Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
31.10.2011 05:55 - МУТРИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПРИДОБИ ЗАВЪРШЕН ВИД
Автор: andrei Категория: Политика   
Прочетен: 9286 Коментари: 29 Гласове:
33

Последна промяна: 31.10.2011 06:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Завърши президентската надпревара,с избора за Президент на Р.България -  Росен Плевнелиев.Най-сетне бе намерен и избран за президент, съвършенният сламен човек от ГЕРБ,който да не засенчва с нищо своят вожд -Бърдоквата.С безпрецедентни по мащаба си фалшификации,купуване на гласове, всевъзможни манипулации и насилие над избиратели-мутренско-комунистическо-милиционерската партия се добра и до президентската институция.

Какво ще прави с нея,от тук нататък -един Господ знае.Като се има в предвид,какви поразии сътвориха в Министерският Съвет и Н.С,хич няма да ни е трудно да прогнозираме,че съдбата на тази институция е предрешена.Пътят за нарушаване на конституционни разпоредби и приемане на закони в явно противоречие с тях е открит.Президентското Вето,което толкова много вадеше очите на Бърдоквата е преодоляно и спокойно могат да се приемат закони и назначения по мутренски табиет.

На този следизборен фон,някак фалшиво звучат думите и предупрежденията на Председателят на БСП С.Станишев,че политиката в България напълно се мутризира.Че се мутризира  е безспорен факт,но защо удобно забравя,че тези мутри и бандитски практики,бяха създадени и насърчавани,именно от неговата партия и репресивен апарат на ДС и МВР.Удобно е да се забравя,когато е изгодно-но също така е удобно, когато си на власт да се ползваш от техните "услуги".

Повече от три милиона българи не отидоха да гласуват на тези избори.Това са хората обезсърчени от върлуващата бедност,35%безработица,лошо и в много случаи невъзможно здравеопазване ,както и липса на позитивна перспектива за тях и за България.Някак странно и не на място стоеше,посланникът на САЩ-с обхваналото го  веселие и дебелашко поведение ,на прес-комфернцията в залата на НДК,което контрастираше с критичните изказвания на мнозина европейски наблюдатели на изборният процес.

Навярно има повод посланникът да се весели,като гледа,как българите безучастно и безропотно приемат съдбата си,в страна превърната в опитен полигон за социални и политически експерименти.Дали резултатите от тези експерименти,ще бъдат приложени и в САЩ-тепърва ни предстои да научим.



 


Тагове:   andrei,


Гласувай:
35


Вълнообразно


1. rustocks - Не е виновен нищо американският посланник.
31.10.2011 06:03
Неговият президент си върши добре работата и е световен лидер.

Каквито и да са чувствата и разбиранията трябва да приемем новия президент като наш, до момента самият той не покаже обратното.

