Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.06.2013 06:36 - ПРОФЕСИЯ "ПРОТЕСТИРАЩ"
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 2679 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 02.07.2013 17:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Едно време е имало така наречените "кошаревски свидетели",които са се навъртали покрай Съдебната Палата,белким някой адвокат закъсал за свидетели ги наеме.Днес,не че ги няма вече "кошаревските свидетели",но успешно са заменени от "професионални протестиращи",работа къде-къде по-важна и отговорна.Това да събориш правителство не е шега работа,пък и добре се заплаща.Няма го риска на "кошаревският свидетел",където е възможно да получи присъда за лъжесвидетелство,че и  някой кютек да изяде!

Сега е по-лесно.Ако си закъсал с парите,е достатъчно да се навърташ покрай някоя партийна централа,където скърцат със зъби,че не са във властта и работата на "протестиращ"ти е опечена.Прибираш надника от 50 кинта и хайде на протеста.Пътьом може да удариш в кръчмата по някоя ракия за подсилване на гласовите си възможности и партиен плам в очите...А пък и какви женки умрели от скука се навъртат в суматохата на протеста-просто прелест.Някои повече от двадесет години с тази професия си изкарват хляба,пиячката и кефа.

Условието да те наемат за "професионален протестиращ" е да си сравнително млад и държелив на маратонско ходене по улиците,защото бабите и дядовците поради физиологични причини не издържат дълго без наличието на тоалетна,а и с тези бастуни и остеропорози,горките не стават за пет часов маратон по улиците.Важно нещо за участие в протестите е,ако те попитат с коя партия си и защо протестираш,е незабавно да кажеш,че си излязъл спонтанно ,понеже са ти ограничили правата и демократичните свободи,за които си бил петимен още от преди да си се родил.

Единственото неудобство на "професионално протестиращ"е,че трябва да пазиш плаката,който ти е даден от партийната централа,за повторна употреба и текста на него да знаеш наизуст,което е доста трудно,особено,ако си неграмотен-защото стават и сакътлъци с много питащите журналя.До тук,ако си се справил с всички условия,бъдещето на "професионално протестиращ"ти е гарантирано-дори и повече.Познавам един,казва се Коджейков,който от "професионално протестиращ"се издигна до генерал.Имаше и един пожарникар,на когото викаха Боко Тиквата,ама го направиха Мин.Председател-шантава работа-шантав народ!?

Такива ми ти работи...Само да не си помислите,че партията която ползва услугите на "професиналните протестиращи"е само ГЕРБ ?Не...не е това което си мислите...Само аз си мисля така!Свалям цялата отговорност от вас,за това което си мисля и което не съм изрекъл!






 


Тагове:   andrei,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. tomcat2 - поне едно 80% от протестиращитев не ...
21.06.2013 10:22
поне едно 80% от протестиращитев не знаят на коя планета се намират ,а още по -малко разбират от политика,чули не чули някъде за някви "червени боклуци" за някви "комунисти " и дай да крещим и протестираме ,като пълни олигофрени!Щяли да борят мафията,щяли да сменят системата,щяли да махат олигархията, е как ,като ми сложите бойко и цецо убавците пак или Костов спасителя?хахахаха пълен майтап са тия протестиращи ,нали ги гледам какви кукумявки са ,като свободни елиектрони блуждаят!
цитирай
2. andrei - Благодаря за смислените коментари !
21.06.2013 15:30
Наистина важно е кои и защо протестират.Когато човек чуе смислени аргументи,дори без да участва в тях,ще ги одобри.Обаче,когато вместо аргументи чуваш само "У" и животинско мучене-без мен.
цитирай
3. kmetova - ами другите?
21.06.2013 15:32
Така се получи този път, защото протестиращите са "млади, образовани, успели, красиви" и като са толкова умни бързо са усвоили професията. Другите, които протестираха през зимата сигурно са били дърти некадърници, прости дрипльовци и грозни нахалници ако следваме логиката на ширещите се разсъждения. Е, самозапалиха се 5-6 млади хора, други се самоубиха, но да не издребняваме чак толкова. Само няколко живота - голяма работа. Сбъркали са професията.
цитирай
4. andrei - kmetova-Напълно разбирам мъката Ви,
21.06.2013 16:02
но на днешните протести участват предимно хора от държавната и общински администрации,голям брой "калинки",без необходимото образование за заеманата длъжност,които са застрашени от съкращение и уволнение.Покрай тях има и случайно увлечени хора и неслучайно изпратени мутри и провокатори.Отделно с автобуси са докарани хора от провинцията,които надали са наясно за какво иде реч,но се съгласяват на тази "екскурзия",понеже са им подхвърлили 30-40 лева,което за малките населени места с голяма безработица е от значение.Наистина,подменени са моралните ценности през годините на "Прехода",в който хората бяха докарани до скотско състояние и не бих ги упреквал за тяхното "предателство",понеже то бе извършено от други-днес с властови и икономически позиции,които аз наричам феодали.Докъде се докарахме в 21 век,да има феодали и поробени от нищета хорица!Днешните протести са организирани от ГЕРБ и партии не влезли в НС,на които не им харесва изборният резултат,но свикнали с властта и държавната софра.По-добре е да се сърдят на себе си и на слабата си популярност,което е И оценката на избирателя.Поздрав!
цитирай
5. kmetova - kmetova - andrei Ясно е
21.06.2013 16:24
Няма никакво съмнение, че протестите са организирани от ГЕРБ. Случайно ли е, че исканията им изцяло съвпадат с тези на Бойко Борисов. Защо искат незабавни избори? За Борисов знаем - бърза, защото времето не му е приятел. Непрекъснато ръси глупости и се излага. Той го правеше и като премиер, но тогава бяхме при свършен факт. Сега губи електорат след всяка издънка, като тази например че в метрото случайно чул как щели да го убият, след като го вкарат в затвора и тем подобни бисери. За какво ни са избори сега със същия кодекс? За да се получи пак същото, а може и по-лошо.
цитирай
6. andrei - kmetova-По изборният кодекс започна да се работи усилено.
21.06.2013 17:30
В него се предвижда гласуването да става с машини,или компютър.Започна и прочистването на мъртвите души в списъците.Има предложение,тези които ще гласуват предварително да направят заявка,което ще е добре,именно за прочистването на избирателните списъци.Поздрав!
цитирай
7. djgator - !!
23.06.2013 18:11
И аз така си мисля!
цитирай
8. kmetova - kmetova - andrei дано най-накрая се случи
23.06.2013 20:04
Машинното гласуване е голяма крачка, но има много сили на които няма да им хареса и всячески ще пречат
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123637
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031