Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.11.2014 11:58 - КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА В ЕВРОЗОНАТА?ЛЮБОПИТЕН ВЪПРОС...
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.11.2014 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отговорът на този въпрос е още по-любопитен!За да си отговорим на него,ще трябва да си отговорим на няколко подвъпроса.Един от тези въпроси е свързан с вътрешния и външен държавен дълг,който противоборстващи си политически среди искат безконтролно да увеличат,а друга по-малка част искат неговото значително намаляване.Ясно е,че няма да се стигне лесно до споразумение в близките години.

Другият препъни камък към членството ни в еврозоната е валутния борд и печатането на български левове от БНБ.Това второ условие,кажи речи е изпълнено с  продажбата на френска фирма активите на БНБ за отпечатване на българските левове.Въпросът с валутния борд е по-сложен и свързан на първо място с намаляването в търговските банки вложенията на спестителите и необезпечени кредити,които независимо от незавидното ни икономическо състояние всяка година нарастват значително.

Поради тази причина опитите на някои политици да увелчат трудовите възнаграждения и пенсии се спират с размахване заканително на пръст от Брюксел.От тези няколко съждения следва да се каже,че пътят ни към членство в ерозоната ще трябва да мине през тежка инфлационна спирала,фалит на банки и стопяване паричната маса на спестителите,което може да се постигне с повишаване на стоки,услуги и данъци.В началото споменах за външната и вътрешна задлъжнялост на страната,голяма част от която е междуфирмената задлъжнялост на последната и натискът от Брюксел за неговото,ако не нулиране,то значително намаляване.
Външният дълг на България не е от голямо значение,понеже той е предимно в евро и щатски долари,който няма да натовари доппълнително европейската парична система.

В заключение ще обобщя,че влизането ни в еврозоната е свързано с девалвиране на националната ни валута,която западните финансисти определят като надценена и стопяване значително на паричната маса в обръщение.

От казаното до тук,всеки може да направи извод,дали членството ни в еврозоната си засужава цената,която всеки от нас трябва да плати!!!

П.П.-Фалита на КТБ е начало на този процес и предупреждение към всички нас!!!




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2123884
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031