Сигурен съм - предстоят нови весели моменти за целия българския народ.
цитирай
2. andrei - Не ме разсмивай рано-рано човече...
31.10.2011 07:20
Още колко години ще са ти необходими,за да разбереш очевадното?Явно имаш на разположение няколко живота...
цитирай
3. mt46 - Едни мутри
31.10.2011 08:01
спечелиха срещу други мутри...
Народът загуби изборите...
цитирай
4. andrei - Прав си Марине.
31.10.2011 08:21
Скоро няма да му просветне на народа,щом не иска да си отвори очите.
цитирай
5. bojo12345 - На вниманието на ЦИК: Предизборните лъжи не са ли опит за купуване на гласове? !!!
31.10.2011 08:38
Сега ако ЦИК си направи труда да извади служебно гласовете на /Циганската общност/,защото у нас няма гражданска,какви ли ще са куриозни крайните резултати???
Виновни могат да се чустват негласувалите,които си кротуват,но най много негодуват!!!
цитирай
6. andrei - Негласувалите имат глави на раменете си-
31.10.2011 08:56
и знаеха много добре,че им се предлагаха два запъртъка от полога на БКП,така че не съм се впечатлил чак толкова от коментарът Ви,та да си излея двадесет годишното уиски в мивката...Наздраве!
цитирай
7. boristodorov56 - Най-добрата новина: Гоце си тръ...
31.10.2011 09:47
Най-добрата новина: Гоце си тръгва.
Добрата новина: Калфин загуби.
Лошата новина: Плевнелиев спечели.
Най-лошата новина: Ние загубихме.
цитирай
8. andrei - Оценката ти е вярна Боре,
31.10.2011 10:01
но не смятам,че ние загубихме...След няколко месеца ще се увериш,че не е така.Поздрав!
цитирай
9. zahariada - Кой произнесе култовата фраза?
31.10.2011 10:23
Култовата фраза произнесена от, разбира се, Борисов Бойко снощи на пресконференцията беше: (цитат по памет) ...."Ето, аз им дадох президенството, от сега ги поема НСО". Ако искаш извади я и да направим блог-вълна.
цитирай
10. zaw12929 - Аз съм за това, всеки да си изкарва ...
31.10.2011 10:30
Аз съм за това, всеки да си изкарва мандата. ГЕРБ правителството също.
Ако има престъпни действия при изборите и това обръща резултата- нека партийните централи да го анализират и представят на съда
Тревожи изчезването на сините и те трябва да бъдат инициатори за една национална кауза на обединена опозиция от всички не управляващи и не подкрепящи ГЕРБ, даже и такива извън парламента, защото той се нуждае от яка съпротива, за да свърши нещата, заради които, като обеща дойде на власт...
ЗАПОЧВА НОВ ЕТАП В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА: ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ СИЛИ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ- КОМПРОМИСИТЕ ЗА БЛАГОТО НА ТОЗИ, ВЕЧЕ ИЗПАДНАЛ В КРАЙНА НИЩЕТА НАРОД НЕ СА КОМПРОМИСИ, А НЕОБХОДИМОСТ, ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВО СТАТУКВО, не от сини и червени, а от управляващи и цялата опозиция. Да подкрепя и правителството пред света в правилните му решения, в осигуряване субсидиите в пълен размер и да го натиска докрай, когато тъпче хората с полицейщина, лъжи и манипулации...
Ако цялата опозиция се обедини- само за благото ба държавата- ще има пред света една друга уважавана държава... СДС, ОДС, ДСБ има много ценни кадри и БСП. Да спре четвъртата ( Медии) и петата ( Интернет) власти да ги ругаят, защото светът е оцелял, защото умните си кадри е съхранявал и идеите им е внерявал... и сега с още по голяма сила и внимание го прави... по вече чети в моя блог. Насаждането на омраза и негативизъм е престъпление и грях!
цитирай
11. andrei - Захари-има ли смисъл за блог вълна?
31.10.2011 10:33
Неговата простащина и глупости са безбройни.Ако вземем за всяка една от тях да правим блог вълни,ще се получи едно голямо цунами.Нека.по-добре всеки на собственият си гръб изпита това за което е гласувал-пък после може и да изтрезнее...
цитирай
12. andrei - zaw12929-С КОЙ НАРОД МИСЛИШ,
31.10.2011 10:37
ЧЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ТОВА ,ЗА КОЕТО ПРИЗОВАВАШ?
цитирай
13. chocobon87 - Имам чувството...
31.10.2011 11:49
че ние българите сме адски песимистичния народ, който само се жалва и плюе по властта и това ни харесва (не и на мен). Въобще не търсим хубавото (колкото и да е малко) в случващото се :( Взираме се и дълбаем само в лошото :(
Не гласувалите са предварително загубилите-загубили са вяра и надежда, което съвсем ги закопава, а тия неща никой не може да ги загуби вместо тях, както и да им ги върне. :(
цитирай
14. therainss - Имаме Държавна Тиква
31.10.2011 12:06
Ура, ура, ура :/ :/ :/
цитирай
15. andrei - chocobon87-Разбрах,че властта Ви харесва.
31.10.2011 12:07
Имате тогава шанс,да Ви назначат в нея.Само ми опишете,какви хубави неща е свършила настоящата власт,че да не сме пропуснали нещо в навалицата от добрини...ние незнаещите...
