Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.01.2015 12:08 - Защо "ЧАРЛИ"и кой е "ЧАРЛИ"?
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 4855 Коментари: 7 Гласове:
16

Последна промяна: 12.01.2015 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 С особен интерес изгледах протестното шествие във Френската столица Париж.Над един милион и половина граждани дефилираха по булевардите на Париж с плакати заклеймяващи убийството на журналистите от карикатурният вестник "Чарли Ебдо".Това огромно множество ,смесица от различни по социален статус и вероизповедание хора,където рамо до рамо вървяха християни и мюсулмани издигаха лозунги "Аз съм Чарли",с което декларираха привързаността си към свободата на словото,което според тях бе потъпкано с терористичният акт!

До тук описах поведението в шествието на множеството от християни и мюсулмани,които, както по-горе казах вървяха рамо до рамо.Какво бе учудването ми когато камерите отразяващи събитието,показаха отделен блок от хора принадлежащи към еврейската общност в Париж,които дефилираха самостоятелно,за разлика от общото множество!Защо и от какво бе продиктувано това отделяне на евреите от другите хора?Защо така демонстративно декларираха своята етническа и верска принадлежност и какво ни казваха с това си поведение!?

Знайно е,че карикатурният вестник "Чарли Ебдо"е със скромен тираж от около 40 000 броя,изпълнен с карикатури предимно на мюсулмански и християнски месии и водачи, и отвреме на време,някак под сурдинка,да не е съвсем без хич, и на някой еврейски равин.Не ми се ще да коментирам ,доколко в тези карикатури е спазвана мярата и допустимата доза на критика и коректност,но дълбоко в мен се загнезди съмнението,че нещата не са съвсем чисти в този вестник,който по всички правила на пазара,отдавна да е фалирал!Кой го е финансирал в края на краищата?

Някак нещата взеха да ми се проясняват,щом видях отделената група на еврейската общност,които носеха един два големи плаката на които пишеше;"Ние сме Чарли"!Защо НИЕ,след като голямото множество от хора бяха изписали на своите плакати;"Аз съм Чарли"?Защо?Някак нещата започнаха да си идват на мястото,като разбрах от следващият ден в новини,че полицията във Франция е засилила охраната на всички еврейски училища и обекти в цяла Франция!Едва ли това е случайно,както си мисля,че не е случайно и насъскването на мюсюлмани срещу християни!

Кой иска да хвърли в етническа и религиозна война Франция и Европа?Кой има сметка от една слаба,разкъсана от междуособици и граждански войни Европа?За себе си аз имам отговор,който можеби се чете между редовете на поста...Ако и Вие имате своят отговор-споделете го!!!

П.П.-Няма да спра да повтарям,че ислямският фундаментализъм и юдейската агресивност,са двете страни на една и съща монета.Обединяващото звено,между двете религии е омразата им към християнството и християнските народи!!!



Тагове:   andrei,


Гласувай:
17


Вълнообразно


1. olivie - Има много вярно в наблюдението ти
12.01.2015 13:05
Аз пък бях безкрайно учуден, когато Б. Нетаняху в изказването си /не вярвам да е бил, както и Обама на протестния марш в Париж/ не отправи нито една критика към тероризма, нито заклейми разстрелите както на журналистите от Шарли, така и на загиналите 4 евреи - заложници в магазина за еврейска храна, а само покани всички евреи да се приберат в родината си Израел. Там ще бъдат погребани и разстреляните. Мисля, че всичко това беше само увертюра за съжаление и то не без знанието на тези двамата. А може би се очакваше теракт в Париж, в мнозинството? Само че както и на олимпиадата в Лондон, така и тук нищо не се случи. Това не пречи обаче да продължат да опитват с номера с фитила, а заключителната ария за антисемитизма си я знаем, но явно още на й е дошло времето.
цитирай
2. olivie - ПП
12.01.2015 13:20
Вчера гледах един филм с намеци от Холивуд. Мисля се казваше "Чистката" - как в 2082 година почистват земята от излишното население /в Америка беше/, като за една нощ престават да отговарят телефоните на полиция, спешна помощ и пожарна и всеки можа да убие когото си поиска. На края се оказа, че в тази нощ армията провежда спец операция по почистване от бедни. Не обаче това безумие искам да подчертая - интересна беше ежегодната дата на това "мероприятие" - 21.03. - за езотеричния й смисъл обаче Подводни трябва да се включи, за да доразчепкаме нещата. Моят съвет е на 21.03 да си стоите в къщи, ако не сте в Израел..
цитирай
3. andrei - Най-големите престъпници
12.01.2015 14:28
чернилката Обама и чифутина и терориста Натаняху,не бяха в Париж.Те обичат да размътят водата и да гледат сеир отстрани.Идеята им е да отслабят ЕС,или да го хвърлят в хаоса на етническа гражданска война,което ще им даде възможност и кураж да се разправят с Руската Федерация.Дупе ги лъже...
цитирай
4. danailvdimitrov - странно е и че Натаняху не протестира за
12.01.2015 15:13
убийството на евреите-заложници!

Кому бе притрябвало да убие терористите заедно със заложниците след като са обградени отвсякъде. Те нямаха дори къде да бягат.

За да няма свидетели ли? Затова ли се "самоуби" и комисаря? Откога с терористи не се преговаря за заложници ами се разстрелват наред?
цитирай
5. olivie - Извинявам се - Натаняху е бил на марша. Което нищо не значи де, като се има предвид изказването му.
12.01.2015 16:44
http://www.cross.bg/netanyahy-abas-parizh-1447715.html#axzz3OaROlF9o
цитирай
6. raders - http://www. cross. bg/netanya...
12.01.2015 18:12
olivie написа:
http://www.cross.bg/netanyahy-abas-parizh-1447715.html#axzz3OaROlF9o


:))) Що ми се струва, че според твоята логика, щом е Пена, значи е курва?

цитирай
7. olivie - А ти какво питаш, като не разбираш логиката ми?
12.01.2015 18:28
raders написа:
olivie написа:
http://www.cross.bg/netanyahy-abas-parizh-1447715.html#axzz3OaROlF9o


:))) Що ми се струва, че според твоята логика, щом е Пена, значи е курва?

И за това си написал, че ти се струва. Я, прочети къде горе го обвоинявам, че е курва, или че Мосад са в играта? Но че е знаел, знаел е. НЕ ИЗЛИЗАЙ НАВЪН НА 21.03.2015 /и последващите години след това.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2124034
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10892
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031