партийни „специални служби“ и частните детективи вече не им трябвали. Не било законно – на кой от политиците му пука за закона?! Те са над него!

Потвърждение за действията на тези партийни специални служби и използването им има. Даде го не друг, а самият бивш председател и настоящ заместник председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Негови са думите, че те с премиера още от месец май знаели, че подобни неща (става дума за скандалите) ще се случат. Още по-фрапантно беше изказването му по повод на отправените му от БСП обвинения, че е работил в ДС. По думите му, той и Борисов знаели една седмица предварително и даже се смеели…

Браво, браво! И като как са разбрали – използвали са партийно разузнаване, държавни специални служби или си имат „къртици“ в БСП, т.е. – пак водят политическо разузнаване? Кое е по-добро и кое е по-лошо за гражданското общество? Всички, ще повторя – всички политици, без разлика от партийна принадлежност отминаха тези изявления на Цветанов с мълчание. Естествено – нали те го намират за нормално, нали и те правят същото!

Във връзка с тази „специална“ или по-точно – ДС-арска дейност на политиците само ще напомня, че и ГЕСТАПО е започнало като партийно разузнаване…

Има един афоризъм – всички измислят глупости, по-умните все пак си ги премълчават.

Не и българските политици. Ето ви и пример:

Министърът на външните ни работи, бивш евродепутат и също виден политически „номад“ Николай Младенов, като „първи дипломат“ на България би трябвало да знае „цената“ на всяка дума и дори запетайка. Самият той е „издънка“ на видно по времето на комунистическия режим семейство - активни борци против фашизма и капитализма, служители на ДС и дори един държавен глава, който искаше в началото на демокрацията „да дойдат танковете“ за да се справят с протестиращите. След като е ползвал привилегиите на такова семейство преди 1989 г. (незнаещите – да посетят страницата на Люба Манолова и документите там ще им покажат за какви привилегии говоря) и на връзките в определени среди след 1989 г., той би трябвало да бъде по-умерен в изказванията си. Но не е. Съгласен съм, че децата не трябва да „плащат“ за греховете на родителите си. Но трябва да плащат за собствените си грехове.

imageКомисията по досиетата огласи имената на дипломати – сътрудничели на или работели в комунистическите специални служби и Младенов беше обхванат от „праведен гняв“ и огромно възмущение.  Даже го изрази на страницата си във Фейсбук. След като Народното събрание прие декларация за отзоваването на тези дипломати, журналисти го попитаха какво ще стане, ако президентът и бивш сътрудник на ДС Георги Първанов откаже да подпише съответните укази. Явно превъзбуден от дискусиите, Младенов се „изтърва“: „Политическата воля на българския парламент, на суверена на българския народ е ясна…“ (Цитат от агенция „Фокус“) Тази реплика не е объркване или грешка на езика. Тя изразява презрителното отношение на политиците към българския народ, който те разглеждат като безмозъчен производител на материални блага за „богоизбрания политически и икономически елит“.

В Конституцията пише:

„Чл. 1

….

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

Но за г-н Младенов, доминираният от неговата поредна партия Парламент е суверен на народа, а той и такива като него са суверените на суверена… Отврат. И – тоталитаризъм.

Знам, че за това, което написах, много от „твърдите привърженици“ на партиите ще ме обвинят в клевета. Затова ще завърша с желанието на ГЕРБ да се приеме закон за клеветата. Той също ще бъде част от насаждането на тоталитаризма.

Клеветата и сега е наказуема – пише го в Наказателния кодекс. Но наказанието за клевета минава през съда. Съдът е опасен за тоталитаризма. Дори и българският съд – с всичките му недостатъци, налагащи реформиране. Реформиране, а не поставяне под пълна политическа зависимост, както го искат политиците от ГЕРБ. Е, точно затова един закон за клеветата просто би „заобиколил“ съда, чрез налагане на административни наказания и пак – глоби, събиране на пари и задушаване по икономически път на малкото останала свобода на словото и идеите у нас.

imageСчитаният за „сив кардинал“ на ГЕРБ депутат Красимир Велчев в предаването „Панорама“ на БНТ се опита да опрости нещата, като каза, че всяка медия трябвало да проверява информацията, която разпространява. Иначе – да си носи последствията за клевета. Това нагло твърдение възмути дори водещия Бойко Василев и той си позволи да зададе въпрос: „Е, добре. Но ето Вие тук сега твърдите разни неща, а ние ги разпространяваме в момента. Как да ги проверим?“ Естествено, Велчев не отговори.

Как да каже нещо – всички сме свидетели, как политици се обвиняват един друг в лъжа пред медиите. Те на кого да вярват, за да не излезе, че са клеветници?! Българските политици не лъжат и не клеветят, когато говорят за и с политическите си „противници“! Не, те просто водят политически дебати със свои събратя! Но ако някой извън техните среди си позволи да каже или дори да си помисли нещо за тях – о, той по закон ще бъде лъжец и клеветник!

imageВ българския език има много двусмислици. Думите педал и селяндур носят определен негативен смисъл, който няма нищо общо с родното място или с кого си лягаш. Също както „онази“ дума, която означава не толкова женски полов орган, колкото тип характер… Хората с „различна сексуална ориентация“, против които впрочем нямам нищо против (стига да не ми се натрапват с нея), използват често като символ знаме с всички цветове на дъгата.

В България се вее подобно шарено знаме с всички „партийни“ цветове, а под него – педал до педал, селяндур до селяндур…

Това е – управляват ни долни леви, десни и централни педали и селяндури. И ще го правят докато не станем истински граждани на Европа и на България, но то е едно и също. Ако не успеем – спомнете си думите на Снежана Дукова – те са „обречени“ на успех.


                                                                  Източник: free-bg.net   Нагоре  


Тагове:   andrei,


Гласувай:
20


Вълнообразно


1. hristo27 - А защо го няма тук на снимка т. н. &...
01.02.2011 13:54
А защо го няма тук на снимка т.н. "цар" ?
Простотията на 21 век.
Повече от 60 години сме Република а ние си имаме Негово Величество ?!?
Нема такова животно в целия свят!!!
цитирай
2. andrei - Правилно си забелязал Христо,
03.02.2011 10:42
че един от знаковите крадци го няма.Текста е копи пейст.Пропуск на автора!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2137236
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930