цитирай
16. chocobon87 - На никой не може...
31.10.2011 15:58
да му хареса властта напълно, освен ако не я притежава, може би. Не съм казала, че властта ми харесва, не извъртайте мнението ми. Нещата никога не може да са съвсем еднопосочни-добри или лоши, винаги има и от двете. Винаги съм виждала И доброто в управлението на НДСВ и на БСП и на ГЕРБ.
По въпроса ви, какво добро виждам, ето какво:
Едното е, че Ахмед Доган е извън властта.
Другото-Харесва ми мисленето в перспектива. Правят се пътища (колко пъти сме се оплаквали от лоши пътища), подобрява се инфраструктурата на страната и то в сравнително бързи темпове, което ще послужи за по нататъшно ни добро развитие... Някой беше казал веднъж "Не ядем асфалт", но ако не е тоя асфалт от къде пари, от къде заплати, от къде ядене, като няма инвестиции в страната или те парите хвърчат от някъде, банките си ги правят ей така!?
Харесва ми, че някои от хората на министерски постове не са мекошавци и не се прегъват под натиска на който са подложени (това понякога може да е много лошо, но понякога и по-често е много добро).
Като за моите години-толкова. Не съм чак толкова информирана и на вътре в политическия живот.
Имам чувството, че който и да е на власт, каквото и да прави, все щеше да си е оплюван от народа ни.
БЪДЕТЕ ПОНЕ МАЛКО ОПТИМИСТИ БЕ ХОРА!!! :(((
цитирай
17. demonwind - 1. rustocks
31.10.2011 17:29
Световният лидер е друг. Най-богатият човек на Земята (под сурдинка). Бившият и бъдещ президент на Русия Владимир Путин... Прочети "Ледоразбивачът", за да разбереш кой е създал Хитлер и кой е подпалил Втората световна... И най-важното, да разбереш кой стои зад Боко и компания...
Е тогава предстоят много весели моменти, наистина. Още много млади талантливи българи ще ходят да мият гръцки и испански гъзове за по 500 - 600 евро на месец...
цитирай
18. tihatavoda - andrei
31.10.2011 17:35
И кой е този Президент , който не е президентсвал заедно с правителство и Главен Прокурор на партията си ? Или си на 11 години ?
цитирай
19. denijane - "Другото-Харесва ми мисл...
31.10.2011 17:48
"Другото-Харесва ми мисленето в перспектива. Правят се пътища (колко пъти сме се оплаквали от лоши пътища), подобрява се инфраструктурата на страната и то в сравнително бързи темпове, което ще послужи за по нататъшно ни добро развитие... "
Тия тъпотии още ли са на мода? То ако с пътища се изкарваше хляб, Гърция щеше да е цъфнала и вързала, пък с нея и Испания и Италия. Все страни с много добри пътища, магистрали, инфраструктура.
Ама не става точно така, нали? ГЕРБ и герберите придават нов смисъл на думата изтичане на мозъци.
ББ ще види дебелия и то много скоро. Колкото и пъти да повтаряш една лъжа, тя си остава лъжа, и последните му драматични изказвания по пресконференциите го доказват. Най-накрая и неговата тиква загря, че Европа е пред катастрофа, а ние нямаме ама НИКАКЪВ план как да се опазим. И неговият приятел Уорлик не може да му помогне, нито любимите му ЕНП. Понякога се иска умении и знание и воля. Все неща, които нашият Премиер ги няма,
А сега като се докопаха най-накрая и до президентското вето, просто не ми се мисли. Дано Плевналиев да опровергае всичките лоши очаквания и прогнози, но някак се съмнявам. Много.
И все пак, честит ни нов президент. Дано да е за добро.
цитирай
20. andrei - Благодаря на всички за коментарите,мненията и съветите.
31.10.2011 17:59
Макар някои да не са по моите разбирания и нагласи-подкрепям правото Ви на мнение и отстоявам това Ви право,както надявам се,че не оспорвате и моето.За годините - съм на няколко пъти повече,макар че бих дал мило и драго да се върна на 11 години.За сведение на незнаещите ще кажа,че не всички в чужбина мият задници,за да си изкарват прехраната.Познавам стотици кадърни българи,които заемат високи позиции и длъжности и са гордост за фирмите, в които работят. Поздрав на всички посетили блога!
цитирай
21. chara - ГЕРБ загуби Правец. Валентин Златев подкрепи кандидата за кмет на БСП.
31.10.2011 22:13
А можеше да подкрепи ГЕРБ. Но не го направи!
Това е показателно.
Гледайте от тук нататък поведението му, ако има още жестове към БСП, това означава много. И каквото и да говори Бойко ... то ще е без значение.
:)
цитирай
22. asthfghl - ...
31.10.2011 22:20
Горко му на Плевнелиев. Жалко, че ще е матрьошката на Бати, която ще бъде подмятана от едното кьоше към другото.
цитирай
23. megafon - И какво стана? А, нали
31.10.2011 22:29
chara написа:
А можеше да подкрепи ГЕРБ. Но не го направи!
Това е показателно.
Гледайте от тук нататък поведението му, ако има още жестове към БСП, това означава много. И каквото и да говори Бойко ... то ще е без значение.
:)

Бойко играеше с Валентин Златев? Нали изпълняваше поръчки, PR. И какво стана, Валентин Златев подкрепи БСП, щото като бяха те на власт никой не го закачаше, никой не го тормозеше. Но БСП за пореден път доказа, че е партия на престъпниците, мутрите и крадците. И си мислите, че ще дойдете на власт и пак да безчинствате. Никога повече!
цитирай
24. yachtsalesbg - големи песимисти сте
31.10.2011 23:08
абе вие сте големи песимисти бе...защо мислите, че човека няма да работи добре и защо мислите, че бойко работи зле??? значи бойко е мутра и е идиот, няма значение, че за първи път някой работи добре и мисли за държавата...по-добре ли е говедо като станишев, възпитаван от баща виновен за съществуването на концлагери в българия и който е обвинен в прословутото дело #3, заедно с живков, дойнов за присвояване на 21 милиона долара? не мислите ли, че е крайно време да погледнете около себе си, да видите, че по улиците няма рекет, по митниците няма колони от трафиканти....мога много примери да ви дам, но само ако не сте предубедени...
цитирай
25. chara - Бойко беше употребен от Златев, така както бе употребен Първанов преди него.
31.10.2011 23:19
Когато на Златев му трябваше имидж - Бойко му се доставяше на тепсия в Правец, ряза ленти, раздава награди на селски турнир.
В същото време уреди за онлайн отчет на горива в Нефтохим ще има през м. май 2012 г. Златев е сложил ръка върху всички доставки за години напред. Бойко вече не е нужен. Е, поне не в този аспект. До там се стигна, че посланика на САЩ трябваше лично да иде в рафинерията да гарантира сигурност на доставките за НАТО, нещо, което българското правителство не успя да направи. Що се отнася до тормоза, не виждам Златев да е притеснен. По никакъв начин. Няма сделка, която да е отказана на Златев от Столична община. Пътува с повече охрана от Премиера. Джипа му е оборудван с "таралеж", какъвто няма Премиера. Така беше при Светата Троица . Така е и при ГЕРБ. Нищо не се е променило за някои хора.

Ако властта продължава да "идва" на "крилете" на финикийските знаци, както беше на тези избори, тежко ни.

Само това не разбрах към кого е адресирано:
"И си мислите, че ще дойдете на власт и пак да безчинствате"
На власт са Златеви, Гергови и прочие, от край време, независимо отпред кой е.
цитирай
26. andrei - Здравей Светле!
01.11.2011 06:39
Финикийските знаци,ще решават изборите до време.ЕС няма да позволи този лош пример да плъзне,като зараза из целия европейски съюз.Бедата в България е,че през тези,вече 22 години се извърши криминален комунистически преход-вместо всички правителства до днес,да положат усилия за създаването на средна класа и полагането на основите на нормален политически живот.Със системното ограбване на държавни активи на безценица,от комунистическата партокрация и целенасоченото обедняване на хората,се създадоха условия за евроскептицизъм и олевяване на широки народни маси.В целят този процес, интерес имат единствено партии и групировки,за които ляво и дясно е без всякакво значение,стига да запазят награбеното и запазят статуквото си на "политическа класа"и продължат да залъгват обеднелият народ,че те са единственият изразител на неговите въжделения за по-добър живот.Знайно е че бедността е хранителната среда за олевяване на народните маси,която умишлено се стимулира и манипулира.Липсата на дясно-центристки партии,поради слабата средна класа направи прехода мъчителен и безкраен.Заслуга за това положение на нещата имат всички партии от ляво до дясно.Докато в България не се появят автентични дясно центристки партии,изчистени от комунисти и агенти на ДС-в страната трудно ще се постигне нормален политически живот.
цитирай
27. chara - Андрей, съгласна съм! Репликата ми беше към megafon
01.11.2011 09:07
При толкова пенсионери, безработни и нарастващо количество ромско малцинство ... какво можеш да очакваш?
Само олевяване, при това в агресивната му форма.
цитирай
28. andrei - Разбрах те напълно Светле.
01.11.2011 09:23
С такава агресивна форма на мутризация и олевяване,започнаха десетки фирми да ни заобикалят,а които са инвестирали в България,се изнасят панически.Знам няколко фирми с германско участие,които добре развиха дейността си-придобиха значителни материални активи,развиха добра производствена база,разплащаха се навреме със служителите , работниците и данъчните си задължения,докато сегашната администрация не ги притисна до стената,за да облагодетелства фирми близки до властта-и както можеш да разбереш горе упоменатата фирма бе принудена да прекрати дейността си в България.По този начин не може да се работи и да очакваме инвестиции и уважение.
цитирай
29. chocobon87 - denijane
01.11.2011 18:55
denijane написа:

Тия тъпотии още ли са на мода? То ако с пътища се изкарваше хляб, Гърция щеше да е цъфнала и вързала, пък с нея и Испания и Италия. Все страни с много добри пътища, магистрали, инфраструктура.
Ама не става точно така, нали? ГЕРБ и герберите придават нов смисъл на думата изтичане на мозъци.
ББ ще види дебелия и то много скоро. Колкото и пъти да повтаряш една лъжа, тя си остава лъжа, и последните му драматични изказвания по пресконференциите го доказват. Най-накрая и неговата тиква загря, че Европа е пред катастрофа, а ние нямаме ама НИКАКЪВ план как да се опазим. И неговият приятел Уорлик не може да му помогне, нито любимите му ЕНП. Понякога се иска умении и знание и воля. Все неща, които нашият Премиер ги няма,
А сега като се докопаха най-накрая и до президентското вето, просто не ми се мисли. Дано Плевналиев да опровергае всичките лоши очаквания и прогнози, но някак се съмнявам. Много.
И все пак, честит ни нов президент. Дано да е за добро.


А как според Вас се правят пари за цял народ тогава? Лесно е да кажеш "Така не става, това е тъпотия и т.н." Само с пътища не става-ясно, но нищо не се получава изведнъж, като с магическа пръчица, всичко става постепенно и все трябва да се започне от някъде-ГЕРБ започва от тук и според мен, до момента те действат правилно. В момента България можеше да е много по-зле, спомням си какви опашки и в какви ранни часове на деня имаше пред бюрото по труда в блока ми. Сега пак виждам хора, но значително по-малко. Усещах кризата на гърба си, сега се чувствам малко по-добре.
Вярвайте малко в управляващите, вярвайте, в успеха на България. С оплаквания, вайкане, вяра в неуспеха и оплюване, никой не помага, никой не е стигнал до никъде, дори и в собствения си живот. Най-лесно е да си песимист, но песимизмът само прави хората по-нещастни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andrei
Категория: Политика
Прочетен: 2140587
Постинги: 980
Коментари: 2249
Гласове: 10895
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930